Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:04 13.07.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема "Англиският ми не е много добър" - казанови  
АвторTom Hanks във quot;The Termina (Нерегистриран)
Публикувано27.09.04 22:14

Не говори прекалено добре български, но Том Хенкс в "Терминала" на Стивен Спилберг прави усилия да произнася българските думи както трябва. На пример, още едно изречение на Том на чист български е и това:

"Искат да знаят за кого е лекарството", когато приказва с един Руснак във филма.

Казват че бащата на съпругата на Том Хенкс е Българин.

Еми добре.

Тема Ха, и аз тъкмо тоя филм гледамнови [re: Tom Hanks във quot;T]  
Авторбaш бyrapaш (Нерегистриран)
Публикувано27.09.04 23:04

добре се справя Ханкс с българския Като за кракозианец пък и филмчето си е добро. жена му се казва Ибрахимова.

Тема Re: Ха, и аз тъкмо тоя филм гледамнови [re: бaш бyrapaш]  
Автор komita ()
Публикувано28.09.04 09:56

Том Хенкс не е българин. Жена му по баща е българка, а по майка албанка. Баща и е българин с мюсюлманско вероизповедание. Което е още едно доказателство че помаците са българи. Дори зад океана пазят българското си самосъзнание.

Тема Re: "Англиският ми не е много добър" - казанови [re: Tom Hanks във quot;T]  
АвторГeнko (Нерегистриран)
Публикувано28.09.04 11:58

Момчета не сте разбрали филма. Става реч за гражданин на измислена държава, която просто е изчезнала от картата на Европа и главния герой Виктор има проблеми на Кетеди Аерпорт. Той говори български, но е от Македония. За България поне в близките 350 години няма опасност на изчезне, защото има 1300 години история, има национален идентитет, има църква, има език, който никой не оспорва... А нашите комшии от Гюешево нямат нищо и виж полетиш до Америка и докато си кацнал - няма е държавата....

Тема Re: "Англиският ми не е много добър" - казанови [re: Tom Hanks във quot;T]  
Автор icel (пристрастен)
Публикувано28.09.04 13:44

Аз пък се смях с пълен глас в салона когато казваше "мамка му...", "мамка му..."

П.С. Майката на Рита Уилсън (Р.У. - жената на Том Хенкс) е гъркиня. Баща й е българин.

Тема Re: "Англиският ми не е много добър" - казанови [re: icel]  
Автор бaш бyrapaш ()
Публикувано28.09.04 14:33

Icel, това у нас или по света? Защото, ако е някъде навън, можеше спокойно да превеждаш на комшията по място и да се представиш за кракозианка

Тема Ето за езиковите детайли във филманови [re: icel]  
Автор бaш бyrapaш ()
Публикувано28.09.04 14:37

Although Viktor comes from the fictional country of Krakozhia, the language he speaks in the movie is Bulgarian. Hanks manages this with only a mild accent, perhaps thanks to coaching from his wife (nйe Margarita Ibrahimova) who is half Bulgarian. The written material shown (the Fodor's guide and the magazine page with the Jazz greats) is in Russian. The label on the Planters peanuts can is neither in Bulgarian nor in Russian.

Редактирано от бaш бyrapaш на 28.09.04 14:40.

Тема тъкмо почти убедихме Дунката,нови [re: icel]  
Автор coф. мak ()
Публикувано28.09.04 15:00

че не сме баш монголци, сега да не се наложи да "доказваме", че не сме Кракозианци
Не съм гледал филма, та не знам героят "положителен" ли е или "отрицателен". Ако е симпатяга, няма много да се опъвам, ако ми викат кракозианец

Тема Re: тъкмо почти убедихме Дунката,нови [re: coф. мak]  
АвторУчeн (Нерегистриран)
Публикувано28.09.04 15:10

Ма как не са се сетили "научните антички македонски светила"......
Скивайте сега: Щом жената на Том Ханкс - Rita Wilson, родена с име Margarita Ibrahimoff, е наполовина гъркиня(по майчина линия) и наполовина българка(по бащина) ========>> ТЯ СИ Е ЧИСТА МАКЕДОНКА, БЕ !!!

P.S. А иначе Том Ханкс си е пич и в този филм.

Тема Re: "Англиският ми не е много добър" - казанови [re: бaш бyrapaш]  
Автор icel (пристрастен)
Публикувано28.09.04 15:35

надвор е.... То и затова се получи малко неловко, щото аз си се изхилих спонтанно и така де... гръмогласно в ужасно тиха зала. На всичкото отгоре с комшията от ляво (българин) се опитвахме да уточняваме какво точно казва Том Хенкс всеки път като заговореше на български и внасяхме допълнително смут в залата.... Накарая съседката от дясно (не-българка) взе да ни поглежда любопитно... Сигурно си е помислила, че сме от Кракожия...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.