Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:38 13.07.25 
Религия и мистика
   >> Магия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Някой да ми обясни?нови  
Автор entrix (богата работа)
Публикувано19.08.09 12:57

Ще може ли някой да ми обясни как действат магиите?
Какво представляват те на енергиино ниво?

Знам, че мислите творят реалността. Затова един маг ако има убеждение, че магията му работи може да постигне някакъв резултат, но като цяло мислите се връщат към този който ги мисли. Как един маг ще мисли за болест на друг човек без да активира определената вибрация в себе си. Ако такова негативно прехвърляне на енергия е възможно, то не зависи ли колко е податлива "жертвата"?! Аз съм доста осъзнат и постоянно поддържам висока вибрация, а и като цяло не вярвам в магиите.
Въпреки всичко си мисля, че има някаква истина в магиите. Ако се хване "предмет" ... някакво понятие с голям енергиен поток ... демек много хора да мислят за него и мага си измисли ново качество съпътстващо понятието, то хората мислейки за понятието ще отдават някаква енергия в това което мага е измислил. Затова ли се ползват християнските символи? Те определено са много разпространени и вероятно събират доста енергия ... т.е. мога да допусна, че е възможно да точиш енергия от там, но да реверсираш всеобщото схващане за понятието, мисля че изисква много енергия от страна на мага.
От прочетеното в клуба ми става ясно, че се ползват остарели магии. Какъв е смисъла? Те са почти нищожни в масовото съзнание ... нямат енергия! Може би действат само в средите на маговете, но реално колко хора се занимават с това?

Тема Re: Някой да ми обясни?нови [re: entrix]  
Автор daarkk (непознат )
Публикувано19.08.09 13:11

За щастие "остарелите магии" са познати едва на малцина и са си доста действащи
за тези които ги познаваме и ползваме. Донакъде е много добре, че вниманието към
тях умишлено се отклонява със съвременните хаос измислици и езотерични простотии.
И винаги ще се намери някой, който ще иска да му се доказва как действало това или
онова. Е много искате пък, всичко наготово. Не става така.

Автор мapдyk (Enlil)
Публикувано19.08.09 14:24

страх тресе добитъка

Veni, vidi, vici

Автор BълkМодератор (ОЧЗ, практик)
Публикувано19.08.09 17:37

В отговор на:

Те са почти нищожни в масовото съзнание ... нямат енергия!

имат и е натрупана през стотици години, а масовото съзнание никой не го пита за мнението му.

---------

Тема Re: Някой да ми обясни?нови [re: daarkk]  
Публикувано19.08.09 20:22

ми как става? Като се облечеш в черно и се намажеш с грим и намажеш труп от морско свинче с памук? Хаха как и тримата леко се изплъзнахте и не казахте нищо конкретно .... но иначе имате сайтове в които искате много пари за да споделите магиите си?! WTF DUUUDE! Като имате магии за пари защо ви е хората да ви дават отделно пари?
То си личи и като цяло как форума е някъв злонамерен! Който пита не му се казва нищо конкретно, а тук таме заблудени хорица питат "маа то май магия са ми направили"... хаха както и да е ... продължавайте в същия дух.

Публикувано19.08.09 21:13

всяко нещо трябва да се заплаща, магия не е изключение. то няма проблеми и споделяне за без пари, но живота на човеца който получил това знание без да плати на майстора ще се превърне в ад. бесове хич не обичат някой да минава и даже да има намерение да мине човека за който се грижат. Пък и знанията не се дават на всеки, даже някой и да има желание да плаща това по никакъв начин не означава, че ще му се предостави желаемо по елементарна причина, че трябва да остават скрити за глупаци като например теб.

в сайта ми трябва да добавя, че освен религиозни фанатици и хари потъри нямат право да безпокоят и просто глупаци.

---------

Автор dr.andov (непознат)
Публикувано20.08.09 12:30

Както и сам може да се убедиш, в сайта се приемат само предварително избрани
и заслужили за това хора. Досега сме отхвърлили много натегачи, наивници и дори
"големи таланти", ако ни трябваха парите ви, то щяхме да приемаме всеки.

Иначе комерсиално познание може да си търсите във всички останали сайтове на
"могъщи" магове и врачки. Моля заповядайте, ще ви учат на енергии, фантазии и
измислици... и разбира се, те ще приемат абсолютно всеки, стига да може да си
плаща.

Колкото до черния грим и останалите глупости, ще те разочаровам, но не сме метъли.
Имаш твърде погрешни и ограничени представи за народната магия. И с подобен тон
и език, ето защо не чувствам необходимост да информирам и обяснявам на който и да
било нещо за тези традиции. Още повече в публичното пространство. Първо трябва да
си го заслужите. Нищо в този живот не идва даром.

www.tradicionnamagia.com

Публикувано20.08.09 15:41

Хора, нямах за цел да ви нападам. Беше ми любопитно да разбера принципите на магията като основи, а не че съм тръгнал да ги правя!
Аз знам как работи реалността и нещата при мен си се случват така както ги искам и в тоя смисъл "магиите" ми действат. Информацията която ми е трябвала си дойде при мен и получих даром всичко което исках да зная.
Обаче човек се развива ... мен ми е интересно всичко около мен и тоя форум като нещо по некомерсиално ми хвана окото.
Чуха се коментари че съм прост, непросветен, незаслужаващ и т.н. ... но това са си лични мнения на хората и за мен са в конфликт с идеята, че вие сте умни, толерантни и просветени. Откъде тая злоба? Как такова държание с друг човек показва вашата мъдрост? НИКАК!

Публикувано20.08.09 16:12

Дай без нравоучения и други глупави философщини.

Да добавя, че ти не променяш реалността, ти се нагаждаш към удобни за теб резултати. Пробвай на някой абсолютно здрав човек да му насадиш непрекъснато главоболие или болестта на ставите - в този случай ще говорим за промяна и твоята сила да променяш реалността.

Какво значи толерантност?

---------

Автор Бokop (слуга на Лоа)
Публикувано20.08.09 16:26

.. толерантни ..
Такова нещо можеш да срещнеш само в т.нар "бяла магия" и в разните школи, където само ще ти вземат парите. Белия маг или християнина са "толерантни" и "мъдри", вярват в карми и пр. салати. Ако човек иска да може е най-добре да учи сам и да вярва в "аз искам". Дали е добро или не всеки сам решава. Виж цялата страна в какво се превръща от прекалена "толерантност".

От неизбежното се възмущава само този, който е неразумен.

Редактирано от Бokop на 20.08.09 16:28.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.