Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:39 12.07.25 
Технически науки
   >> Машиностроене
*Кратък преглед

Тема Литература за Stirlingнови  
Автор Moxy_78O (Попай моряка)
Публикувано24.01.05 11:32

Здравейте,

интересува ме, някой дали може да ме насочи откъде да намеря специализирана литература на немски език за двигатели, работещи по цикъла на Стърлинг, като например на Majer R.J. Der Philips - Stirlingmotor. - "Motortechnische Zeitschrift", 1968 или Der Philips Heissgasmotor mit Rhombengetriebe. - "Philips technische Rundschau", 1958 или пък нещо по-съвременно. Преди да пиша тук аз търсих тук-там за подобна литература, обаче единственото, което можах да намеря беше един огромен списък от заглавия на книги в интернет, от които най-евтината беше 15 Евро, при това в Германия, ако беше тук в България бих дал и повече от 30лв., но нещо не ми се ходи до Германия, за да си купя книга

Благодаря предварително

Тема Re: Литература за Stirlingнови [re: Moxy_78O]  
Автор engeneer ()
Публикувано03.02.05 11:50

А на български няма ли?

Тема Re: Литература за Stirlingнови [re: engeneer]  
Публикувано03.02.05 16:01

На български пък хептен нищо няма В мен сега е дипломната работа на един човек, която е по тази тема. Проблемът обаче е, че на мен ми трябват немски текстове, защото трябва да пиша изследователска работа на немски език и за да не превеждам общите приказки, които са доста, ми се искаше направо да ги препиша от литературата. Иначе имам и една много добра руска книжка "Двигатели Стирлинга", в която има всичко, което ми трябва, ама от руски пък ако седна да го превеждам - по-добре да отскоча до Германия да си купя немска литература Пък и ми се искаше да прочета нещо по-ново и актуално, за да не се правя, че откривам топлата вода, с това което съм започнал да конструирам. Нали ако искам да свърша наистина някаква полезна работа, няма да е зле да съм наясно с развитието на тези двигатели в наши дни

Редактирано от Moxy_78O на 03.02.05 16:09.

Тема Re: Литература за Stirling [re: Moxy_78O]  
Автор engeneer ()
Публикувано04.02.05 20:51

Ето ти тогава няоколко интерсни линка на немски

приятно четене!

Тема Re: Литература за Stirlingнови [re: engeneer]  
Публикувано05.02.05 10:44

Благодаря ти много за проявения интерес, обаче тези линкове и аз съм ги намирал. Проблемът е, че те са по-подходящи (и са доста интересни) за хора, които сега се запознават с принципа на действие на тези двигатели, а за моята изследователска работа за съжаление нямат много голяма стойност. На мен ми трябват научни текстове с формули и т.н. Неотдавна ми попадна нещо подобно, обаче беше на английски, а аз английски знам, колкото да не е без хич Беше за някаква група японци, които правили опитни модели на стирлингови двигатели и им снемали характеристиките, та имаше оттам какво да взаимствам, ама като не знам английски.

Ако ти е интересно виж това:

Тук са показани пак няколко анимацийки, за различни кинематични изпълнения на стирлингови моделчета, има и друга информация

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.