|
|
|
Тема
|
дишаме... да дишаме!
|
|
| Автор |
дe_cи (непознат) |
| Публикувано | 01.03.08 11:30 |
|
|
Забелязали ли сте колко неща се случват в центъра на градовете ни (или поне относителният, широк, такъв)?!
Аз например... пяла съм в 6-7 събале по централните улици, усещала съм как изгрява новия ден в очите ми и възкръсва душицата ми, дребна. Излишно е да отбелязвам, че това са едни таквиз... мимолетни усещания, които много бързо се изпаряват, "чупят", отчуждават и бягат, ако се опиташ да задържиш. Те просто се случват. И е хубаво, ако и ти се случиш с тях или поне бъдеш там, когато това става.
Какво друго? Чукаш си срещи с приятели на таквиз места, заради удобството и всеизвестността им. Понякога дори - първи срещи. Цветно е, заразно, увличащо, шумно, суетно, пиршество за сетивата. Постепенно се превръщаш в единицата от множеството.
Събираш смях в дланите си, разпръсваш го и наблюдаваш как почва да живее свой живот, извън теб, неподатлив на корекции, на желания, напътствия, посоки.
НДК. За втори ден съм в София. Отишла съм при гаджето си. Малко комплицирана история, но както обичам да казвам - не съм от там и съм за малко. Предния ден сме се карали за "добре дошла". Имахме си уговорка - той отива на работа, а аз - по моите си задачки. Ще се видим вечерта. Или аз ще мина през тях да го взема (защо аз, все пак не съм от там?!) или ще му звънна и ще му кажа къде съм, та да дойде и да прекараме остатъка от отиващия си ден заедно. Деня се изтича, аз съм се събрала с приятели и познати и му казвам къде съм. Той почва да се цупи и нервничи. Отбелязвам, че ако не знае къде се намира заведението - мога да му дам поне няколко души, които да му обяснят подробно как да стигне, сумтеж в телефонната слушалка последван от : "Оправяй се". Един вид - прибирай се както искаш. (Ами ако не мога?!) Един приятел ми помогна и успях да се прибера в тях. На другия ден трябваше да ходим на село, ама аз имах ангажимент към 14-15ч. и го питам - ще успеем ли?! Той ми отговаря уклончиво, от което ми става ясно, че не, няма да успеем. Решавам да приложа абсолютно същата схема. След вчеращните караници - идеята се приема радушно. Той тръгва и малко след него и аз - успокоена, разчитаща на думата му. Случва се така, че към 20ч се мотаем с един приятел към НДК. Лесно за намиране, нали?! Звъня му и му казвам, че ще го чакам там. Пак нацупен... Мълчание, последвано от (каква изненада?!) :"Оправяй се!". С приятелчето ми сядаме на едни пейки и аз се опитвам да не изпепелявам с поглед, да не нервнича, да не издавам това, колко ме изнервя и наболява, почти хронично. Не след дълго той ми звъни на телефона - : "ами, аз съм на централния вход". Виждам го и тръгвам с нагласата (извинете ме!) "ела ми, кучи сине!". Опитва се да ме прегърне, аз не искам и се дърпам. Той ли ще ме прегръща? Този, които два дни последователно ми играе едни и същи номера и систематично се гаври с търпението и нервите ми? В един момент нещо се чупи, почти го чувам. Обръщам се към гореспоменатото приятелче и го питам може ли да приспя при него тази нощ. Той ми отговаря положително. Поглеждам приятеля си, след 2 години, все едно го виждам за първи път, потъвам, но се хващам, отчаяно, за думите, които не ми принадлежат, но усещам, че излизат от мен : "Тази нощ няма да спя при теб". Той ме гледа продължително, накрая отронва : "Нали знаеш, че ако сега тръгнеш с него, това ще е еквивалент на "сбогом"?", казвам : "Да", гледайки го право в очите... с онази недосегаемост на погледа, имаща за цел да скрие болката и запази - остатъците достойнство.
Така... за хората и улиците. За центровете, дето, хич не са наши си.
Какво още?
За достойнството, чупливостта, чакането, "жълти зъбки и нерви лабави", за търсенията, преоткриванията и компромисите, които правим със себе си.
И за самотата.
С някого.
