|
Тема
|
Сензациjа!!! Античките и словените били различни!!
|
|
Автор |
_krez (фалсификатор) |
Публикувано | 31.07.05 20:01 |
|
Оваа битка била и почеток на конечниот крај на македонската средновековна држава, која бил одраз на тежненијата на Македонските Словени за групна самоидентификација, објаснува д-р Митко Б. Панов, научен соработник во Институтот за национална историја.
- Потребата за конституирање посебен политички и културен идентитет на македонските Словени во кој активно учествувале и античките Македонци конечно била реализирана во 969 година, преку востанието против бугарската власт организирано од комитопулите Давид, Арон, Мојсеј и Самуил. Македонската држава кон крајот на десеттиот век забележала значително територијално проширување, обезбедувајќи го своето признавање од Римската црква. Битката кај Беласица, која се одиграла на 29 јули 1014, и катастрофалниот пораз на Самуиловата војска, имале далекосежни последици за македонската држава. Смртта на Самуил, предизвикана од глетката на 15-те илјади ослепени војници, ја оставило македонската држава без воен стратег и без личност што повеќе децении го симболизирала единството на државата - објаснува д-р Панов.
Ще замоля местните луге да се идентифицират кой е Антички, кой е словен и кой е антички словен. Иначе може да ви объркам и да залепя някой навредлив назив не на когото трябва. 
| |
Тема
|
Re: Сензациjа!!! Античките и словените били различни!!
[re: _krez]
|
|
Автор |
Kpakpa (новак) |
Публикувано | 31.07.05 20:51 |
|
Мисля, че видях тези съчинителства в сръбския парцал "Време". Да се пишат такива глупости, 15 години след края на югокомунизма във Вардарско, е израз на тежко умствено заболяване.
Въпросният "научен работник", макар и платен да се прави на луд, не е безопасен, тъй като такива като него продължават да тровят народа на БЮРМ с една измислена етно-митология, както и да вредят на междудържавните ни отношения. България, разбира се, трябва да започне да отказва достъп на подобни до територията си.
Преди дни прочетох един сроден "бисер" с преправка към друг официозен фиромски парцал. Защо значи Самуил се нарекъл цар на българите и приел българската корона, макар и да е бил 100% Македонец? Еми, защото неговият голям съперник, Василий Втори, вече бил приел титлата император на Македонците, и нямало при това положение начин и Самуил да има същатата титла, макар и много да я искал. Човек не знае да плаче ли или да се смее... Колко прост трябва да е някой да вярва на подобни дивотии...
| |
Тема
|
Re: Сензациjа!!! Античките и словените били различни!!
|
|
Автор |
Щъpkoт (пернат) |
Публикувано | 01.08.05 11:16 |
|
Митко Панов е син на некакъв стар фиромски историчар...момчето е мнооого семпло, познавам го лично....
при други условия би се реализирал отлично чрез продажба на семки....
| |
Тема
|
Re: Сензациjа!!! Античките и словените били различ
[re: Щъpkoт]
|
|
Автор |
_krez (фалсификатор) |
Публикувано | 01.08.05 18:47 |
|
Ами да го оставят човека да се реализира професионално по специалността, защо го мъчат с някаква си история. 
| |
Тема
|
Re: Сензациjа!!! Античките и словените били различ
[re: Kpakpa]
|
|
Автор |
_krez (фалсификатор) |
Публикувано | 01.08.05 18:58 |
|
Мисля, че подобни изцепки са продукт на самоинициатива. "Време" дори може да мине за относително либерална медия. Доколкото знам е един от малкото вестници в Македония без държавна субсидия. Палмата на идиотизма определено е във "Вечер".
| |
Тема
|
Нали знаеш.
|
|
Автор |
Zaples (разсеян такъв) |
Публикувано | 01.08.05 19:03 |
|
Весници се пишуваат за овие, кои ги читаат   
| |
Тема
|
Re: Нали знаеш.
[re: Zaples]
|
|
Автор |
_krez (фалсификатор) |
Публикувано | 01.08.05 19:08 |
|
Цъ, не съм съгласен, обратното е. Чете се това, дето го пишат по вестниците.
Сещаш ли се какво казал Наполеон на Хонекер, Горбачов и Т.Живков?
| |
Тема
|
Не знам.
|
|
Автор |
Zaples (разсеян такъв) |
Публикувано | 01.08.05 19:21 |
|
Jас пАри за весници не давам. Да го духат журналята. Не за друго, ами познавам лично измежду тях 2 - 3 култови имена . Толкова ми стига.     
| |
|
|
|
|