Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:26 15.02.25 
Технически науки
   >> Машиностроене
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)
Тема Течност за обемна ерозия.  
Автор xor ()
Публикувано01.11.07 15:18

Търся работна течност за обемна ерозийна машина.
Учудващо но Google търсенето е без всякакъв резултат.
Има вариант да се ползва керосин, но и него не знам къде да търся.

Тема Re: не търсиш както трябва.нови [re: xor]  
АвторPin (Нерегистриран)
Публикувано01.11.07 15:44

Търси в Google EDM fluid и ще видиш колко много ще излязат, та чак ще се чудиш кой да избереш

Тема Re: не търсиш както трябва.нови [re: Pin]  
Автор xor ()
Публикувано01.11.07 16:16

Те излизат, ама по целия свят.
Може би трябва да поясня, че търся нещо което да се намира в България (а най-добре в София).
Може да ми докажеш, че не съм прав с някой конкретен сайт.

Автор Bakлин Xpиcтoв (по идеите)
Публикувано01.11.07 18:53

Не съм компетентен, само питам. Това не работи ли като нишковата ерозия с дестилирана вода?

Тема Re: Течност за обемна ерозия.нови [re: xor]  
Автор 3opниk2 (неспасяем)
Публикувано01.11.07 19:18

Керосин.
Самолетно гориво.
Преди двеме, купувахме от летищата, ама и в складове ГСМ - го има.
Внимание - запалва се, ако дълбочината (нивото) на "горене" на разряда е по-плитка от 30 мм!!!- до всяка ерозиика, пожарогасител - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!

Задачата на науката е да обясни това, което е невъзможно да се разбере

Автор lrn (минаващ)
Публикувано01.11.07 19:25

Всички производители на масла ( или айде повечето по-големи) произвеждат и диелектрици: Shell, BP, ARAL, Блазер (не помня как беше на латиница). Така, че свързвай се някой дистрибутор и дерзай. От тези изброените всички са добри, така, че избирай по цени и условия на доставка.

Към Ваклин: Принципа е същия. А, щях да забрява. Купи ли си "попови прасета" с безлихвения кредит даден за кандидат-кметската кампания ?!

АвторLubo (Нерегистриран)
Публикувано01.11.07 20:13

Керосин = газ за осветление.
Срещу ПЛАМА - Плевен има един цех за горива , сега собственост на ТИМ.Там има , може да питаш и за минерален терпентин, има почти същата пламна температура и визкозитет.После смесваш с трансформаторно масло 1:1.Изпробвано.Трансформаторното масло не е необходимо да е "изварявано" , тази обработка го оскъпява.
И да почерпиш

Авторmarto (Нерегистриран)
Публикувано01.11.07 20:55

Здрасти,
Всичкипостове по темата са много забавни.
За да мога да ти помогна първо да питам на каква машина и какво точно ще работиш. Колегата е прав , че всички доставчици на масла предлагат и диелектрици.
Ако машинката е ШАРМИ и ако гониш финиш ти трябва ТОТАЛ и по-точно
DIEL 7000 ( нямам пълния номер пред мен- за знаещите това е наследник на препоръчвания в ръководството ELF) , на по стари машинки сме ползвали BP 250 и CASTROL MS 180

Марто

Автор mouldmaker (master)
Публикувано02.11.07 00:03

Писал съм ти на лични къде да питаш,за да не правим безплатна реклама на този и онзи.

...само вълци не съм пасъл

Тема Re: не търсиш както трябва.нови [re: Bakлин Xpиcтoв]  
Автор mouldmaker (master)
Публикувано02.11.07 00:10

Принципа е почти същия,само че диелектрика при нишката е дестилирана и дейонизирана вода,а при обемната е специално масло.Търговското му наименование е енергол.По-рано са работили с нафта,керосин,разни други коктейли с трансформаторно масло,но вече са забранени,понеже са леснозапалими,а и освен това се носи ужасна смрад.Няма да ти обяснявам кожата на ръцете пък каква ти става.

...само вълци не съм пасъл

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.