|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Течен парафин?
|
|
Автор |
METHOD (peppermint) |
Публикувано | 13.05.11 10:45 |
|
Здравейте,
Искам да Ви попитам за какви цели се ползва продукта течен парафин в машиностроенето?
Офлаждане и смазване?
Търся клиенти за него.
Поздрави!
| |
Тема
|
Re: Течен парафин?
[re: METHOD]
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 13.05.11 14:09 |
|
Количества, чистота и тн?
| |
Тема
|
[re: ha!]
|
|
Автор |
METHOD (peppermint) |
Публикувано | 15.05.11 11:47 |
|
Количества има, чистотата е съгласно анализен сертификат. Нужна ми е отправна точка в какви операции се ползва. Май се явява компонент на борьола...
Та така, моля за помощ!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 16.05.11 10:27 |
|
Уф. Течен парафин е основно гориво. Керосин. По-висок октан от бензините. Инак парафините са "остатъчни" в горивата и маслата. Също е и донякъде неутрален разтворител. В смисъл неполярен. Представа си нямам за какво се ползва в машиностроенето, но имам няколко идеи да те отърва от него. Все пак, ме интересуват нещата за които питах
| |
Тема
|
|
|
Автор |
P9912 (все ми е тя) |
Публикувано | 16.05.11 11:35 |
|
От беглите си познания в тази област, течностите за охлаждане съдържат масла и емулгатори. А по повод наименованието керосин- това е газ за фенери (за осветление) и писаното в уйкипедия в превода нещо не е така.
А иначе в чист вид не съм чувал в машиностроенето, къде може да се ползва. Не знам в леярството за обмазване на формите...
Редактирано от P9912 на 16.05.11 11:41.
| |
Тема
|
[re: P9912]
|
|
Автор |
METHOD (peppermint) |
Публикувано | 16.05.11 13:24 |
|
Бе парафин няма нищо общо с керосина според мене. Дали става за гориво - ми що да не става. Керосина е газ за осветление и авиационно гориво.
Парафина го ползват хлебарите за да не залепва тестото, напоследък открих, че и производителите на капачки го ползват за смазка за запазване на щанците от износване, чрез впръскване. Поне така ми го обясни един от тях. Та затова ми хрумна да питам и тук за конкретно приложение.
Поздрави!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
roum () |
Публикувано | 16.05.11 22:46 |
|
При положение че се продава по аптеките, как мислиш за какво се ползва?
Сещам се че е безвреден и диетолозите го препоръчват вместо олио в салатите. Аз лично го ползвам за омазняване на кожата на колата, придава лъскав вид и не се напуква.
| |
Тема
|
[re: roum]
|
|
Автор |
METHOD (peppermint) |
Публикувано | 17.05.11 09:08 |
|
Браво на диетолозите
Търсиме промишлено приложение, което е неизвестно за мене
Благодаря за намигването все пак :)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 17.05.11 17:20 |
|
roum, кефиш много :-)
Течният парафин в Бриколаж е до барбекюто, натам ще замълча, секи има Гугъл.
Не знам какви шприц форми обмазват, в смисъл на, какво шприцват, щото казвам, течният парафин е разтворител. И да, добре почиства някои материи.
| |
Тема
|
[re: ha!]
|
|
Автор |
sek.1 (новак) |
Публикувано | 28.05.11 22:31 |
|
Поне аз не съм чул/видял някъде в машиностроенето да се ползва течен парафин в чист вид . Възможно е да го има като съставка на СОТ но точния химически състав на тези течности си е един вид фирмена тайна.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|