На истината краката са винаги разтворени! Редактирано от дe_cи на 01.03.08 11:42.
| |
|
|
|
keep walking
| |
|
Тема
|
Re: ти май не знаеш,
[re: дe_cи]
|
|
| Автор |
Mиcиcипи (без титла) |
| Публикувано | 02.03.08 14:02 |
|
|
че дишането освен възбудено и учестнето, може да бъде бавно и спокойно
... няма да те виждам вече, а далече ще се смееш ти ... мой нежен сън
лека нощ ...
| |
|
Тема
|
тъй де
|
|
| Автор |
Smile (мълчалива) |
| Публикувано | 03.03.08 00:05 |
|
|
Отиваш при него, пък се срещаш с други хора...не че нямаш право де, ама си помисли как може да изглежда през неговите очи. Баси, да се върне моя за няколко дни и вместо да сме залепени като ваденки, да ходя да го събирам из града...не ми се вижда като поведение тип "много ли липсваш, искам всяка минута да прекарам с теб".
А и така - да решиш да го зарежеш без да попиташ защо е това "оправяй се"...доста импулсивно, не мислиш ли?
Говориш за достойнство, а си тръгваш правейки напук? Това е достойно, така ли?
| |
|
Тема
|
Re: тъй де
[re: Smile]
|
|
| Автор |
дe_cи (непознат) |
| Публикувано | 03.03.08 02:12 |
|
|
Уважавам чуждата и търся своята свобода във връзката си с хората, били роднини, приятели или нещо друго. Обичам и ценя, когато дадената дума означава нещо. Това... с думите - тънък лед е, знаеш ли?! Има хора, които се нуждаят от тях и такива, които го знаят. Могат да си боравят с тях, манипулирайки нуждата. Нуждата от споделеност, разбиране, мълчание, "допира" с другиго. Нуждата да бъдеш откровен, гол в доверието и отдадеността си. Нуждата да опънете въженце с някого, да привнадиш недостатъчността му с каквото ти попадне, а после - да обесиш на него самотата.
Всъщност, не обичам думите. Случва се да казвам, че понякога те хич не ни помагат да се разбираме, а напротив.
Smile, не съм си тръгнала, правейки "напук". Имам тук някъде един пост за "диалога", в който изришно е отбелязано, че за него трябват също двама. Аз съм от хората, които остават и след края. Това и правих всичкото това време - реанимирах труп, свалях нашийниците на въпросните думи и се давех в неразбиране и несподелено мълчание, докато не дойде умората...
И онези компромиси, страшните, дето ги правим със себе си, очакващи тихо възвращаемост, това - да бъдат оценени по достойнство. Но не достойнството, което споменаваш, защото то, споменатото от теб - няма нужда от оповестяване, от набиването му на кол и размаането му като право и средство. Него просто или го има, или не.
На истината краката са винаги разтворени!
| |
|
Тема
|
Re: дишаме... да дишаме!
|
|
| Автор |
Kлayд (спомен) |
| Публикувано | 06.03.08 01:10 |
|
|
Самотата с някого...
И тази без него...
Мамка му.
Писа някъде за дилога. А за езика?
| |
|
Тема
|
сега разбра ли
|
|
| Автор |
Aнreл () |
| Публикувано | 06.03.08 07:49 |
|
|
НЕ на компромисите!
И винаги звучим убедително за нас самите.
Изкуство е да спечелиш, загубена битка.
Изкуство е там където няма шанс да намериш светлина.
Изкуство е да проникнеш в непроницаемата мълчина.
Изкуство е когато няма нищо повече какво да направиш да направиш и още нещо.
Изкуство е да обичаш безрезервно.
Изкуство е да не съдиш.
Изкуство е да се смириш.
Изкуство е да състрадаваш.
Иначе е много лесно да си развяваме философските виждания облечени в емоционални облаци и гръмки думи.... понякога е гръмко дори да кажеш: уморена съм.
Няма умора. За любовта няма умора. Няма ден. Няма нощ. Няма безпътица.
Няма краища и начала. Няма обезсърчаване. Няма униние. Съжаление. Самосъжаление.
Изковаващ от невъзможното. Създаващ от невероятното.
А то е толкова просто. ДА НАДСКАЧАМЕ САМИТЕ СЕБЕ СИ.
ДА разберем нещо просто. ДРУГИЯ ТОЛКОВА МОЖЕ.
Ако ти виждаш повече... значи в теб е ключа.
Без жалби.
Нека да е един чист полет, на един искрено луд, движещ в невъзможното...
| |
|
|
|
|