Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:32 02.11.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема до руското и сръбското посолстванови  
Автор sysedi (непознат )
Публикувано11.12.06 09:42

До Негово превъзходителство
Посланика на Русийската федерация
в Република България

Ваше Превъзходителство,

Обръщам се към Вас по повод новина от медиите от 09.12.2006 година, в която се казва:
„Русия и Сърбия подкрепят изпълнението на решението на Европейския съд за правата на човека в Страсбург за регистриране на партията ОМО "Илинден - ПИРИН" от страна на България, а Гърция и Кипър го блокират. Това съобщи македонската тв "Сител", позовавайки се на свои източници в Страсбург. Това станало ясно на сесия по-рано тази седмица на Комитета на министрите в Съвета на Европа. На нея не било поискано изрично от България да изпълни съдебното решение за регистрирането на партията ОМО "Илинден - ПИРИН" поради липса на консенсус. На срещата Русия и Сърбия настоявали да се приложи правосъдието докрай, а не само чрез плащане на глоба.”
Казвам се д-р Теменужка Любенова, родена съм в Благоевград и съм българка от Пиринския дял на използваното регионално понятие Македония, което не е етническо определение. Много добре съм запозната с така наречения Македонски въпрос, създаден от имперските интереси и на Вашата страна, заплатени с хиляди български жертви, разделени и разорени семейства и родове, заличени и унищожени културни паметници и войнишки гробове от древността до днес. Родителите на майка ми и баща ми не са позволили да им променят българската принадлежност нито Сталин, нито Тито, нито слугата им Георги Димитров. Като лекар съм имала възможност професионално да помагам на деца на руски граждани и съм била щастлива да засвидетелствам благодарността ми към героите от Руско-Турската Освободителна война. Това обаче не ми пречи да имам много точна и реалистична представа за руската политика към моята Родина и моя народ, получена от хилядите документи, които съм прочела.
Унизително е, според мен, поведението на политиците на една огромна държава като Русия със ресурси и изключителен човешки потенциал да не се различава от поведението на уличните сутеньори и амбулантни търговци. Сигурна съм, че гениалните руски писатели Достоевски, Тургенев и Толстой, ако имаха възможност, отново биха надигнали глас в защита на българите от Македония, в защита на историческата истина и справедливост, защото за всички учени, творци, журналисти е ясно, че няма македонска нация и македонски език.
Не изпитвам омраза към палачите ни – политици от Русия и Сърбия, защото вярвам в Божията справедливост и в силата и благородството на моя български народ.
А Вие можете да ни се извините и това може би ще възстанови достойнството на руската политика на Балканите.

10.12.2006 год. Д-р Теменужка Любенова
Благоевград Българка от Пиринска Македония - България

До Негово превъзходителство
Посланика на Република Сърбия
в Република България

Ваше Превъзходителство,

Обръщам се към Вас по повод новина от медиите от 09.12.2006 година, в която се казва:
„Русия и Сърбия подкрепят изпълнението на решението на Европейския съд за правата на човека в Страсбург за регистриране на партията ОМО "Илинден - ПИРИН" от страна на България, а Гърция и Кипър го блокират. Това съобщи македонската тв "Сител", позовавайки се на свои източници в Страсбург. Това станало ясно на сесия по-рано тази седмица на Комитета на министрите в Съвета на Европа. На нея не било поискано изрично от България да изпълни съдебното решение за регистрирането на партията ОМО "Илинден - ПИРИН" поради липса на консенсус. На срещата Русия и Сърбия настоявали да се приложи правосъдието докрай, а не само чрез плащане на глоба.”
Казвам се д-р Теменужка Любенова, родена съм в Благоевград и съм българка от Пиринския дял на използваното регионално понятие Македония, което не е етническо определение. Много добре съм запозната с така наречения Македонски въпрос, създаден от имперските интереси и на Вашата страна, заплатени с хиляди български жертви, разделени и разорени семейства и родове, заличени и унищожени културни паметници и войнишки гробове от древността до днес. Родителите на майка ми и баща ми не са позволили да им променят българската принадлежност нито Сталин, нито Тито, нито слугата им Георги Димитров. Имам много точна и реалистична представа за последователната и изключително агресивната сръбска политика към моята Родина и моя народ, получена от хилядите документи, които съм прочела и ежедневната медийна информация. Историята на Балканите още дълго ще бъде обективен, точен и безпристрастен обвинител за нарушаването на човешките права на българите от Македония и Западните покрайнини по особено мъчителен начин от Вашите политически и духовни водачи.
Не изпитвам омраза към палачите ни – политици от Русия и Сърбия, защото вярвам в Божията справедливост и в силата и благородството на моя български народ.
А Вие можете поне да ни се извините и това може би ще възстанови донякъде достойнството на сръбската политика на Балканите.

