|
|
|
Тема
|
Рикоширащите връзки
|
|
| Автор |
Ювиrитo† (Монархист) |
| Публикувано | 22.05.08 01:53 |
|
|
Чували ли сте за този феномен? Обикновено се получава след раздяла на дълга сериозна връзка. Ако си се дистанцирал емоционално от бившата си половинка и започнеш рикошираща връзка веднага след раздялата или даже малко преди нея. Ако се прехвърлиш веднага в нова връзка, веднага след старата, най-вероятно си в т.н. рикошираща връзка.
Тези връзки имат една единствена цел, да послужат за лепенка върху раната от раздялата и да си спестим страданието, което ни очаква независимо дали ние сме били зарязани или пък сме зарязали човека, когото сме обичали. Това е непреценен опит да продължим живота си без да губим време.
Много често хората, които започват рикошираща връзка се залепват на първото нещо, ходещо на два крака и изглеждащо като човек и което е проявило интерес. Обикновено търсят бърза компания, нови изживявания, повдигане на самочувствието (О, той се отнася с мен като към Кралица) и естествено очакват новия партньор да запълни недостатъци и проблеми на стария, но без да искат се натъкват на цял нов комплекс от други проблеми.
Феноменът се изразява в това, че постепенно любовта към стария партньор се прехвърля върху новия неусетно за нас и си мислим, че сме влюбени отново и това е най-добрата връзка на живота ни. Бързо се палим и често следват даже и обещания за сватба, само след няколко седмици.
След като новата връзка изпълни своята роля на лепенка върху раната от раздялата, (от 1 до 8 месеца) тя рикошира и лъсва цялата истина - реално не изпитваме никакви чувства към този нов човек. 75% от рикоширащите връзки свършват печално най-вече за онзи, за който само допреди 1-2 седмици сме се кълняли, че обичаме. Тогава следва нова бърза болезнена раздяла.
Хората, които се впускат в рикоширащи връзки носят със себе си емоционален багаж от старата и не са във чисто състояние на ума. Затова е нужно, след раздяла на дълга връзка или развод, човек да седи сам и да мине през всички степени на скръбта от раздялата, докато се излекува емоционално и чак тогава да започне да се оглежда за нова любов, ако иска стабилна връзка. Освен това не е честно за новия партньор, ако той е желаел такава.
Затова и внимавайте да не се влюбите в човек, който наскоро е прекъснал дълга стабилна връзка, защото има голяма вероятност да ви напусне скоро.
| |
|
Тема
|
Re: Рикоширащите връзки
[re: Ювиrитo†]
|
|
| Автор |
Haннa (член) |
| Публикувано | 22.05.08 12:00 |
|
|
Бате, ти на колко си години?
| |
|
|
|
Това съм го писала неведнъж. Повечето човеци търсят кой да поеме негативите , които са събрали от бившата си връзка . Масовото схващане е - в най-скоро време да започват нова връзка , тъй като клин - клин избивало .
Хората, които се впускат в рикоширащи връзки носят със себе си емоционален багаж от старата и не са във чисто състояние на ума. Затова е нужно, след раздяла на дълга връзка или развод, човек да седи сам и да мине през всички степени на скръбта от раздялата, докато се излекува емоционално и чак тогава да започне да се оглежда за нова любов, ако иска стабилна връзка. Освен това не е честно за новия партньор, ако той е желаел такава. - и ей това го обяснявам неведнъж, но валят оправдания че видиш ли не било вярно . не било добре да е човек сам в такива периоди, трябвало да избие негативите , ама че щял да навреди на другия - ми то си е негов проблем, той/тя какво е виновен , че се е вързал на приказките и обещанията му/й и да му загубел времето - отново да не се е вързвал/а и на всичко отгоре трябвало да е щастлив , че го бил излекувал другия и бил важен преходен период в живота му/й. не знам някой да се е почувствал щастлив , че е бил използван от друг който е искал да се спаси от негативния си емоционален товар .
неслучайно съм писала - не искам и избягвам контакти с хора , които са имали бивша нещастна връзка. нямам намерение и не искам да им обирам негативите.
Съдбата помага на смелите , страхливите ги отказва.
| |
|
|
|
Че то имали изобщо хора, които да са нямали бивша нещастна връзка?
The longing returns...
| |
|
Тема
|
[re: Coнaтa]
|
|
| Автор |
Бapбapeлa (петата стихия) |
| Публикувано | 22.05.08 14:04 |
|
|
Не съм писала, че има такива хора - без бивша нещастна връзка.
Имам предвид хора, на които последната им връзка е била нещастна , имат събран негативен емоционален багаж / да използвам израза на автора на темата / и им е нужен човек, който да поеме тоя багаж от тях , да е междинната спирка, която ще го изчисти . попадала съм на такива и мъже и жени - мъжете тръсят връзка за избиване клин-клина, жените - душеприказчик . товарила съм се с чужди негативи неведнъж , все по-бързо ги усещам такива хора и ги избягвам . от тия съм, които сами се очистват от негативните емоции, без да ги прехвърлят на друг и съм на мнение че човек трябва да се впуска в нова връзка, след като е с чисто съзнание . до един момент бях добра , от известно време - режа без да ми пука.
Съдбата помага на смелите , страхливите ги отказва.
| |
|
|
|
Темата ти е страшно интересна, не знам що така и други не я подхванаха.
Тук проблемът е на кой колко време му трябва да се "излекува емоционално", както казваш. Има хора по-повърхностни, лесно се отърсват от неприятни изживявания и продължават напред. На други им е нужно повече време, например при мен така се получи че страшно дълго продължавах да съм влюбена в бившия си приятел, че се и виждах от време на време с него. Когато срещнах съпруга си, очевидно не съм била излекувана и това страшно го нарани. Попречи и на успешния старт на брака ни.
| |
|
|
|
но повечето хора май го правят, за жалост...
егоистично е
| |
|
Тема
|
[re: Ювиrитo†]
|
|
| Автор |
Aшли (мошеничка) |
| Публикувано | 04.06.08 03:56 |
|
|
А възможно ли е човек да го дава на бързи обороти - да изживее нестихваща поредица от рикоширащи връзки - лепенка върху лепенка, лепенка върху лепенка...? Мисля, че човеците от клуб Говорим за секс и онези от сайта на фетишистите са на тоя принцип. Ако ги питаш как е - Много е гот!
| |
|
|
|
|