Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:28 03.07.25 
Технически науки
   >> Машиностроене
*Кратък преглед

Тема Клуб на начинаещият фрезистнови  
Автор lev4orakov (непознат )
Публикувано10.07.08 22:36

Купих си от Бриколажа оберфреза 70-80 лева. Оказа се, че не знам как се работи с нея

. Аз си мислех , че фрезата е статична а детайла се подава отдолу, а то май не е така. Като я гледам с тези дръжки, май се хваща, стиска се здраво, натиска се копчето и по нататък не знам какво се прави. Ще ми обясните ли как да си служа с нея.

Тема Re: Клуб на начинаещият фрезистнови [re: lev4orakov]  
Авторфepи (Нерегистриран)
Публикувано11.07.08 12:22

Ако нямаш идея как да я използваш най-добре не я ползвай. Обикновено ръчните фрези се водят по някакъв контур - или ръба на самия детайл или някакъв шаблон, от фазер например.
И най-важното - редовно си брой пръстите преди и след работа.

Тема Re: Клуб на начинаещият фрезистнови [re: фepи]  
Публикувано11.07.08 21:05

Ха ха, много смешно

. Абе уж минавам за сръчен, но с такова чудо не съм работил и което е по-лошо дори не съм гледал как се работи. Май ще те послушам и няма да експериментирам. Язък за 70-80 лева.

Авторфepи (Нерегистриран)
Публикувано11.07.08 23:00

Е ти па много бързо се отказваш. Не е чак толкова сложно но наистина е най-добре някой да ти покаже или да погледаш защото с разказване не става. Тя няма ли си в комплекта фрезери? Фрезера трябва да е здраво стегнат , фрезата да е стабилно опряна на плота и да я държиш здраво с две ръце, фрезера да не се допира до материала преди да се е развъртял и да се подава бавно/плавно. Другото е опит и мислене/съобразяване.
Те в Бриколажа не правеха ли услуги (или в Практикера беше?) - там може да попиташ майсторите кое-как, не вярвам да ти откажат.

Тема Re: Клуб на начинаещият фрезист [re: фepи]  
Автор 4onkin (минаващ)
Публикувано12.07.08 00:36

Фрезери в компекта имаше т.е. нямаше. Допълнително купих красива кутийка с 12 фрезера. Все още стоят чисто нови с восъчно покритие. Тези дни ще отида до Бриколажа и ще ги накарам да ми направят едно показно. Благодаря за съветите.

Колкото по-малко питаш, толкова по-малко те лъжат.

Тема Re: Клуб на начинаещият фрезистнови [re: фepи]  
Публикувано12.07.08 00:41

Извинявай, обърках се и ти отговорих с другия си профил.

. Такива ми ти работи.

АвторPin (Нерегистриран)
Публикувано13.07.08 11:36

Търси в http://www.youtube.com router и ще си намериш достатъчно видео материал как се работи с такову животну

Автор Maroko (непознат )
Публикувано24.07.08 17:33

Ето ти нещо полезно и от мен :
http://fi-com.ru/technics/routing/jacksonday/kapitel4
Понаучих някои неща от тази книжка, но опитът си е най-добрия учител. Успех.
И наистина внимавай с пръстите много.

Тема Re: Клуб на начинаещият фрезистнови [re: Maroko]  
Авторwiz (Нерегистриран)
Публикувано24.07.08 19:04

като гледам колко екстри за ръчна фреза има на този линк май е по лесно да се направи цифрова а и е много по безопасна щото за дърводелство не нужна голяма точност

ето примерна сметка гайки и шпилки м12 или м14 около 5-10 лева
компютър на старо 20-30 лева
стъпкови двигатели и електроника от матричен принтер колкото ги намери - 10 лева например

маса/поставка, дръжка за машинката и сглобяване - 5-10 лева ако сам си ги прави

тва прави около 40 лева общо и сигурно ще е рекорд за най евтина фреза с цпу

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.