10.12.2006 год. Д-р Теменужка Любенова
Благоевград Българка от Пиринска Македония - България

Тема Re: до руското и сръбското посолстванови [re: sysedi]  
Автор Tom (македонец)
Публикувано11.12.06 10:06

Поздравления !

Том
Сакам Скопско

Тема Не е до Теменужка Курва-лубенова да каженови [re: sysedi]  
Автор bitushe (старо куче)
Публикувано11.12.06 10:33

дали има или нема македонци.

Ниту бугарийа не треба да кажува дали или нема македонци.

Лугето Македонци ке треба да си се определуваат како сакаат.

Щом има Македонци, кои така се определуваат, тоа е нивно право и според законите на ЕУ и ОН, секой тоа нивно право треба да го поЧитува!

Тема Re: Не е до Теменужка Курва-лубенова да каженови [re: bitushe]  
Автор gat3way (altered mind)
Публикувано11.12.06 10:47

Според ЕУ и ОН вашата държава се нарича FYROM. Вие защо продължавате да се наричате "Република Македония" ????

Всички човешки съзнания сме свързани в една мрежа. Чалгарите са на друг VLAN

Тема ГЛУПАКО ЗАПОМНИ !!!!нови [re: bitushe]  
Автор DragoooN (новак)
Публикувано11.12.06 10:56

Глупако, запомни:

1. Има разлика между македонец и фиромец!!! Вие там във вардарско сега сте ФИРОМИ, А НЕ МАКЕДОНЦИ !!! Фироми са и тия от ОМО, защото слугуват на фиромската УДБа. Всичките вие фироми сте югоносталгичари и сърбомани, а истинските македонци са били винаги баш българи. Вашата идеолотгия започва и свършва с АСНОМ 1944 - ЧУДЯ ВИ СЕ НА АКЪЛА!!!!!Как може да имате такава комунистическа памет!!!

2. В България понятието "македонц" е синоним на баш българин - Гоце, Даме, Яне, Гьорче и т.н и т.н - всичките са българи-антисърбисти, за съжаление голяма част от тях са с ЛЕВИ РАЗБИРАНИЯ - това тогава е било модерно и не са знаели докъде може да доведе социализма

3. Ти не си само глупак, ТИ СИ БОКЛУК !!!!

Автор Щъpkoт (fyromophagos)
Публикувано11.12.06 16:38

Кой си ти бе, да те ебем, та да казваш в България какво да има....то македонци си има и даже ни управляват, тия специално двамата маметодаимебем.....но фироми нема и нема да има, ако ще да си здерете гъзо и да наемете още десет дзвера като оная Елс....

Што знам што луѓе ќе бидат? Ако се Бугари, арно - ќе се разберам...".

Автор gomoraМодератор (минаващ)
Публикувано11.12.06 16:46

Обиждаш жена на курва? Бан!

Тема Re: Не е до Теменужка Курва-лубенова да каженови [re: gomora]  
Автор Щъpkoт (fyromophagos)
Публикувано11.12.06 17:56

реших, че мене ще ме банираш, но ми се размина....е не можах да не му тегля една п..майна, соррии

Што знам што луѓе ќе бидат? Ако се Бугари, арно - ќе се разберам...".

Тема Re: ботушанови [re: Щъpkoт]  
Автор Цakичъ (оД Цаконица)
Публикувано11.12.06 18:07

забрави, че това е официално обръщение към официална институция. Подобни реакций от негова страна може да се харесат само на некоя белгийска зелена крава...

Тема Приказкатанови [re: Щъpkoт]  
Автор vanio_l ()
Публикувано11.12.06 21:23

Здравей

би ли дал линк към приказката от която ти е подписът (или ми я прати на лична бележка)
....А иначе модераторите проявяват толерантност, граничеща с безотговорност като позволяват изказвания като това на bitushe, но това си е мое мнение

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.