|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Кой е главният виновник?
|
|
Автор |
Изaбeлa (mere) |
Публикувано | 25.10.09 08:53 |
|
Кой е главният виновник?
В тази измислена история участват 6 души.
Ирена е момичето, което повече от година има връзка с Евгени и неотдавна се е преместила да живее при него в неговата квартира. В един прекрасен ден обаче Евгени научава, че Ирена му е изменила с неговият най-добър приятел Павел. Прибирайки се късно вечерта вкъщи, той вдига страхотен скандал на Ирена Тя се опитва да се оправдае, но той не иска да я чуе и й заповядва веднага да напусне дома му. Ирена звъни на Павел, за да го помоли да дойде и да я прибере заедно с багажа й, но Павел не пожелава да се срещне с Евгени и й отказва, като се извинява, че в момента е зает.
Ирена е много разстроена, изхвърчава на улицата, без дори да успее да си събере вещите и тръгва където й видят очите. По пътя я блъска случайна кола, управлявана от Тихомир. Тихомир е забравил шофьорската си книжка и предпочита да избяга от местопроизшествието и да се скрие.
Бърза помощ пристига едва след половин час. Откарват пострадалата в болницата, но дежурният лекар Румен не я преглежда веднага, защото смяната му вече е свършила, а той има спешна работа. Румен обещава, че само след няколко минути на смяна ще застъпи неговият колега Асен, който ще прегледа момичето и ще окаже необходимата помощ.
Румен си отива у дома, а неговият колега, докторът от нощната смяна Асен изобщо не се явява на работа, защото същата вечер е празнувал рождения ден на племеника си и е прекалил с алкохола.
В резултат Ирена умира в приемното отделение от вътрешен кръвоизлив.
Шестте действащи лица в тази измислена история са Ирена, Евгени, Павел, Тихомир, Румен и Асен. Анализирайте целия разказ и решете кой според вас е главният виновник в произшествието. Запишете го под номер 1. След него подредете и останалите, като степенувате вината им.
Когато се въдвори хармонията, чувствата ще дойдат...
| |
Тема
|
Re: Кой е главният виновник? Ключ
[re: Изaбeлa]
|
|
Автор |
Изaбeлa (mere) |
Публикувано | 25.10.09 08:54 |
|
Ключ към теста „Кой е виновен?“
Всеки от шестте действащи лица означава едно качество. Качествата, проявени от първите двама във вашия списък, вие няма да простите никога. Втората двойка качества, вероятно можете да простите, ако ситуацията е благоприятна, макар че няма да го направите лесно. Последните две качества можете да простите и дори може би ще се опитате по някакъв начин да повлияете на своя любим да се освободи от тях, макар че това всъщност може да бъде и абсолютно безпредметно.
“ Ирена това е изневярата. Главната героиня означава именно това качество. По принцип, всички нещастия започват от тази изневяра. Ако смятате, че виновната е Ирена, значи в живота си вие никога няма да простите на любимия си човек една изневяра, независимо от това как разсъждавате и какво говорите пред другите. И дори да съумеете да запазите семейството си (или връзката си), то все едно ще се чувствате дълбоко нещастен човек.
“ Евгени означава жестокост. За такива хора като Евгени личните интереси са над всичко. И ако му се стори, че някой ги нарушава, дори това да е най-близкият му човек, той без да се замисля, ще му отмъсти жестоко. Ако вие смятате за виновен Евгени, за вас жестокостта е най-отвратителното човешко качество.
“ Павел означава предателство. Павел е предал и най-добрия си приятел Евгени, и Ирена, с която добре се е позабавлявал. Ако той беше пристигнал на помощ и беше се обяснил с Евгени, Ирена не би попаднала в такава кошмарна ситуация и би останала жива. Затова, ако вие сте посочили за главен виновник в ситуацията Павел, това означава, че най-много се боите от предателство.
“ Тихомир – това е страхливостта. Изплашен, че ще си има проблеми със закона, той бърза да се скрие от мястото на катастрофата. Такива хора в подобна ситуация предпочитат да се отдръпнат встрани, правейки се че нямат нищо общо. Обвинявайки в смъртта на Ирена Тихомир, вие констатирате, че повече от всичко ненавиждате страхливите хора.
