|
Тема
|
E2-E4 за Ананд
|
|
Автор |
tulsanew () |
Публикувано | 12.05.05 23:53 |
|
Да се направя и аз ,
(независимо от появилата се силна конкуренция напоследък),
... на пропагандист
на българските
успехи
Този път става дума за открилия
се в София супертурнир по шах:
Министър Милен Велчев направи първия ход на шахматния супертурнир "М-Тел Мастърс"
София.
Министърът на финансите Милен Велчев направи символично първия ход на шахматния супертурнир “М-тел Мастърс”.
Той премести е2-е4 за лидера в световната ранглиста на ФИДЕ - индийския гросмайстор Вишванатан Ананд, в партията му срещу Веселин Топалов (№2)
. Това стана точно в 14,30 часа в столичния Гранд-хотел “София” при огромен интерес на български и чуждестранни медии.
Останалите две партии от първия кръг са Майкъл Адамс (Англия) - Юдит Полгар (Унгария) и Владимир Крамник (Русия) - Руслан Пономарьов (Русия).
“М-Тел Мастърс” е първият по рода си международен шахматен турнир в България.
Състезанието е от 20-а категория на ФИДЕ и е най-силното в света за тази година.
Участващите в него шестима гросмайстори ще си поделят награден фонд в размер на 300 000 евро.Редактирано от tulsanew на 13.05.05 03:17.
| |
Тема
|
Re: E2-E4 срещу Ананд
[re: tulsanew]
|
|
Автор |
tfc (непознат) |
Публикувано | 13.05.05 00:04 |
|
хубаво се правиш на пропагандист, ама давай и източниците!
| |
|
А бе тоя Милен Велчев да е свързан по някакъв начин с не безизвестния Борис Велчев (член Политбюро и т. н.), на който Тато му ... мамата...?
Sine qua non
| |
Тема
|
Re: E2-E4 за Ананд
[re: tulsanew]
|
|
Автор |
Гeнko (минаващ) |
Публикувано | 13.05.05 08:59 |
|
tulsanew, не знаех че си шахматист вааа....
Който иска да заповяда да играе шах с мен. Обикновено към 10 ч. българско време всяка сутрун съм на www.schacharena.de и играе 1 партия на ден. Едновременно като играя чета писанията по форум Македония. Играе се в онлайн live modus. Може и да се бъбри по време на играта. Аз играя под найк ALDI. Предупреждавам, че до този момент /13.05. 9 ч. / имам само победи. Който иска да играе с мен трябва да ме "покани", когато съм на "пияцата" или да ми остави емайл. 
| |
|
Чак шахматист...
Любител и интересуващ се от шаха
и разни историйки покрай него.
Иначе предпочитам да играя на живо,
та като ми секне вдъхновението
и почвам да губя
грабвам дъската
...иии
| |
|
Това риторичен въпрос ли е
или се интересуваш
искрено от главния
"брокер" на
страната?
В случая става дума за откриването на супертурнир в София,
където шансовете на Топалов да спечели турнир
от 20 категория не са малки.
| |
|
Не е риторичен въпрос, просто не си спомням имаше ли връзка или не...
Sine qua non
| |
Тема
|
Re: E2-E4 за Ананд
[re: Asset]
|
|
Автор |
Paзмиcли (минаващ) |
Публикувано | 14.05.05 11:53 |
|
Милен Велчев няма връзка с Борис Велчев.
| |
|
|
|
|