Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:11 09.07.25 
Контакти
   >> Любов
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Втори шанс нови  
Автор a|iaS ()
Публикувано20.06.07 02:56

Май ще дам втори шанс на един човек, когото успях с годините да изключа почти напълно от живота си за сметка на това съвсем изцяло от сърцето и мислите си. Дотолкова, че май стигнах до една крачка от омраза, не беше точно безразличие. Дотолкова, че съвсем се изключих, но май така не е правилно, може би все пак нещата могат да се променят? Може аз да съм тази, която е провокирала всичко, може би получаваме това, което очакваме, може би трябва да се променя след като така никой нищо не печели, може би това няма да е унижение, а каквото и да стане, ще знам, че всичко съм опитала. Истината е, че ми стана мъчно като се поставих на негово място и си представих, че чувам моите думи, реакции, обвинения. Всички правим грешки, може да живеем в една голяма грешка, но все някога това нали трябва да бъде прекъснато? Защо да е невъзможно? Да чуеш "моля те" от някой, на който си казвал, че не ти пука за него, че го мразиш и той да не те моли за себе си, а за теб, да го е грижа, когато теб не те е грижа... Добро и/или зло, черно и/или бяло, този дуализъм ме обърква, крайна съм, а не трябва. Нали никога не е късно за нещо хубаво, а все някога ще бъде и преди това трябва. Да забравя не е трудно, аз сега едвам се опитвам да си спомням всичко, не е трудно да забравя, но е по-добре да си припомня и въпреки това да реша това, което вече съм решила. А и всеки заслужава да бъде обичан, всеки е бил нараняван освен че е наранявал. Много хора го правят от добри чувства, с любов, която просто не знаят как да покажат и се получават грешки, заблуди, страх, болка и гняв. Но това и аз съм го правила, защото е толкова по-лесно да бъдеш студен, безразличен, да умреш вместо да живееш, да целунеш смъртта, не живота. Но това така или иначе ще стане, може би все пак действително трябва да дадем всичко от себе си, колкото можем повече, може би трябва да продължиш напред без да изрязваш миналото с детска ножичка за хартия и да си мислиш, че това е достатъчно, за да спре то да съществува. Като време може би то ще, но като реалност не е възможно, вътре в теб. Имаше една песен... Май все пак човек трябва да избере да опитва отново и отново, да откликва, когато го помолят. Да дава шанс, дори да е глупаво. Да дава шанс на другите да поправят грешките си. Дори той да не е имал шанс да поправи своите и това да му тежи цял живот, а може би именно заради това. Никога да не се предава и сред лошото да види и хубавото и да направи първото фон, а второто - значимо. Може би все пак любовта е по-силна от омразата, ще проверя дали е така въпреки всичко. Мисля така да направя, заради себе си, да знам, че съм го направила. Че не съм стояла със затворени очи.

See you at the bitter end!

Редактирано от a|iaS на 20.06.07 03:30.

Тема Re: Втори шанснови [re: a|iaS]  
Автор Aдa (Ramm)
Публикувано20.06.07 10:12

понякога се чудя защо мислим толкова сходно... еднаква съдба ли? само че аз нямам вече време за душеизлияния.

Тема Защо?нови [re: a|iaS]  
Автор Bambi* (*Bambina)
Публикувано20.06.07 11:10

На базата на... ?

Автор rлyпaчe (звездичка)
Публикувано20.06.07 14:49

"може би това няма да е унижение, а каквото и да стане, ще знам, че всичко съм опитала."

Браво. Не знам дали са много хората, които разбират нещата така. Аз смятам, че си права. Убедена съм.

...I love you in a place
Where there's no space and time...

Автор ^FenlksA^ (in love)
Публикувано20.06.07 17:12

Май ще дам втори шанс на един човек, когото успях с годините да изключа почти напълно от живота си за сметка на това съвсем изцяло от сърцето и мислите си. Дотолкова, че май стигнах до една крачка от омраза, не беше точно безразличие. Дотолкова, че съвсем се изключих, но май така не е правилно, може би все пак нещата могат да се променят? Може аз да съм тази, която е провокирала всичко, може би получаваме това, което очакваме, може би трябва да се променя след като така никой нищо не печели, може би това няма да е унижение, а каквото и да стане, ще знам, че всичко съм опитала. -
Май ще дадеш шанс и на себе си- най- малкото да се убедиш, вместо да се колебаеш, защото дори и омразата е форма на любов - няма унижение в любовта, а фактът че се замисляш толкова говори, че такава има или най-малкото ако не той, то поне нещо в отношението му към теб ти е липсвало, което е достатъчна причина да дадеш 2-ри шанс.