“ Румен – означава равнодушие. Този човек фактически не е направил нищо лошо, просто е постъпил според правилата. Но зад неговата постъпка се крие обикновено пренбрежение към хората, станало прпичина за смъртта на героинята в историята. Приписвайки вината на Румен, вие си признавате, че не понасяте равнодушните хора.
“ Асен е безотговорен пияница. Това е още един порок в съвременното ни общество. Заради пагубната му страст Ирена е останала без квалифицирана медицинска помощ. Ако за всичко сте обвинили Асен, вие никога няма да се примирите с този порок и хората, които злоупотребяват с алкохол, без да се контролират.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
landing () |
Публикувано | 25.10.09 10:06 |
|
Е, мноо рано го даде ключа. За мен на първо четене най- виновния и единствено виновния беше този дето си е тръгнал от работа, без да помогне на ранен пациент. Лекарят е положил клетва и дори в извънработно време е длъжен да помогне. И си права с тълкуването, смятам че най непоносимото за мен качество е равнодушието, с уговорка, че става въпрос за хора, които са били в живота ми. Предпочитам омраза, гняв, жестокост, всичко друго, но равнодушието ме наранява много. След втория прочит, слагам страхливостта на второ място. Особено проявена от мъж. Не мога да дишам страхливи мъже, органично не ги понасям. Истинският мъж трябва да е пич и да носи последствията за действията си.
| |
Тема
|
[re: landing]
|
|
Автор |
blood2 (Несъществуващ) |
Публикувано | 25.10.09 10:17 |
|
"Истинският мъж трябва да е пич и да носи последствията за действията си."
Никой не носи отговорност.Законът за повечето хора не съществува.Живеем по правилата на джунглата.По-добре да нараниш,отколкото да бъдеш наранен.
Реалността не съществува.Хората ми го доказаха лично.
| |
Тема
|
[re: blood2]
|
|
Автор |
landing () |
Публикувано | 25.10.09 10:23 |
|
Има такива, които носят. И нямах предвид конкретната ситуация. Не говоря за спазването на закона, а за отношенията в живота. Някак си по мога да приема страхлива жена, макар че аз не съм такава, но страхлив мъж е отврат. Страхливците ги надушвам от километри.
| |
Тема
|
Re: Кой е главният виновник?
|
|
Автор |
S|ayeR () |
Публикувано | 25.10.09 10:26 |
|
Правила съм го преди 100 години сигурно Все пак ето ти:
1. Тихомир (не защото я е блъснал, а защото я е зарязал така на улицата)
2. Румен
3. Павел
4. Ирена
5. Асен (принципно това, че не е отишъл пиян и уморен на работа, е поемане на някаква отговорност - той така или иначе не би бил от полза, по-скоро проблемът е защо е нямал заместник)
6. Евгени
Но за това, че линейката е пристигнала след половин час, отговорността вече пада на цялото общество.
А ти защо не си написа твоето мнение? Хайде, де
kick me, hike me, don't you wrong or right meРедактирано от S|ayeR на 25.10.09 10:33.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
blood2 (Несъществуващ) |
Публикувано | 25.10.09 10:55 |
|
"Не говоря за спазването на закона, а за отношенията в живота. "
Живот без правила е джунгла.Няма страхливци,а оцеляващи.Всеки играе определена роля.Уверявам те че от страхливците става перфектни убиици,но не са поели по този път защото имат съвест,а ти нямаш такава.
Реалността не съществува.Хората ми го доказаха лично.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Изaбeлa (mere) |
Публикувано | 25.10.09 12:31 |
|
А после твърдиш че сме много различни
1. Асен и Румен
2. Тихомир и Павел
3. Ирена и Евгени
| |
Тема
|
|
|
Автор |
мapдyk (Enlil) |
Публикувано | 25.10.09 12:34 |
|
на кой му дреме?
Veni, vidi, vici
| |
Тема
|
[re: S|ayeR]
|
|
Автор |
Изaбeлa (mere) |
Публикувано | 25.10.09 12:38 |
|
Написах го сега ... и сутринта беше същото, не съм чакала за да препиша
Само за Асен не съм съгласна с теб, защото дори и уморен (а пияни доктори на работа бол) ако я беше прегледал е щял да я пренасочи към хирургията и пак да и спаси живота. А това че е празнувал и пил с ясното съзнание че е на смяна и не се е обадил предварително, за да не разчитат на него .... ужасно безотговорно си е
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|