Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:30 07.07.25 
Технически науки
   >> Машиностроене
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Машина за подгъване на алуминиева ламаринанови  
Автор valdi_sm (непознат )
Публикувано09.02.08 12:28

Здравейте! Обръщам се към вас с молба за помощ. Не знам дали може да се намери подобно нещо и ако не може търся човек който може да изработи подобна установка. Става въпрос за следното: [img]http://share.pacomlan.com/images/bWW51333.jpg[/img] В момента тази процедура я извършвам като ламарината се реже на гилотина и се огъва на CNC Абкант Което има много минуси
1. Икономически е неизгодно
2. Получават се разлики в краищата
3. Ограничава ме в размера до 200см (размера на лист ламарина)
4. Получават се деформации в лицевата част (на снимката е е задната част)
Идеята ми е ако е възможно това да се получава чрез притискащи и огъващи ролки и да се ползва оразмерена алуминиева ламарина на руло. Ламарината която ще ползвам е с дебелина 0.5 - 0.6мм Предварително благодаря за отделеното ми внимание.

Тема Re: Машина за подгъване на алуминиева ламаринанови [re: valdi_sm]  
АвторESAB (Нерегистриран)
Публикувано09.02.08 15:26

Стандартна машина няма да помогне ако търсиш голяма производителност,както разбирам от поста.Откъде си,аз съм в София.Мисля че мога да ти помогна.

Тема Re: Машина за подгъване на алуминиева ламарина [re: ESAB]  
Публикувано09.02.08 15:59

От Бургас съм. Тук не става въпрос за голяма производителност в смисал профила ще го ползвам за нуждите на собствената си дейност а това приблизително е 60-80м. на месец. Не става въпрос за промишлени количества
поне не и засега

Публикувано09.02.08 16:09

При себестойност на материала за 2 м. 3лв. не ми се вързва да давам 9.80лв за един сряз и три сгъвки което прави равносметка от 12.80лв. или 6.40лв. за метър без да смятам време и транспортни разходи

Автор bimet (новак)
Публикувано09.02.08 19:18

Привет,
Мисля, че тук ще могат да ти помогнат- www.bimeta.hit.bg

АвторДeдe ти (Нерегистриран)
Публикувано10.02.08 10:37

Всичко е възможно!Въпроса е на вас дали ще е икономически изгодно!!!Защото заявените обеми не са за машина!!!!На първо време бих ви посъветвал да си смените гилотино-абкантаджииският подизпълнител!!!Верно,цените му са дзверски!!!Ако смея да предположа е от София?

А на снимката (чертежа) няма никакви допуски!!!Както и не става ясно колко е най дългото изделие което ползвате(явно 2000 мм ви е късо)
, както и евентуалната машина ще разкроява ли,или само ще сгъва???

"Правилно формулираният въпрос е половин отговор"!!!

Авторwiz (Нерегистриран)
Публикувано10.02.08 11:14

ми сигурно може да се направи с подходящи ролки
лесно може да пробваш
най- изгодно е да намериш някой близо до теб да изработи частите

Тема Re: Машина за подгъване на алуминиева ламаринанови [re: Дeдe ти]  
Публикувано10.02.08 11:55

Ами дали ще ми е изгодно това ще преценя след като чуя цена. Все пак това е нещо с което си вадя хляба. Гилотино-абкантаджииския изпълнител е от Бургас и не мога да го сменя поради простата причина, че тук свясните абканти са кът, на повечето са им нащърбени ножовете и резлтатите са ужасяващи. Колкото до въпросната машина аз бих я нарекъл машинка, и не се сещам за човек който да ми я изработи в Бургас не случайно пиша тук. Ламарината смятам да я поръчвам на руло със точен размер с идеята да отпадне рязането и ограничението в дължината. А относно дължината която ми е нужна на мен, тя е най различна може да е и 5000мм. Лентата се ползва за обточващ профил. Аз съм човек който си е направил доста машини включително и 4 axis CNC установка за рязане на пенопласти с работна площ от 2 куб. М работна площ, но признавам си и идея си нямам какво трябва да представлява като конфигурация от ролки въпросната подгъвачка.

Тема Re: Машина за подгъване на алуминиева ламаринанови [re: Дeдe ти]  
Публикувано10.02.08 12:02

Виждал съм нещо подобно в цеховете за вентилация и климатизация (имам предвид ролковата машина)

Тема Re: Машина за подгъване на алуминиева ламаринанови [re: wiz]  
АвторM Jordan (Нерегистриран)
Публикувано22.03.08 11:50

Имам 6 метрова CNC машина и съм в Пловдив.Ако решиш че си струва ела да направим проба.Цената ще е дале4 по добра от тая,която си платил.0898515054

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.