|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Щото не мога да разбера идеята
|
|
Автор |
Изaбeлa (mere) |
Публикувано | 24.09.09 10:00 |
|
Кое е по-важно, да си „сам войнът е войн”, „ако печеля аз, печели цял народ” и в този ред на мисли ... или „битката е спечелена, когато печелят и двете страни”, „не е важно дали аз печеля, а дали е постигната общата цел” и в този ред на мисли?
Питам, защото не разбирам, какво е това огромно желание "Аз да съм правият", при положение, че колкото са хората по тази земя, толкова са и правилните гледни точки (защото те не зависят само от личността, но и от обстоятелствата, от битието, от положението им в обществото, от интереси, от морални норми, от приоритети, от ценностна система и още куп неща които не се променят понякога за минути, а друг път са като камък на врата)?
Не разбирам, защо държите толкова на тази борба за по-по-най и правите всичко възможно да очерните и изкарате "кирливите ризи" на "противникът си чрез провокация и сарказъм, а понякога и с по-кофти методи?
Толкова ли е трудно да застанем един до друг като съюзници, гледайки в една посока и обсъждайки това което виждаме пък било то със същите методи, а не застанали един срещу друг да си губим силите в битка със самите себе си (защото се борим с това в другият, което не харесваме в самите себе си ... защото всички сме си еднакви, колкото и да ни се иска да не е така, всички сме човеци с еднакви качества но по различен начин изразени).
Кога ще започнете да се борите за нещо общо постигнато? Когато сте до болка изтощени в битка за себе си ли? Когато сте победени и съкрушени до такава степен, че вече спре да ви пука за себе си ... че тогава какъв дух ще имате че да се борите за каквото и да е?
Осъзнавате ли изобщо колко е безсмислена битката ви? Защото всяка една помнеща се личност от миналото се е борила за другите, с другите, а не за себе си, всяка една личност чието име знаем е направила нещо за другите, а не е придиряла колко е велика и не се е била в гърдите до посиняване, колко е права и колко е повече от другите. Всяка една такава личност не е искала почести и отплата и за това е получила признание.
Колко личности познавате днес? На колко бихте запомнили имената ... освен собственото си и това на тези които лицемерно подкрепят вашата битка за Аз-а, за да подкрепите и вие тяхната?
Та питам ви сериозно, каква ви е целта и какво смятате че постигате като я преследвате?
Когато се въдвори хармонията, чувствата ще дойдат...
| |
Тема
|
Re: Щото не мога да разбера идеята
[re: Изaбeлa]
|
|
Автор |
цвeтeнцeтo (онова същото) |
Публикувано | 24.09.09 10:14 |
|
Това е моят отговор.
Добро утро на всички!
| |
|
Пак плагиатстваш, ама съм ти свикнала вече.
Тази патетична реторика е израз на твоята борба. Та помисли си ти за кво се бориш, и как го постигаш?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
S|ayeR () |
Публикувано | 24.09.09 12:50 |
|
Ами ако нещо не се получава, хубаво е човек да потърси вината и в себе си, не само в чуждата паничка. Защото много често хората очакваме от другите неща, на които сами не сме готови. То точно затова и ги прехвърляме на другите, де
Колкото до мотивите - човек може да си обясни поведението и мисленето на другите, само дотолкова, доколкото разполага със себе си като модел, от който възприема. Така че има опасност да им придаде качество и цел, която той самият притежава. Аз например често си мисля, че хората се шегуват, докато те си говорят напълно сериозно.
Иначе по темата - аз мисля, че има такива хора, каквито описваш. Даже и в България не е толкова зле положението. Но също така е факт, че за колкото и благородна кауза да се бориш, ти на практика си сам в голяма степен - сам, защото "ако загубя, губя само мене си" и то сега и действителността си го доказва - всичко, което се случва е отдавна предречено, казано, но кой слуша... преди повече от век дума по дума е описано точно какво ще се случи - "смях в залата" общо взето.
kick me, hike me, don't you wrong or right me
| |
|
Тогава си отговори на тези въпроси
Кога ще започнете да се борите за нещо общо постигнато? Когато сте до болка изтощени в битка за себе си ли? Когато сте победени и съкрушени до такава степен, че вече спре да ви пука за себе си ... че тогава какъв дух ще имате че да се борите за каквото и да е?
| |
|
И от къде плагиатствам?
Това са изцяло мой си мисли, но както винаги съм казвала ... топлата вода е вече открита, нормално е да ти се струва познато когато говоря за нея
Когато гледаш две животни да се разкъсват в борбата си за надмощие и си зададеш въпроса "ЗАЩО", как точно ти си в тази битка и как точно тя става твоя?
п.п.
Мисли преди да говориш/пишеш
Когато се въдвори хармонията, чувствата ще дойдат...Редактирано от Изaбeлa на 24.09.09 14:54.
| |
Тема
|
[re: S|ayeR]
|
|
Автор |
Изaбeлa (mere) |
Публикувано | 24.09.09 14:25 |
|
Докато търсиш ВИНА, никога няма да намериш решение
Грешен ред н мисли, грешни изводи
| |
|
Ако ми обясниш какво значи "двеживотно", ще мога да отговоря на въпроса ти. Не ми се налага да мисля преди да пиша, пиша това, което е.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
blood2 (anti-Godmonster) |
Публикувано | 24.09.09 14:31 |
|
"И от къде плагиатствам?
Това са изцяло мой си мисли, но както винаги съм казвала ... топлата вода е вече открита"
Напълно си ми ясна.Като кристална вода.
Всички бяхме насилвани от извънземни благодарение на хипнозата.Да благодарим на Фройд.Редактирано от blood2 на 24.09.09 14:33.
| |
|
Щом не мислиш, значи няма за какво да говорим
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|