Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:43 15.05.26 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Да почнем с...нови  
Автор Kyдyrep (шатраджия)
Публикувано29.11.06 15:49

развихрилия се фиромски безумец- bitushe.

Специфични характеристики на неговото поведение:

Добър актьор, влизащ в кожите на купища герои, избрани според тематиката и националноста на форума, а от там и формулираната стратегия за тежка пропаганда. Умее да се прави на глупав и прост, а понякога на изключително тъп.
Независимо от форума, един от любимите му похвати е пропаганда, чрез копи-пейст, повтаряна многократно през определено време. Рядко внушава някакви свои идеи, доколкото копира такива от "спуснати от горе".
Трудно е да се каже за него че обича да спори в смисъла на ерудиран и издържан диалог по една проста причина- жестоката му ненавист към всичко с марка българско. Традиционен похват е използването на изключително нецензурни думи с цел обида или злепоставяне на опонента му. Точно такова е и поведението му към нежния пол, освен ако опонентката му не е съгласна с него, при което положение доста очевидно почва да лицемерничи с нея и откровено да я манипулира.

Използвани езици: добър книжовен български език, лош македонски диалект, приличен румънски език или по-точно македоно-влашкия му диалект, сносен сърбо-хърватски и накрая много добър английски език.

Форуми на които се е подвизавал или подвизава: айвар, виртуал мацедония и въобще всички мак-форуми, скай-форум, македония, българия и история на дир.бг, а също и останалите бг-форуми, езбоард-илирия балкан форумите, както и други англоговорящи форуми, плюс сербиан-кафе а сигурно и други сърбо-хърватски форуми.

Част от използваните никове: хемус, резус, македон, далай, битушанец, сос, битуше, орос, атилкес и много други (разбирай и хубави български, респективно древнобългарски имена).

Играни националности: българин, турчин, татарин, румънец, сърбин, грък, тракиец и др., но най-често претендира да бъде от измислен автохтонен македонски етнос (разбирай с подварианти- битушанец, мияк, скопиянец, битолчанин, струмянец и др.)

Места от които декларира че пише: БЮРМ, Нова Зеландия, Канада, Китай, България, Турция, Австралия и др.

В действителност най-често пише от Торонто, където печели месечната си заплата чрез тази пропагандна дейност.
Възраст: между 20 и 30 годишен (изхожда се от разсъжденията и психиката му).
Възможен произход: често, макар и в различни роли с различни никове, говори за Пловдив и връзка с него (негов дядо). Приличния му книжовен български език, допълнен с лошия му македонски диалект издава ако не израстването му в България, то поне няколко годишно учене на езика на място- тук в БГ (вероятно е един от първите мак-студенти у нас). Доброто познаване на влашкия/румънския език определено подчертава произхода му по едната линия, докато на сърбо-хърватския говори ако не за белградското му възпитание или частичен произход, то със сигурност за полиглотските му наклонности. Трябва да се вземе под внимание и факта, че той демонстрира и ненавист към сърбите (на няколко различни места под различни форми), която понякога не отстъпва по същата му към българите.

Тема Re: Да почнем с... [re: Kyдyrep]  
Автор Щъpkoт (fyromophagos)
Публикувано29.11.06 22:41

Абе това всичкото Бай Тошо ли е????? Съмнявам се, ей Богу, но щом си му хванал айпито.....

Што знам што луѓе ќе бидат? Ако се Бугари, арно - ќе се разберам...".

Тема Re: Да почнем с...нови [re: Щъpkoт]  
Публикувано29.11.06 22:54

Айпито му е неуловимо, но не и самия той. От няколко години упорито практикува тази работа. Често използва снимков материал, понякога със сурогатно съдържание, както и исторически и географски карти.
Обича да подвежда останалите участници във форума по отношение на своята личност, но поддържа синхронни взаимоотношения с колегите си Дунек и Чекияр, за които ще бъдат следващите мои изложения. Има съперник, а понякога дори противник в лицето носител на ника Васил/Игор.
Пропуснат от мен факт е и демострираната му ненавист към турци, гърци и.... власи.

Тема единиятнови [re: Kyдyrep]  
Автор gioni (ОФИ Ираклион)
Публикувано29.11.06 23:10

За поне единият от изброените никове, модератор от друг клуб ми е казвал, че пише от София.

Тема Re: Да почнем с...нови [re: Kyдyrep]  
Автор balgarin (умерено лош)
Публикувано30.11.06 01:27

Чудя се как ли издържа?
То той затова понякога забравя какво е лъгал,защото на единия форум казва едно,на другия друго и става мазало.

