Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:26 16.07.25 
Религия и мистика
   >> Магия
*Кратък преглед

Тема Морска солнови  
АвторПpивeт (Нерегистриран)
Публикувано04.12.05 15:38

Привет!

Някой би ли могъл да сподели, защо при пречистване от мазии и т.н. злини се препоръчва да се позва морска сол.....
като символика на хигроскопичност......че така ще засмуче и злото ли или кристалите имат роля като кристали....?
или?

Тема Re: Морска солнови [re: Пpивeт]  
Автор BPAHA (Свобода)
Публикувано04.12.05 16:16

ами каменната сол е на големи буци каманаци
ако искаш счуквай си я на кристалчета

Ключ към златната врата
През нея мина Врана, отлетя.

Тема Морска солнови [re: Пpивeт]  
Автор flame (непознат)
Публикувано04.12.05 17:35

moje bi e i dvete solta popiva po princip i e s kristalna struktura koeto e plus za tova ako deistva ne si zadavai vyprosa zashto :)

BPAHA originalen si kakto vinagi :)

Тема Re: Морска сол [re: BPAHA]  
АвторПpивeт (Нерегистриран)
Публикувано04.12.05 21:30

сигурно Ви е смешно.....сигурно Ви е ясно, но аз обичам да си обяснявам нещата и затова питам и предположенията ми може да Ви се виждат елементарни, но.....толкова мога
от дете......окултното или езотеричното(съзнавам, че не ползвам правилно понятията, извинете ме) са ме привличали....може би като тайнство, може би катоизраз на чудо.....вължебство...нещо, което материалния свят не постига с лекота.....но преди години се появи човек, който отряза интерса ми, може би го поставив малка кутийка
не съм била фанатично враща в магии, но съм допускала възможнотта някой д авъздейства недобронамерено......
майка ми веднъж е ходила за мен при жена психотерапевт и имаща общо с окултни.....тя и е казала, че изобщо н еможе да влезе в мен, поне не я е лъгала..пратила я е в църква пред икона д аизрече нещо 3 пъти ...и така я е връщала 3 пъти и се е отказала, след това......не знам дали под въздействие на това направих кардинални промени в живота си
а преди доста години имаше жена, която доста ходеше да прави магии и имаше причина да желае дискомфорт, на мен и мъжът до мен, двамаат с негопреживяхме какво ли не ......разделихме се, изживяна връзка, но мои приятелки веднъж са ходили при човек, който практикува и показвайки моя снимка той е бил категоричен, че ми е въдействано...не не искал пари
вчера, случайно срещнах човек, който пак не ми искаше пари....зприказвахме се и сподели.....че вижда таквоа нещо върху мен, това, което сподели.....че съм омагьосама, като ефект, наистина ме преследва
и спомена за сол, за морската сол..като начало за пречистване
затова се замислих, не го отричам, просот не бях чувала до сега и ми стана интересно
каза ми да си запиша киприянови молитви в четвъртък.....аз за първи път чух за такива и др неща
хем от една страна не икам никой да ми се меси в полето и да ме оправя....хем предполагам, че неук в тази област човек няма как сам да се справи

Тема Re: Морска солнови [re: flame]  
Автор BPAHA (Свобода)
Публикувано05.12.05 15:49

flame, благодаря!

Но хората не трябва да не си задават въпроси. Аз например точно затова съм умен, защото си задавам въпроси

Ако хората не си задават въпроси, още 2000 години ще си говорят за магии, за сол за уроки и боклуци от тъмното средновековие.

Ако някой тук смята, че акъла му е като на тези живяли в тъмните времена, където по улиците е течало пумия, чума и разложения, нека се кефи на глупости.
Но да иде на някой остров. Хората живеят заедно на стада и не е хубаво глупавите зорлен да се държат глупави.

