Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:17 15.11.24 
Контакти
   >> Любов
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема къде свършва...нови  
Авторkyxopor (Нерегистриран)
Публикувано06.05.02 03:39

егоизма и започва любовта?
какво зна чи да обичаш?
само не ми обяснявайте за болката, която ме държи по цели нощи буден.
нито за сълзите, които успявам да скрия в дъжда.
наистина ли може нещо да бъде сторено само и единствено в името на онова чувство,което те изгаря в продължение на дни и после не знаеш какво ти става - дали просто свикваш, или пък си пил повече от нужното..............

Тема Re: къде свършва...нови [re: kyxopor]  
Автор Aнджeлинa (слънчева!)
Публикувано06.05.02 05:13

егоизмът свършва там, където започва любовта. Поне така пише в дебелите книги. Или поне в една от тях. Или поне така би трябвало да е.
защо сам себе си мъчиш, не мога да разбера...?!
сълзите не ги е виждала ТАЗИ, КОЯТО обичаш....или????!?
ако имаш предвид да се промениш в името на онова нещо, може. Ако е нужно, само. И още много може. По-добре питай, какво не може. Тогава ще ми е трудно да ти отговоря.
пък сега ми се спи кат' на пън и май пиша глупости......
Кажи си ми, каквото ти е на душицата, стига си плакал, дъжда не сварва да вали навсякъде, откъдето минаваш!!

mANIac!!.....................

Автор navlek (general fault)
Публикувано06.05.02 05:59

никъде не сфършфа егоизмът - da lufffff iz a cost-benefit analysis from da bigining tu di end, ma fren, don't fool urselvvvvv

Автор mireto:) (Сошла с ума...)
Публикувано06.05.02 13:14

Защо питаш....мисля че трябва сам да разбереш...Сигурно чак тогава ще се научиш да се наслаждаваш на болката...

<...Обичам курвите, но не и курвенските им номера!...>

АвторTedi (Нерегистриран)
Публикувано06.05.02 13:19

Luibovta zapochva tochno tam kudeto svurshva egoizma t.e. kogato drugiiat e po-vazhen za teb ot teb samiiat - znachi si vluiben. No ne triabva da se lishavame vse pak ot edna munichka doza egoizum za da se sumosuhranim takiva, kakvite sme, inache shte ni razluibiat - tochno kogato se opitvame da ugodim na drugiiat zapochvame da gubim identichnostta si i ni razluibvat.
Dano ti e ot polza.

Тема Re: къде свършва...нови [re: navlek]  
АвторTedi (Нерегистриран)
Публикувано06.05.02 13:20

Ti kude si uchil angliiski - 2 na uchitelkata ti.

Тема Егоизмът на Аз и Той се срещат в Ние.нови [re: navlek]  
АвторEsmeralda (Нерегистриран)
Публикувано06.05.02 13:41

Съгласна съм с теб. В известен смисъл.

Любовта няма много общо с отказа от Аз заради Той. Още по-малко с моделиране по вкуса на външни обстоятелства или на Те. Любовта няма много общо и с очакването, че Той ще направи всичко за Аз. В любовта всеки прави всичко, което може за другия, но така е и в приятелството, и в най-обикновените човешки контакти в ежедневието. Това, което отличава любовта от всичко останало е, че всичко, което се прави е заради Ние и че не се прави нищо против Ние. В този смисъл любовта е ангажимент. Не към кауза. Каузата е ценност отвън, в очите на другите, на ръкопляскащите или укоряващите несъпричастни. Не към човек. Човекът е ценност сам по себе си, все едно дали ни е познат или не. Към общност от двама, чието съществуване един без друг е невъзможно и в която всеки е ценен за другия с всичко, което е. Включително с егоизма си. Общност, извън която нито Аз, нито Той могат да бъдат докрай себе си и най-доброто от себе си. Затова любовта не се задоволява с безусловно даване и вземане. Тя е с претенциите то да става в Ние и заради Ние и никога да не става против Ние. Всичко останало е просто човечност. С все егоизма и алтруизма на човеците.

П.П. Имали ли сте Ние, никога, ама никога няма да го замените с Аз или Той. Още по-малко с Те. Каквито и да са обстоятелствата. Любов с нелюбов не се подменя тъй като. Обичаш ли - твоят живот е вашето Ние. А животът - ами животът е нещо важно.

Според мен.

Тема Re: Егоизмът на Аз и Той се срещат в Ние.нови [re: Esmeralda]  
Авторazz (Нерегистриран)
Публикувано06.05.02 16:14

Hubavo kazano, no ako az se borq za NIE, a toi neprekusnato misli za sebe si samo i mnogokratno ubiva jivota i perspektivata za NIE, no v sushtoto vreme voden vse ot sushtiq egoizum ne iska dori da me osvobodi ot tova lujlivo NIE?/i ne iska da mi dade vujmojnot da namerq edno istinsko NIE/.
Kakvo da pravq

Тема Esmeralda shows absolutely no mercy -нови [re: Esmeralda]  
Автор navlek (general fault)
Публикувано06.05.02 16:51

както финаки

Тема Esmeralda е терминaтор,нови [re: navlek]  
Автор Byclops (Eye in the sky)
Публикувано06.05.02 17:30

тя е екстремист

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.