Тема Лелеееенови [re: Kyдyrep]  
Автор Mиpa_M (несериозна)
Публикувано30.11.06 13:09

Аз, меко казано, не съм във възторг от Битушето, обаче ми е интересно, ако за мен или някой от останалите бъде направен такъв "портрет", доколко ще съвпада с истината.
Не казвам, че този не съвпада. Нищо не намеквам. Просто би ми било любопитно.

Редактирано от Mиpa_M на 30.11.06 13:10.

Тема Давай.нови [re: Kyдyrep]  
Автор persone (върховист)
Публикувано30.11.06 21:39

Дай нещо за параноичната татаролюбка.

Тема Re: Давай.нови [re: persone]  
Публикувано01.12.06 21:07

Дунек: в противес на гореспоменатия би-фиром, този герой има малку по-инакву поведение, което естествено трябва да допълва и подпомага битушанското.

Характеристики: обича да заиграва с българите. Традиционно е техен опонент, но не изключително, защото има присъствие и спор и с други балкански народи. Типично за него е ваденето на определени фрази от контекст и опита да се обори и затапи опонента по този начин, ако той не познава целият текст.
Неуспешните опити го тласкат да реагира незабавно, сменяйки диаметрално темата. Разполага с изключително богат набор от извадки от различни извори, както и с писания на български и чужди историци за нашия произход.
Татарството и спекулата с този термин са му любим похват. Все пак рядко изказва директно своето мнение, а мненията на другите ги складира и пази грижливо до момента в който не хване опонента си в противоречие или натясно според неговите виждания. Има чувство за хумор и не рядко го проявява, но същевременно страда от болезнено желание да бъде център на внимание.

Ползвани никове: любител е на един основен ник, независимо къде пише, като в БГ-форумите има за предпочитание "Дунек", а в МК-форумите "Мисирков". Макар и рядко, използва и поддържащ втори ник, а дори и трети. За такъв пример би могъл да се посочи никът "новаче".

Иползвани езици: македонски диалект на български език, но не и книжовната му норма. Също така и македоновлашки диалект на румънския език. Владее на много добро равнище сърбо-хърватски и английски езици.

Форуми в които се подвизава: абсолютно всички мак-форуми, но и много български такива. За последните му пречи лошото познаване на книжовната норма, но неговата упоритост понякога е впечатляваща.
Отбелязва участие и на езбоард-илирия балкан форумите, както и на други англоезични. Случвало се да се подвизава дори по руски форуми.

Възможен произход: често е дискутиран, както и неговия пол, който ТОЙ обича да прикрива. Сърбовлашки произход е наложено виждане, съвсем не случайно.
Познанията му по влашки език (недемонстрирани тук), както и рядкото взимане на отношение по влашките въпроси, но затова пък удивително компетентно в повечето случаи (освен когато се прави на невеж), подсказва това.
По другата линия, ако не дължи всичко на белградското си възпитание, то със сигурност го дължи на известната сръбска жилка в него. Той и не скрива просръбските си чувства.
Вероятна възраст: между 30 и 40 годишен (опита и познанията му говорят за това).

В заключение: силно ненавижда българите, във всеки случай повече отколкото ненавижда другите народи. От тях повече ненавижда единствено тези, които той счита за предатели на "македонския" народ, към който непрекъснато твърди че принадлежи (явно за да убеди преди всичко себе си).

Тема Re: Давай.нови [re: Kyдyrep]  
Публикувано02.12.06 20:17

Като заключение към написаното по-горе, може да се добави, че дунека обикновено не спекулира с това от къде пише. Това той от години го прави от
Торонто и е виден член на македонския национален конгрес, чието седалище е именно там. Поддържа тесни връзки с ботуша, а също и с чекиар.
Поради просръбските си убеждения, не влиза в спор с личноста, която седи зад Игор/Васил. В миналото трябваше често да коригира съществото аякс, което поради наличието на твърде малкото багаж в полупразната си кратунка, се вества рядко и за малко.
Важно е да се знае- зад неговия ник (Дунек- незнам си какво), не винаги седи една и съща личност.
Следва продължение.....

Тема ГРЕШИШнови [re: Kyдyrep]  
Автор bitushe (старо куче)
Публикувано02.12.06 22:35

македонската емиграция във Канада е антисърбска, също като е антибългарска.

Ако съм сърбски воспитаник, нямаше да бъд и антисъбин, нали?

Нещо имаш побъкано в мозока ти.

Със Дунека никога не съм се дописувал; не знам ни като му е името, ни къде живее.

И за какво има ти да ме анализираш?

Румунски, влашки не знам.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.