|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
MacBook Pro не иска да чете DVD дискове
|
|
Автор | пoмoщ (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.10.09 16:07 |
|
На 1.5 г. е, купен от Щатите, 2.4GHz, 2 RAM etc. , Superdrive, и от известно време не чете двд дискове, нито празни такива, даже не иска да си бутне от оригиналния диск на леопарда..... Иначе чете обикновени СД-та, даже ги записва.????
МАМКА МУ И ПРАСЕ!!!! Тамън си свалих снежния леопард и исках да си изгоря диск да се ъпгрейдна и не става!!! Изхвърля ми чисто новия Вербатим 8Г дабъл лейар за който платих 6 кинта!!!!!
Какво да го правя? Има ли смисъл да му купувам кит за чистене на лещите? Тук в БГ къде могат да ми го поправят евентуално? Мерси предварително.
| |
Тема
|
Re: MacBook Pro не иска да чете DVD дискове
[re: пoмoщ]
|
|
Автор |
bira_more (бира) |
Публикувано | 29.10.09 20:13 |
|
Сменял съм си сам DVD ама на един MSI.
Лесно е, под 100 кинта са новите записвачки.
Е при маковете може да има нещо по зажмоцано.
Винаги може да отвориш устройството и да почистиш лещите ръчно, ама ефекта обикновено е частичен и временен.
DVDto в моя случай свърши на около 1.5 - 2 години, ама беше много товарено - със записи.
Bеer? Mоre?
| |
Тема
|
[re: bira_more]
|
|
Автор | edin (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.10.09 14:50 |
|
Винаги може да отвориш устройството и да почистиш лещите ръчно
При MacBook Pro не е толкова лесно. До колкото знам ако някой може да свърши работа това са хората от сервиза на apple в България.
| |
Тема
|
[re: edin]
|
|
Автор |
bira_more (бира) |
Публикувано | 30.10.09 17:48 |
|
Тогава явно и самата смяна няма да е толкова лесна. Особено ако ползват специфични DVDта.
Вероятно ще опре до сервиз.
Bеer? Mоre?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
| (</dev/random) |
Публикувано | 30.10.09 20:37 |
|
Не е чак толкова трудно.
Automating a mess yields an automated mess. -Michael Hammer
| |
Тема
|
[re: bira_more]
|
|
Публикувано | 30.10.09 22:06 |
|
Политиката на apple е такава, че като се повреди нещо в хардуера им да отидеш на техния сервиз и да ти одерът кожата там. Разбира се ако си вещ може и сам да се оправиш, но примерно в горния случай ако се наложи да се смени DVD устройството, не знам дали има накъде от където може да се купи такова
| |
Тема
|
|
|
Автор |
| (</dev/random) |
Публикувано | 31.10.09 04:56 |
|
Я за сравнение ни разкажи каква е политиката на другите фирми, които произвеждат лаптопи?
Automating a mess yields an automated mess. -Michael Hammer
| |
Тема
|
[re: |]
|
|
Публикувано | 31.10.09 11:12 |
|
Те другите наистина не са много по-различни (до като всичко е на една две платки), но поне едно DVD можеш да им смениш, конкретно визирам тошиба и фуджитсу сименс, понеже с такива съм работил, и за msi горе бирата споменава че е сменял
| |
Тема
|
|
|
Автор |
| (</dev/random) |
Публикувано | 31.10.09 17:25 |
|
И на Мак можеш да смениш DVD. Само че ти не искаш да си оправиш проблема, а да се оплакваш. Аз лично бих се хванал да сменя всичко в МакБук освен системна платка или екран.
Automating a mess yields an automated mess. -Michael HammerРедактирано от | на 31.10.09 17:27.
| |
Тема
|
[re: |]
|
|
Публикувано | 31.10.09 17:50 |
|
Да уточня, аз нямам проблем с мака си, пиша по принцип за лаптопите им. И то ясно че може да се смени, но проблема е там че няма от къде да се купи, поне в БГ не съм виждал да се продава такова. То apple си го казват, "Ако имате проблем с машината си, идете в оторизирания ни сервиз". И така като гледам на моя сам мога да сменя само паметта и харддиска.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|