Преди няколко хиляди години, облечените с драни кожи, суровоядци и магьосници открили, че кристалите имат ефект върху флуидите.
От 1000 години насам са открити много неща, много по-добри от солта за да влиея на водата, тя пък от там да влияе на околните флуиди и оттам на човека.
С две думи тва са алхимични форумули на айде да не кажа на първите човеци.
Днес вече човечеството индуцира напрежение, преобразува агрегатни състояния, създаде полупроводници, лазера...
Разбира се в домашни условия е трудно да си магьосник хаха
освен ако не си решил твърдо да работиш по формулите на първите човеци...
... но поне можеш да се поинтересуваш от физика, химия и разни други науки, които има днес. А днес даже има математика, биология и други съвременни неща, който хлапетата дето си режат вените и призовават дяволи, гъ мързи да учат.
А после реват, че са обсебени от демона на некадърността

Борн то би фрии

Ключ към златната врата

Тема Re: Морска солнови [re: BPAHA]  
Авторsilver_night (Нерегистриран)
Публикувано08.12.05 02:47

ВРАНА ти наричаш себе си магьосник, но за мен си една доста озлобена личност, която не приема никакво чуждо мнение и съска срещо всяка човешка грешка. Ти не си ли грешила или се мислиш за толкова извисена, че си над всеки и имаш раво да осъждаш хората. Според мен не си защото ако имаше грам просветление нямаше да обиждаш и съскаш като змия настъпена по опашката, а щеше да обичаш!

Тема змиънови [re: silver_night]  
Автор BPAHA (Свобода)
Публикувано08.12.05 23:59

с-с-с-с-съссссссс...........

Ключ към златната врата

Тема Re: Морска солнови [re: Пpивeт]  
Автор denijane ()
Публикувано09.12.05 15:27

Врана, по въпроса за помията по улицата-ти излизал ли си на скоро из София(или където живееш) да видиш какво е положението.Щото физиците могат и да строят установки за милярди долари и да ползват суперпроводящи магнити при температури близки до абсолютната нула ама единственият кяр от физиката, който хората виждат са полупроводниците и то защото са евтини. Иначе разликата ни със хората от средновековието е единствено в това, че не спим с прасетата и правим секс на светнато, а не на тъмно.Ам да и че имаме мобилни телефони и скъпи и не безопасни самолети.Тъй че тва изявление макар и звучащо гордо е изключително не на място. Пък и магията доколкото знам се прави с подръчни средства, а не в ЦЕРН срещу годишна членска вноска от няколко хиляди долара.
Много ще ми бъде интересно да разкажеш как научно произведените средства въздейства върху водата и способността и да отмива боклуците в главите и телата ни. Просто ми е любопитно как се прави с неподръчни средства...
А за морската сол аз имам две обяснения-първо на чисто физическо ниво,солта променя свойствата на водата(електропроводимостта,способността и да изтласква нещата и тн) така че е логично да въздейства и на енергийните тела.Второ, морето е най-голямата кофа за боклук на земята и въпреки това хората които се къпят в него се чувстват по-чисти и щастливи така че очевидно е че има пречистващи свойства. Освен това доколкото знам при уморени и подути крака или настинка е изключително полезно и приятно да си ги топнеш в гореща вода с морска сол...Та мисълта ми е че за всичките тези неща си има причина и то вероятно доста смислена. Привет,ако те интересува можеш да погледнеш във Въведение в херметизма на Франц Бардон,там има много неща за елементите и можеш да си намериш собствени обяснения. Моето е, че кристалите морска сол са представители на Земята в морето и също като нея са склонни да изсмукват всякакви положителни или отрицателни излишъци. Освен това поради факта че произлизат от моретата, от които сме произлезли и ние, вероятно имат някаква връзка с нас и така по-лесно се осъществява обмяната. Но това са си мои, абсолютно не магични, а чисто интелектуални заключения. Пък и имам афинитет към морето, така че не съм особено безпристрастна
П.С. Това няма да прозвучи много гордо, но доколкото знам човешкият мозък от мноооого време насам не се е променял(в смисъл развивал се,де,то за простотията граници няма), храната си е същата,само че е повече,въздухът си е същият само че е по-мръсен,и пак като се разболеем ни дават същите отвратително вредни за тялото боклуци, за да се оправим. Защо тогава да не ползваме средновековните техники и идеи като и без тва още не можем да излезем от средновековието...?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.