|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Керосин в газова бутилка?????
|
|
Автор | Жopo (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.07.08 22:18 |
|
Господа инженери,вярно ли,че в бутилките за пропан-бутан се слага газ за горене/керосин ако не бъркам/,за да се намали корозията на материала от вътре.Благодаря ви предварително,и не е лошо някой специалист да каже за да не ме пишат по весниците после,че нещо гърмежите тия дни станаха много
| |
Тема
|
Re: Керосин в газова бутилка?????
[re: Жopo]
|
|
Автор | Жopo (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.07.08 12:37 |
|
Айдеде никой ли не знае.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Ckитниk (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.07.08 16:36 |
|
Кое предизвиква корозията, че да се слага керосин!?
| |
Тема
|
[re: Ckитниk]
|
|
Автор | жopo (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.07.08 10:51 |
|
Кое предизвиква корозията, че да се слага керосин!?
Не знам,кое вещество и по какъв начин ще протече корозията,но съм разрязвал бутилки в който не е наливана газ и бутилки в който е наливано някакво в-во(много казват,че е кероси, не знам за това питам),но разликата в качеството на вътрешните повърхности е огромна,според мен протича питингова корозия,зашото се оформят боре изразени язвички(може и да бъркам)А именно за това се бракуват много бутилки .
Нищо,няма значение дайте да гледаме друга тема
| |
Тема
|
[re: жopo]
|
|
Автор | Ckитниk (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.07.08 16:08 |
|
Казваш, че в бутилките, в които е имало от въпросната течност, не се наблю-
дават раковини от корозия по вътрешната повърхност, така ли?
| |
Тема
|
|
|
Автор | titi (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.07.08 20:36 |
|
Понеже гледам , че доста се вълнуваш, кога смяташ че това е направено- в момента на производството , или при всяко пълнене?
| |
Тема
|
[re: titi]
|
|
Автор | жopo (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.07.08 22:40 |
|
В всички бутилки в които не е имало такава течност се наблюдават тези образувания.А вълнението ми е свързано с факта,че вече ми омръзна да сменям през 2 години(а турските,че и по често) такива бутилки,и постоянното тичане по лабораторий,рентгени и прочие,незнам поне в софия така ме разкарват.чао
| |
Тема
|
Пич, ти сигурно си голям карък?
|
|
Автор |
Kossoman () |
Публикувано | 08.07.08 07:29 |
|
Щом ти се налага да сменяш през две години бутилките за газ.
Няма никакви причини една газова бутилка да не може да издържи поне 10 г. редовна експлоатация.
| |
Тема
|
|
|
Автор | titi (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.07.08 07:51 |
|
Не съм наясно дали има такова нещо. Защо не се замислиш ако ползваш газ в големи количества да се свържеш с фирма която ти доставя оборотни бутилки- ако примерно ползваш за мотокар....
| |
|
А къде е гаранцията, че утре няма да те блъсне кола? Хората по къщите ползват бутилки по емнайсе години и статистически, убитите от дефектна газова бутилка са стотици пъти по-малко от тези от инциденти с превозни средства.
Помпай с вода до изпитателното налягане веднъж на няколко години и си пей песни. Между другото, корозията най-често идва от това, че след изпитване никой не ебава да суши бутилките. Т.е., ти сам се преебаваш с честите изпитания без да контролираш процеса. Ама пак казвам. Питай си дедовия! Ти за теб си си 100% загуба, но за света си 1/6 000 000 000.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|