Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:57 13.07.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема FYROM - izmislena zemja ili zemja na izmislici?нови  
Автор Jovan Damaskin (makedonec)
Публикувано28.12.06 21:40

Edni pari nemaat za lek a drugi se chudat kako da stavat vo svoj dzep !

Судијката Попчевска си уплатила 38.000 евра на нејзина сметка

Извори од Правда велат дека се уште не може да се утврди потеклото на парите, кои Попчевска ги уп­ла­ти­ла на својата де­виз­на штед­на кни­шка не­кол­ку ме­се­ци отка­ко ја до­не­ла пре­су­да­та со ко­ја ов­ча­рот Ис­ни­фа­рис Џе­ма­и­ли од др­жа­ва­та до­би 727.000 евра.

Управата за јавни приходи изготвува решение за наплата на данок на 38 000 евра кои судијката Сне­жа­на Ге­ров­ска-Поп­чев­ска, која го во­де­ше слу­ча­јот Ба­чи­ло, ги нема пријавено, дознава Вечер. Во УЈП вчера потврдија дека во тек е даночна постапка но велат, законски мора постапката да ја држат во тајност. И во Министерството за правда ни потврдија дека имаат сознанија дека се изготвува такво решение за судијката Попчевска. Извори од Правда велат дека се уште не може да се утврди потеклото на парите кои Попчевска ги уп­ла­ти­ла на својата де­виз­на штед­на кни­шка не­кол­ку ме­се­ци отка­ко ја до­не­ла пре­су­да­та со ко­ја ов­ча­рот Ис­ни­фа­рис Џе­ма­и­ли од др­жа­ва­та до­би 727.000 евра.
Поп­чев­ска во сво­јот имо­тен лист не го при­ја­ви­ла при­ли­вот на па­ри во УЈП и во Ан­ти­ко­руп­ци­ска­та ко­ми­си­ја, иако тоа е нејзина законска обврска. Според некои информации су­диј­ка­та во март го­ди­на­ва ги из­ва­ди­ла па­ри­те од де­виз­на­та штед­на кни­шка и со нив ку­пи­ла стан од 48.000 евра во Кар­пош 4. Таа, пак тврдеше дека тие пари преку банкарска трансакција и ги префрлил нејзиниот брат. Попчевска вели продале стан кој бил наследство од нејзините родители и половина од парите брат и и ги префрлил на сметка. Неколку месеци потоа зела кредит од 10 илјади евра и за 48 илјади купила стан во Карпош со големина од 70 метри квадратни.
Но, иако е должна тоа да го пријави во УЈП и Антикорупциската комисија, Попчевска не го сторила тоа. Законот пак вели до­кол­ку не ја при­ја­ват имот­на­та со­стој­ба или неј­зи­на­та про­ме­на, за функ­ци­о­не­ри­те сле­ду­ва па­рич­на каз­на од 20.000 до 50.000 де­на­ри.
За Попчевска, Општата Седница на Врховниот суд веќе поднесе барање за разрешување. Но, извори од Судскиот совет велат дека најверојатно ќе чекаат Советот да биде во полн состав па да постапуваат по такви барања. Според нив прво треба да се донесе деловникот, за што има законски рок од 30 дена.
Дека изборот на петте члена од Собранието и претседателот Бранко Црвенковски ја кочи целата работа потврди и министерот Михајло Маневски.
- Не можам да зборувам во име на Судскиот совет. Но мислам дека за да се постапува по ова барање на Врховниот суд ќе се чека негово дооформување. Точно е дека Советот самоиницијативно може да покрене постапка за трите апелациони судијки кои ја потврдиле пресудата, но не можам да кажам дали тоа ќе се случи. Едно е сигурно. Оваа Влада реши да стави крај на корупцијата, така што никој нема да биде поштеден - вели Маневски, кој како најстар член во Советот е и негов претседавач додека да се избере претседател.
=========================================================

КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР СКОПЈЕ: СЕ ОТКАЖУВА ОД ЛЕКУВАЊЕ ОТИ НЕМА ПАРИ ЗА ПАРТИЦИПАЦИЈА
Одбрал да умре за 6.000 денари
Барањето на најблиските на болниот до лекарите да го пуштат дома оти немаат пари да ја платат партиципацијата, за него значи смрт оти машините го одржуваат во живот, велат лекарите на Клиниката за абдоминална хирургија. "Немаме пари, вистина немам....

Celiot tekst tuka :

==========================================================

Boze, Boze ela si gi soberi veresiite od ovaa kleta zemja Makedonija !

Ceterum censeo Serviam esse delendam
Furor Bulgaricus

Тема Спокойно,нови [re: Jovan Damaskin]  
Автор Zaples (Разсеян такъв)
Публикувано28.12.06 21:51

било е това и в България, че и по- зле.
Но ето, на тоя

мястото му наистина е пред Бристол. Ако го баха взривили, по- малък щеше да е срамът.

За останалите клубари - околностите на х-л Бристол в Скопие имат славата на Лъвов мост и околината.

Тема Јас им завидувам на Бугарите .........нови [re: Jovan Damaskin]  
Автор Dunek_Sardisan (сръболафещ тюрк)
Публикувано28.12.06 21:57

што немаат криминал во својата држава , а ти ?

Тема Re: Јас им завидувам на Бугарите .........нови [re: Dunek_Sardisan]  
Публикувано28.12.06 22:06

Ne si ja razbral poentata:

Bugarija ja izbra alternativata za borba protiv kriminalot i korupcijata, vo Makedonija ovie poimi doprva treba da se definiraat pred da pocne borbata protiv niv.

пре­су­да­ со ко­ја ов­ча­рот Ис­ни­фа­рис Џе­ма­и­ли од др­жа­ва­та до­би 727.000 евра.

Da ne mu bese sotrena familijata na ovega ?

==========================================================

Furor Bulgaricus

Тема Re: Јас им завидувам на Бугарите .........нови [re: Dunek_Sardisan]  
Автор Kaka_Bи_Pokcaнa (от Бактирия)
Публикувано28.12.06 22:06

Чавке писклива, опитваме се тактично да ти обясним, защо след три дни Фиром ще си остане страна от Третия свят, а България ще издава визи за теб и сънародниците ти.

Тема Сепак им завидувам на Бугарите .........нови [re: Jovan Damaskin]  
Публикувано28.12.06 22:12

па макар и да нема причина тоа да го чинам

Тема Re: Сепак им завидувам на Бугарите .........нови [re: Dunek_Sardisan]  
Публикувано28.12.06 22:29

Zavista e naj golem grev pred Boga !
Od zavist Kain go ubi brat si, od zavist kon covecite i zmijata ja izlaza zenata da padne vo grev...

Pokaj se Dunka , da ti bide proostenooo...

Furor Bulgaricus

Тема Хоресва ми релацијата ............нови [re: Jovan Damaskin]  
Публикувано28.12.06 22:50

Јас му завидувам на Бугарот - ДВА СУБЈЕКТА ..................

Тоа е поентата г-н .........оглу

Тема Re: Харесва ти релацијата ?............нови [re: Dunek_Sardisan]  
Публикувано28.12.06 23:03

......bedno chovesko sushtestvo....

...ili diavolsko izchadie....

...Anatema trizhdi...

Furor Bulgaricus

Тема след 5 годининови [re: Jovan Damaskin]  
Автор Kpakpa ()
Публикувано29.12.06 00:02

България ще има достатъчно натрупани парични средства да финансира обединението с 90% от БЮРМ; така че нема место за паника, но и вие трябва сами да си помогнете като разгоните сърбетата и техните местни помагачи.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.