Автор PPP (една)
Публикувано21.06.07 14:49

С трудна задача си се заела, пожелавам ти успех най-искрено!

Макар че не вярвам в този вид успех... Но пък, знае ли човек...
Вероятно този човек те е наранил, за да стигнеш на границата на омразата и да го изключиш от живота си. Може би по-важното е да му простиш.

А какво значи "давам втори шанс на някого"? Нещо не мога да схвана. Тоест... пускаш някого отново в живота ти и той започва да се напъва, да се доказва... А ти какво правиш? Само зрител ли си на "шоуто"? Ако се дава втори шанс, той се дава и на двамата, тоест... и двамата започват да полагат усилия да се съживи или роди нещо. Иначе... изгубена кауза...

Автор fidgety (fury)
Публикувано21.06.07 15:04

Това с шансовете съм го правила за един единствен човек... Предполагам, че хората са готови да загърбят това, което се е случило в миналото, единствено за някой, когото искрено обичат. Аз го направих, за да мога с чиста съвест някога да си кажа, че действително нещата са били извън моя контрол и аз не съм могла да направя нищо повече...
Ако трябва да бъда искрена, вече не вярвам на вторите шансове... Времето и опитът ми показаха, че щом веднъж се стигне до размяната на грозни обвинения и думи, то трудно се изличава от паметта и на двамата.
Искрено се надявам на базата на твоя опит, да успееш да ме обориш. Ще чакам да споделиш по-нататък как се развиват събитията, успех! Любовта, споделената, е нещо много красиво, за което хората трябва да се борят.

La donna e mobile

Тема Re: Втори шанснови [re: fidgety]  
Автор a|iaS ()
Публикувано21.06.07 15:14

Аз по същата причина го правя.

you had blood on your face;
I had blood in my eyes

Тема Re: Втори шанснови [re: PPP]  
Автор a|iaS ()
Публикувано21.06.07 15:16

Втори шанс значи, че спирам да го игнорирам, да съм предубедена и подхождам с чисто сърце все едно нищо не е било.

едит: и така към всички останали, впрочем, искам да видя дали ще се превърна в същия човек, който сега съм, ако започна начисто, ако пренебрегна опита си дотук дори спрямо хора и света като цяло.

I had blood in my eyes

Редактирано от a|iaS на 21.06.07 20:01.

Тема Re: Втори шанснови [re: ^FenlksA^]  
Автор a|iaS ()
Публикувано21.06.07 15:29

Да, то и аз го написах - заради себе си го правя, защото може би напоследък се замислих дали не съм прекалено крайна и дали не му приписвам вина за някои неща, които са си мое дело. Другото е, че ми казаха, че сама много успешно съм се правила нещастна. Ето сега ще направя обратното, пък ако не се получи, значи не съм виновна, а получи ли се - чудесно, може да се "излекувам". Понякога в отношенията между двама души, трябва трезва външна преценка. В случая няма откъде да я взема и ще пробвам отначало, и ще видя какво ще се получи, резултатът ще бъде позицията на обективната реалност. Винаги можеш да сложиш край, да решиш да започнеш отначало, отсега, да се откажеш от миналото. Не искам да го правя, досега това правих, явно не става, чувствам се по-зле, а когато има поне обич, но липсва разбирателство, защо да не се опита, толкова ми е минало през главата, че едва ли рискувам нещо, само мога да спечеля - най-малкото ясното съзнание, че не съм се отказала, избягала, че не съм искала така да се получава, защото вече като че ли и аз не знам какво искам, дали не бягам от хубавото нарочно. Мисля, че не го правя, но ще проверя, ако трябва да се променя, ще се опитам. Така поне ще разбера коя съм. А това е всичко, което някога съм искала да знам.

I had blood in my eyes

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.