|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Любовта не е ли утопия?
|
|
Автор |
snobar (Fuckers League) |
Публикувано | 12.02.06 21:11 |
|
Утопия е търсенето на невъзможното! Тогава....любовта следва да е утопия! Или бъркам?
...и твойта майка също!
| |
|
любов е съдено да получи този, на който му стиска. иначе - няма. тя тази работа не е като онази работа.
има любов разбира се, иначе аз защо ще ходя да оставям на нечия врата собственоръчно написани с писалка писма, набучени на роза?
| |
|
задължително ли е да подаряваш цветя с писма, когато си влюбен(а)?
...и твойта майка също!
| |
|
Според мен любовта не е съвсем утопия... В смисъл, нормалната любов не си е утопия - обичат се хората, обичат се, карат се и т.н.
Утопия е онази Любов! Тази дето никое човешко същество не е способно да изпита... Та, зависи как дефинираме любовта тя може да е утопия, но може и да е реалност
| |
|
Ами светни ме ти как дефинираш любовта?
...и твойта майка също!
| |
Тема
|
Re: Любовта не е ли утопия?
[re: snobar]
|
|
Автор | Cлyчaйнocт (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.02.06 22:21 |
|
Разбира се че бъркаш.Тя... любовта ,не се търси.Среща те ,може би непожелано и те залива.Утопия е унифицирането и с невъзможността.
| |
Тема
|
[re: Cлyчaйнocт]
|
|
Автор |
Публикувано | 12.02.06 22:28 |
|
Ами тя, ако ме срещне пък аз не я искам?
...и твойта майка също!
| |
Тема
|
|
|
Автор | Cлyчaйнocт (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.02.06 22:36 |
|
Едва ли ще те пита дали искаш ,тя е въпреки теб.
| |
Тема
|
[re: Cлyчaйнocт]
|
|
Автор |
Публикувано | 12.02.06 22:38 |
|
Непонятно ми звучи...ама щом казваш...може и да си прав(а)
...и твойта майка също!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
FENlKS (different) |
Публикувано | 12.02.06 23:25 |
|
Например-първоначално привличане е налице, но си имаш някакви задръжки и съображения и не продължаваш нататък-както се изрази "срещаш я, но не я искаш ", защото примерно носи усложнения със себе си-остава една натрапчива мисъл и незадоволен интерес, който те обсебва въпреки вътрешната съпротива на усещането.
Класически пример на сблъсък между "То " и Аз-а, т.е. инстинкта, порива, неосъзнатото и разума, съзнателното, което отказва да задоволи несъзнателния порив, породен от химията/ако така наречем привличането/,
следствие на цялата манджа, се появява един вътрешен конфликт, който в много задълбочена степен води до депресивни състояния и маланхолия. Всичко зависи от емоционалната стабилност и и ндивидуалните особености на характера на нещастника изпаднал в тази ситуация.
Любовта си е чисто задоволяване на осъзнати и неосъзнати потребности и предпочитания, които се базират в по-голямата си част на преживяванията в детството.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|