|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема
|
Какво очаквате от партньора си?!
|
|
Автор |
Sayoroma (новак) |
Публикувано | 28.02.10 23:04 |
|
Доста от коментарите по темата ми за бившия ми колега ме провокираха да пусна тази... Замислих се над това какво точно очакваме от половинката си и до колко и с какво от тези неща сме склонни на компромис, защото в крайна сметка идеални хора няма!? Какъв трябва да бъде партньорът, с когото бихте искали да имате трайни взаимоотношения!? Ясно е, че когато нахлуе любовта очакванията ни се променят. Но все пак?! И с какъв човек не бихте заформили връзка?!
Моите очаквания ще споделя малко по-напред в темата.
Надявам се да се заформи прилична дискусия!
| |
Тема
|
Re: Какво очаквате от партньора си?!
[re: Sayoroma]
|
|
Автор |
Taigun (екипна кучка;) |
Публикувано | 28.02.10 23:21 |
|
Да се обичаме.
Да имаме единни ценности.
Да светоусещаме по сходен начин.
Да сме си либидно-подобни и "биохимиите" ни да си пасват - ама не само в промоционалния период, а и след това, в дългосрочен аспект.
Да е по-спокоен и уравновесен от мен - иначе ще се изтрепем.
| |
Тема
|
Re: Какво очаквате от партньора си?!
[re: Taigun]
|
|
Автор |
Hisia (kamanda) |
Публикувано | 28.02.10 23:24 |
|
Ти направо изчерпа списъка.
Колкото по-нависоко летим, толкова по-малки изглеждаме на онези, които не са способни да летят.
| |
|
... азъ винаги съм избирал спрямо т'ва ... нея дъ е блятъ всички, а тя дъ блее само мене ... всъщност идеалъ ми за жена е май притежанието нъ една крисиво изваяна кукла, която дъ е показвам налево и надесно с цел хвалене
... отдавна съм замислен над т'ва ... всъщност преди време бях се изказал дали душатъ на женатъ е от значение? ... ъми за мене едва ли ... все пак обичах истински жена без да е познавам душевно ... всъщност не знам, защо но никога не съм се интересувал от жените душевно, а само физически
... тъй, че азъ немам очаквания към "половинки" ... имам обаче към себе си
| |
|
Много пъти съм го казвала и не правя компромиси с това - трябва да ме кара да се чувствам добре дотолкова, че да предпочитам да съм с него пред перспективата без него. Което всъщност е страшно трудно постижимо, поне при мен.
Иначе човек може да се влюби в някой, който му носи негативна енергия и е много важно да се усети, че въпреки това, което си мисли, че чувства, става въпрос за черна дупка, а не за слънце и е и време на включва хипер двигателя.
No one cares when u`re out on the street, picking up the pieces to make ends meetРедактирано от snowflakes never cry на 01.03.10 01:15.
| |
|
Иначе човек може да се влюби в някой, който му носи негативна енергия
Заради енергиите ли се влюбваш в някой?
че въпреки това, което си мисли, че чувства, става въпрос за черна дупка
Ако избягаш, и следващият ще е черна дупка, ако избягаш и от него, пак ще попаднеш на черна дупка. Защото няма нищо случайно. Щом си попаднала на черна дупка, значи имаш необходимост от нея. Оставяш я да си свърши работата и после продължаваш.
Ако не обикнеш дори врага си, няма как да вземеш нещо от него.
Колкото по-нависоко летим, толкова по-малки изглеждаме на онези, които не са способни да летят.
| |
|
"Черната дупка" те учи точно на това да избягваш черни дупки и да не бъркаш привличането от гравитацията им с любов и докато не се усетиш това, може и да попадаш на такива.
Иначе да, заради енергиите би могло да се каже и по този начин, макар че не е това точно, което съм казала, но като се замисля - да.
А това с обичането на врага си е глупост. Друг е смисълът. И понеже си имам любимо мнение по въпроса с враговете - на твоето внимание представям Д. Дебелянов с "Един убит":
Той не ни е вече враг -
живите от враговете
бурна ги вълна помете
нейде към отсрещний бряг.
Ето, в хлътналия слог
легнал е спокойно бледен
с примирена скръб загледан
в свода ясен и дълбок.
И по сивата земя,
топлена от ласки южни,
трепкат плахи и ненужни
с кръв напръскани писма.
Кой е той и де е бил?
Чий го зов при нас доведе,
в ден на вихрени победи
да умре непобедил?
Клета майчина ръка,
ти ли го в неволя черна
с думи на любов безмерна
утеши и приласка?
Смешна жал, нелепа жал,
в грохотно, жестоко време!
Не живот ли да отнеме
той живота свой е дал?
И нима под вражи стяг
готвил е за нас пощада? -
Не, той взе, що му се пада,
мъртвият не ни е враг!
А ти го разбирай, както намериш за добре.
No one cares when u`re out on the street, picking up the pieces to make ends meetРедактирано от snowflakes never cry на 01.03.10 19:53.
| |
|
Да бъде откровен.
И да ме дочака.
И да не ми пипа шоколадът. Никога!
| |
|
аз сьм я намерил-тя трябва да ме кара да я желая и да се вьзхищавам на някой от качествата и,с две думи тва дет аз немога -тя да може.Компромиси правя защото целта в случая опрадава компромисите и те не са особено значими за моята сьщност
Самтаймс ЛЮН,самтаймс WIN
| |
|
"Черната дупка" има съвсем друго предназначение. Тя е като кошче за душевни отпадъци. Поглъща всички призраци и демони, а ако и се оставиш да те повлече целият ... излизаш през бялата дупка като прероден.
Как може да не е любов нещо, което те пречиства из основи?
Няма как да не обичаш враговете си, особено ако умееш да си ги подбираш. Защото не е важно кой ще ти е приятел, а кой ще ти е враг. Приятел може да ти е всеки, но врагът е този който определя посоката ти на развитие. Той е твоят учител, защото най-добре човек учи под стрес (доказано е и научно и практично) и най-съзнателен остава в присъствието на врагът си. Приятелите приспиват вниманието и занемаряват мисленето. А колкото е по ловък е врагът ти, толкова по-голяма е мотивацията ти да го надминеш и победиш (а не убиеш).
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|