Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:21 13.07.25 
Контакти
   >> Любов
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема виртуалната любовнови  
Автормaйka (Нерегистриран)
Публикувано25.07.05 12:47

Кажете ми какво мислите за виртуалната любов?
Зададох въпроса в "родители и деца" и от прочетеното ми настръхна косата. Дъщеря ми от повече от година е обсебена от виртуална връзка с човек с когото не се е виждалаНа мен ми изглежда несериозно, а тя твърди че е влюбена. Като прочетох какво се случва в чата, се обърках съвсем.

Тема Re: виртуалната любовнови [re: мaйka]  
Автор cuddly (дивото зове)
Публикувано25.07.05 13:13

напълно възможно е от виртуална любов сърцето й да бъде разбито РЕАЛНО.
дано не става...
Но, чувствата са също толкова реални, колкото при общуване на живо...

Автор reader (мИлодийка)
Публикувано25.07.05 13:24

Попитай по-конкретно какво те интересува.
Нима има значение какво мислим за виртуалната любов по принцип?

Защото моето принципно мнение е, че виртуалната любов е нещо изключително красиво, тя изглежда по-красива от реалната и много рядко остава само и единствено виртуална. Защо е по-красива - защото изважда на преден план по-хубавата същност на човек - вътрешната. Защото дава възможност да съдят за теб и ти да съдиш за другите по онова, което в действителност си, а не по начина, по който изглеждаш, ресурсите, с които разполагаш или талантите, които имаш. Тя скрива голяма част от комплексите ти, дава ти време да мислиш, преди да реагираш и не създава повърхностно впечатление у отсрещния.

Интернет е място за запознанство както всяко друго, дори има и предимства пред обикновените начини за запознаване на хората. Проблемите често идват от самозаблуди и липса на опит във виртуалното общуване.

If you're leaving, close the door. I'm not expecting people anymore.

Авторspasete q (Нерегистриран)
Публикувано25.07.05 13:52

Аз минах по този път. Продължи дълго тази ми авантюра и развръзката беше неприятна за всички. Получи се нещо като обсебване. Накрая започнаха да ме следят и заплашват по телефоните. Продължи докато и други хора не разбраха за ставащото с мен и не предприеха необходимите действия. Мога да Ви посъветвам само да се опитате да я изкарате от това състояние и то бързо.

Тема Re: виртуалната любовнови [re: reader]  
Публикувано25.07.05 14:10

Да, наистина ме интересува какво мислите за виртуалната любов по принцип. Доколко това е ИСТИНСКА любов и доколко въображаема? Ако е влюбена истински, нямам нищо против, но дали не си губи най-хубавите години със седене пред компютъра заради нещо въображамо? И разбира се ме интересува какъв е шансът човека отсреща да казва истината, а да не си играе с нея за собствено забавление.
Дъщеря ми е на 22,студентка.Имала е само една сериозна връзка, но за много години - беше с едно момче още от ученичка. Миналата година, когато започна това виртуално влюбване, се раздели с приятеля си с обяснение че вече не и е интересно с него. Новия и "любим" от чата живее в чужбина, не се виждат, но тя твърди че го обича толкова, че и е достатъчно само да си говори с него.

Тема Re: виртуалната любовнови [re: spasete q]  
Публикувано25.07.05 14:14

Срещахте ли се с човека? Как се стигна до следенето и заплахите? Извинете ме, ако въпроса е личен, но нямам представа какво да предприема, моето поколение е много далеч от всичко свързано с компютрите.

АвторПoлинa (Нерегистриран)
Публикувано25.07.05 14:17

Би ли разказала повече ? Това е много сериозно и май се случва често.
В Интернет си живее щастливо и необезпокоявано мрежа за лов на хора.
Така че би ли разказала ?

Авторspasete q (Нерегистриран)
Публикувано25.07.05 14:27

Ще Ви кажа накратко, защото историята е много заплетена и сложна.
След повече от година и половина посане, благодарение на което човека бе изучил всичко за мен - семейство и отношения, приятели, чувства, характер, какво харесвам, навици и т.н., се видях с човек апо изненадващ начин. Естествено нямам сигурност, че този който видях е онзи, който пишеше. Преди да се видиме дълго ми пращаше нонстоп смс-и и т.н. (дълго е за разказване). Когато го видях, което стана случайно - появи се в заведението в което бях, за което знаеше от нашата кореспонденция. Не призна, че има някаква връзка с всичко това. Просто взе да ме ухажва, ако така мога да се изразя. Знаерше точно как да се държи за да хлътвам. Беш емного обигран. Как се развиха нещаат по-нататък не желая да пиша. Мога да кажа само, че бе отвратитолно с намесата на много хора и полиция и т.н. Заплахи, обаждания и какво ли не.

Историята с дъщеря Ви дотук се развива по сходен начин. Съвета ми е без да я притискате и страскате направете опит да се доближите до нея и чувствата и. Опитайде на научите какво си пишат, каква информация има той за нея, какво му споделя. Так аще Ви е по-лесно, а не както в моя случай, когато всички до последно не знаеха какви съм го замешала.

Автор beta1 (black_hole) (Aquarius/Pisces)
Публикувано25.07.05 14:43

Би могло този човек и да е сериозен, но има и голям риск да й мъти главата с неясни цели. След като е на 22 е напълно нормално да изживява накаква романична любов. Може би е най-добре да я предразположите да споделя с ва какво знае за този човек. Знае ли как изглежда с какво се занимава и т.н.
Ситуацията ви не е лесна, но както майка вие може би най-добре ще разберете интуитивно какво да направите. Тук каквото и да ви съветват имайте наум че едва ли ще се намери напълно идентичен случай от който да вземете "рецепта" за правилно действие.
Колкото повече тя и вие знаете за този човек по-добре. Ако трябва го поканете да ви дойде на гости.

Amicus Plato sed magis amica veritas

Публикувано25.07.05 15:18

Дъщеря ми споделя с мен всичко още от малка. От няколко дни, откак я питах какво става, говорим само за това. Мисля че е напълно искрена.
Положението е следното - тя знае за него само това което и е казал. Че е с 5 години по-голям от нея, живее постоянно в чужбина - дете на емигранти от първата вълна 89 година. Не си разменят снимки или лични данни. Притеснява ме много това, че тя обяснява че са влюбени, но нямат намерение засега да се срещат лично, а само си говорели за "нещата от живота". Тя е доста "несъвременна" по характер и поведение, много емоционална и се страхувам, че ако всичко излезе нечия игра, ще бъде много наранена.
Във вашия случай пишете за sms-и. Откъде той е намерил телефона ви? Не разбирам нищо от контакти по Интернет. Възможно ли е ,ако човекът отсреща е "недоброжелател", да я издири, без тя да му дава данни за себе си? Това ме притеснява особено много.
А в отговор на другото мнение долу, говорихме за това да го покани на гости, но тя казва че предпочита засега да си говорят писмено. Моите притеснения са свързани от една страна с това че не знам доколко е възможна истинска любов по този начин, ако наистина са се влюбили - животът ще покаже как ще се развият нещата - като във всяка реална любов.Но ако само си въобразява че са влюбени, няма ли да си седи с години пред копютъра, докато реалния живот минава покрай нея? А от друга страна най-страшното за мен - ако той не е тоя за когото се представя, може ли като във вашия случай да я намери по някакъв начин без нейно желание?
Ако можете да ми отговорите, ще ви бъда много благодарна!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.