|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Подариха ми Macintosh LC ! Ами сега!?
|
|
| Автор |
pyrx (-: свежъ ;-) |
| Публикувано | 08.04.04 13:43 |
|
|
Здравейте,
Подариха ми значи, един Mac модел LC (технология от 1990г.) във видимо в добро състояние. Много ми се ще да го подкарам, ей така за кеф.
Спецификациите са ми ясни - дръпнах ги от сайта на Apple. Разгледах го и отвътре - има хардиск, вероятно 40 МБ и всички слотове на паметта са му пълни - надявам се да е 8 или 10 МБ РАМ. Има даже и мрежова карта! Обаче има някои липси и бих искал да се консултирам с вас.
1. Няма кабел за клавиатурата - мисля, че това не е голям проблем, ще намеря разписанието на сигналите и ще си спретна такъв кабел.
2. По-лошото е, че няма монитор! Отзад има видео-изход, тип женска 15-ца, приличаща на изход за джойстик. Въпросът ми е може ли да се намери такъв монитор, за предпочитане "на подарителни начала" или на символична цена? Или има ли някакво евтино решение да се направи някакъв кабелно базиран преходник, та да мога да включа някакъв стар VGA-монитор?
Кажете ми, нали не е безнадеждно положението?
Мерси. 
| |
|
Тема
|
Re: Подариха ми Macintosh LC ! Ами сега!?
[re: pyrx]
|
|
| Автор | MacBest (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.04.04 14:36 |
|
|
С клавиатурата проблем нямаш - отиваш в Конрад (примерно) и купуваш кабел S-VHS male-male и си готов.
Но за монитора - жална ти майка. Трябва да търсиш старите епълски монитори. НИКАКЪВ адаптер не може да ти помогне да вържеш VGA/SVGA.
А и като го намериш ще ти работи на 67МНц и на 640х480 . Красота.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
AliBabach (heavy drinker) |
| Публикувано | 08.04.04 18:53 |
|
|
става си чудесно даже монитор от PC , само че имаше там една игра с диоди за да разпознае монитора с по-голяма разделителна способност.
другия вариант е - към някой от по-старите модели SonicView монори даваха и преходници за мак, ама трудно се намират
Още ми седи в колекцийката едно такова LC ако искаш допълнително инфо - драсни едно ПМ ;)
и аз го мога, и тате го може, ама козата си сака пръч
| |
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 09.04.04 10:41 |
|
|
Даааа, човек трябва да си признава грешките. Не се бях занимавал с LC-та повече от 7-8 години и писах по спомени. Извинявам се. Алибаба е прав.
Успехи.
| |
|
Тема
|
Благодаря и на двамата.
|
|
| Автор |
| Публикувано | 09.04.04 11:32 |
|
|
На MacBest - за идеята за клавиатурата. Но сега се сетих, че нямам и мишка! А тя как се закача? Предполагам, че има начин да се смени куплунга на PS/2 мишка със споменатия S-VHS мъжки?
На AliBabach - за идеята с монитора, звучи много обнадеждаващо.
Аз ще действам и ще ви държа в течение и вече като опра до софтуера, ще видим. 
| |
|
Тема
|
Re: Благодаря и на двамата.
|
|
| Публикувано | 09.04.04 16:40 |
|
|
Ако си от София отиди до ViewPoint - 963-17-05. Те са оторизиран сервиз на Епъл. Търсиш Жоро или Младен. Разбрах, че имали мишки по 20-30 лв.
Да знаеш - при старите маци (пре-Г3, синият) input устройствата са на т.н ADB (AppleDesktop Bus). След това минаха директно на USB.
Досега съм чул само за една фирма, която прави преходник за USB у-ва към ADB.
Ето я:
http://www.geethree.com/
| |
|
Тема
|
[re: MacBest]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 10.04.04 08:39 |
|
|
Мерси и за тази ифнормация.
> ... мишки по 20-30 лв...
Ами, добре дошли в света на Apple! 
| |
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 13.04.04 09:44 |
|
|
Вярно си е, но една такава мишка изкарва по 5-6г (говоря за оригинална).
| |
|
Тема
|
Държелива мишка!?
[re: MacBest]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 13.04.04 12:18 |
|
|
5-6 години - това много ли е!?
Аз в работата имам една серийна мишка Genius с 3 бутона, малко ръбатичка, кат' сапунерка. Чакай малко да погледна отдолу етикетчето ... Я, от 1988 г. е! Изкарала е цели 17 години и само я чистя чат-пат - работи си добре. Е, на това му викм държелива мишка. Даже си пазя 2-те оригинални 5-инчови дискети към нея - на едната има драйвери, а на другата- програма за рисуване Dr. Halo.  
| |
|
Тема
|
Re: Държелива мишка!?
|
|
| Публикувано | 13.04.04 12:58 |
|
|

Пич, Виндовса стана що годе ОС чак към '92, та намали 4г. от използването на гризача...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|