Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:31 11.11.25 
Технически науки
   >> Машиностроене
*Кратък преглед

Тема търся парче гъвкава метална тръбанови  
Автор galuni (минаващ)
Публикувано28.11.09 18:51

Здравейте!
Търся гъвкава метална тръба. Такова нещо съм виждал по металообработващите машини в ролята на тръба за охлаждащата течност. Криви се във всички посоки и май е направено от навит на спирала специален метален профил. Също едно време имах една руска "инженерна" лампа за бюро с такова нещо. Днес гледах, че се продават съвременни лампи с подобен елемент, но ми е къс.
Търся да си купя минимално количество - от порядъка на 1000 до 2000 мм дължина, като вътре трябва да е с отвор над 4 мм.
Също ползвано парче от стара машина или една от споменатите инженерни лампи вършат работа. Само да е дълго поне към 500.
Може и пластмасово, но ме съмнява да има такова и да е здраво.

Тема Re: търся парче гъвкава метална тръбанови [re: galuni]  
Автор roum ()
Публикувано28.11.09 19:27

И да почерпиш

Тема Re: търся парче гъвкава метална тръбанови [re: roum]  
Автор galuni (минаващ)
Публикувано28.11.09 19:58

Линковете по страницата им не работят много добре, но на външен вид имат такова чудо. Сега се сетих и за фирма ТЕРЗ - във Варна съм и са ми по-близо.
Трябва ми такова чудо, което да се криви с ръка и да остава стабилно в новото положение. Ще търсим повече в понеделник. Благодаря за съдействието!

Автор roum ()
Публикувано29.11.09 06:49

Тея главорези от ТЕРЗ са дистрибутори на Улмер и вероятно ако се свържеш директно, ще ти излезе по-евтино. Подобна обшивка в ЕЛМА ама не съм сигурен дали не е само за кабели. ЕЛМА се намира в ЗПЗ малко след Агромашин-а

Кажи какво ще правиш пък може да ти помогнем, може да има и друго по-елегантно решение.

Редактирано от roum на 29.11.09 06:51.

Тема Re: търся парче гъвкава метална тръбанови [re: roum]  
Автор galuni (минаващ)
Публикувано29.11.09 12:50

Задачата е да намеря кой продава такива елементи.
Примерно приложение е лампа или камера, които да се наместват лесно и сигурно в пространството.
Ще погледна в това "Елма". Въпросът е, че метална гъвкава броня за кабели и кабелни трасета не става - онова, което е като парче маркуч и не може да си запази формата.
Трябва като го огънем и да остане в същото положение, надявам се да го обясних добре.
Още един пример за онова, което не става е бронираният маркуч за подвижен душ в баня. Правилното би било душът да може да се накриви в нужната посока и позиция в пространството и да си остане да виси там.

Автор Kossoman ()
Публикувано29.11.09 13:52

- пластмасови са, но се задържат в позиция. Разбира се, не могат да издържат килограми тежест в произволно положение, но ако става дума за малка камера и малка лампа ще свършат работа.

Редактирано от Kossoman на 29.11.09 13:56.

Тема Re: търся парче гъвкава метална тръбанови [re: Kossoman]  
Автор galuni (минаващ)
Публикувано29.11.09 21:09

Подскажи ми името му, че не го намерих. Изглежда подходящо за някои неща. Дали доставят до Бг?

Автор Kossoman ()
Публикувано30.11.09 20:31

Hose system.
Доставят, няма ядове.

Автор galuni (минаващ)
Публикувано01.12.09 11:26

vdinternational внасят по поръчка такова чудо.
Оказа се, че някой преводач го е превел по същия начин като мене - аз му казвам "врат" :)
Не можах да го намеря като hose system в другата предложена фирма.

Тема Re: търся парче гъвкава метална тръба [re: galuni]  
Автор bimet (новак)
Публикувано02.12.09 20:20

http://www.szeda.eu/roteh/index.html

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.