Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:49 16.06.25 
Технически науки
   >> Машиностроене
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Някой може ли да ми каже...нови  
Автор Sargon lll ()
Публикувано05.06.06 17:14

...какви са тези "маслени игли":

На 01.08.т.г. в РПУ Айтос е получено съобщение от 75 год. бургазлия за това че е станал жертва на измама, в резултат на което е изгубил сумата от 6 500 лв. Мъжът е разказал, че двама непознати за него са му предложили изгодна сделка, при която да закупи 30 маслени игли на стойност 400 лв. за брой. Непознатите му обещали, че ако вземе 30-те маслени игли ще му направят отстъпка в цената. Бургазлията е закупил 30 машинни детайли, представени му за маслени игли и по този начин, чрез измама е претърпял имотни вреди в размер на 6 500 лв. Работата по установяване на самоличността на измамниците продължава от служители на РПУ Айтос.

Тема Re: Някой може ли да ми каже...нови [re: Sargon lll]  
Авторtrx (Нерегистриран)
Публикувано05.06.06 20:04

Маслени игли няма. Това е схема за измама. Мошенниците намират наивник и му предлагат "изгодна сделка", да купи някякви машинни части с неясно предназначение на много изгодна цена и после да му посредничат да ги продаде на три пъти по висока цена на някакъв нуждаещ се например директор на предприятие. Просто изгарят някой балък да купи разни джунждорий. Тоя номер върви от двайсет години из страната като на времето сумите бяха много големи. Цели мангало-български чети препродаваха бракувани лагери и изобщо големи гимнастики със складови наличности, парите бяха държавни, предприятията на нещо като самоиздръжка и директорите сами решаваха.....и смятай. Сега нещата са други и тия от мошенниците които не си извоюваха позиция им остана да лъжат разни дядовци и баби. Над десет пъти са ми звънили по телефона с разни идиотски предложиния са сделка, ако имам време ги държа по половин час на телефона да се набутат. Всички знаем че парите излизат трудно нали. Напоследък пък два пъти ми звъниха уж от "Глобул" и понеже съм бил незнам къф клиент там, ми предлагат да ми издадът кредитна карта до десет бона та да си кажа данните от личната карта и готово. Заключението е че мама ми каза да не говоря с непознати.

АвторЛaвaндyлa (Нерегистриран)
Публикувано06.06.06 06:49

Става дума за части за дестилатор за получаване на розово масло(или друго етерично)

Автор BakлинXpиcтoв (по идеите)
Публикувано06.06.06 13:33

Нещо като червения живак. Имаше някога и друга врътка. Пет цилиндров двигател за моторен катер. Който му е интересно мога да я разкажа. Тя е работоспособна и в момента.

Vaklin Hristov
CAR DIAGNOSE Ltd.
P.O. Box 79
3320 Kozloduy
Bulgaria

Тема Re: Някой може ли да ми каже...нови [re: Лaвaндyлa]  
Автор Sargon lll ()
Публикувано09.06.06 21:35

Страшно скъпи части!

Просто, не мога да си представя, че трябва да струват толкова. Сигурен ли си?

Тема Наистина, може и да е шашма...нови [re: Sargon lll]  
Автор Sargon lll ()
Публикувано09.06.06 21:37

Обаче, как въобще се намират подобни алчни дядовци със самочувствие на "разбирачи"? Странно...

Авторgorodragnev (Нерегистриран)
Публикувано10.06.06 18:02

nesto kato darven kamak.ne sam 4uval za takav termin v masinostroeneto.stom stava duma za izmamnici ,te biha mogli da predlagat i virtualen spunk samo da se zakaci njakoj naivnik

Тема Re: Наистина, може и да е шашма...нови [re: Sargon lll]  
Автор Bakлин Xpиcтoв (по идеите)
Публикувано10.06.06 23:02

Не е точно така врътката и те не са алчни, а умело манипулирани.

Обяснявам, а вие се възползвайте.
Имате завод, фабрика, склад или каквото там имате. В него има застояла продукция. Примерно емблематичен е случая с двигателя за моторен катер руско производство. Знаете кой поимва пари и е мераклия да става по-богат. В непринуден разговор му споделяте, че лицето Х е купил от военните някакъв си катер за много тънки пари, но се оказва, че му е заковал двигателя. Лицето Х е склонно да си плати колкото трябва за да си подкара катера. Може да даде и капаро ако е нужно за да се знае, че нещата са 100%. Оставя се и телефон за контакти. Дотук първата част на обработката приключва. Подопечното лице се оставя да узрее седмица до две. По-малко е прибързано, повече ще забрави за далаверата. След карантинния период се явява друг "бизнесмен" който внася части за двигатели и цели двигатели от Русия. Имало и относително евтини на склад в бившите поделения които сега се разформироват. Тук на шемета почват да му се привиждат пачки. Естествено бизнесменът оставя телефон за контакти. Нашият шемет тича да звъни и да докладва, че нещата са готови да станат и дали още се търси. Естествено, че се търси е отговора. Предлага му се и капаро в размер на 10% от договорената цена. Оня тича при бизнесмена от Русия и с малко пазарлък уточняват цената. Тя е поне 3 пъти по-висока от реалната, но шматката откъде да знае тези работи. Веднага се добавят още 30% над бизнесменската, звъни се и се иска капаро. След кратки пазарлъци капарото се дава. Бизнесменът доставя толкова важния двигател, взима си договореното и от тук натам ... ядец. Тези дето са го поръчали просто ги няма. Аритметиката е проста. Срещу 10% от някаква сума продаваш никому ненужно желязо на цена 3 пъти над реалната за нужно такова. Рискът е онзи да не реши да прибере капарото и да се покрие, но той е по-малък от очакваната алчност. Отделно, че винаги се прилага опция за разваляне на сделката при да кажем закъснение повече от 30 дни.

Действайте ...

Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
България

Тема Re: Някой може ли да ми каже...нови [re: gorodragnev]  
Автор roum (непознат )
Публикувано12.06.06 11:40

В тези далавери има замесени и групировки не са съвсем случайни
един познат беше ужилен по подобен начин с някакви вретена без приложение уж е техноческо лице
след време успял да се добере до телефон и след това се свързал с тях
обаче го надушили и ..... сега си кротува и не смее да каже нищо
Схемата наистина е сложна но пък е доста ефикасна

Тема Re: Някой може ли да ми каже...нови [re: roum]  
Автор Bakлин Xpиcтoв (по идеите)
Публикувано12.06.06 22:35

Сложна? И кое и е сложното. Само трябва да си водиш записки за да не сбъркаш кой от клиентите на какъв етап от обработката е.

Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
България

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.