|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
къде свършва...
|
|
Автор | kyxopor (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.05.02 03:39 |
|
егоизма и започва любовта?
какво зна чи да обичаш?
само не ми обяснявайте за болката, която ме държи по цели нощи буден.
нито за сълзите, които успявам да скрия в дъжда.
наистина ли може нещо да бъде сторено само и единствено в името на онова чувство,което те изгаря в продължение на дни и после не знаеш какво ти става - дали просто свикваш, или пък си пил повече от нужното..............
| |
|
егоизмът свършва там, където започва любовта. Поне така пише в дебелите книги. Или поне в една от тях. Или поне така би трябвало да е.
защо сам себе си мъчиш, не мога да разбера...?!
сълзите не ги е виждала ТАЗИ, КОЯТО обичаш....или????!?
ако имаш предвид да се промениш в името на онова нещо, може. Ако е нужно, само. И още много може. По-добре питай, какво не може. Тогава ще ми е трудно да ти отговоря.
пък сега ми се спи кат' на пън и май пиша глупости......
Кажи си ми, каквото ти е на душицата, стига си плакал, дъжда не сварва да вали навсякъде, откъдето минаваш!!
mANIac!!.....................
| |
Тема
|
Re: къде свършва...
[re: kyxopor]
|
|
Автор |
navlek (general fault) |
Публикувано | 06.05.02 05:59 |
|
никъде не сфършфа егоизмът - da lufffff iz a cost-benefit analysis from da bigining tu di end, ma fren, don't fool urselvvvvv
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mireto:) (Сошла с ума...) |
Публикувано | 06.05.02 13:14 |
|
Защо питаш....мисля че трябва сам да разбереш...Сигурно чак тогава ще се научиш да се наслаждаваш на болката...
<...Обичам курвите, но не и курвенските им номера!...>
| |
Тема
|
|
|
Автор | Tedi (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.05.02 13:19 |
|
Luibovta zapochva tochno tam kudeto svurshva egoizma t.e. kogato drugiiat e po-vazhen za teb ot teb samiiat - znachi si vluiben. No ne triabva da se lishavame vse pak ot edna munichka doza egoizum za da se sumosuhranim takiva, kakvite sme, inache shte ni razluibiat - tochno kogato se opitvame da ugodim na drugiiat zapochvame da gubim identichnostta si i ni razluibvat.
Dano ti e ot polza.
| |
Тема
|
[re: navlek]
|
|
Автор | Tedi (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.05.02 13:20 |
|
Ti kude si uchil angliiski - 2 na uchitelkata ti.
| |
Тема
|
Егоизмът на Аз и Той се срещат в Ние.
|
|
Автор | Esmeralda (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.05.02 13:41 |
|
Съгласна съм с теб. В известен смисъл.
Любовта няма много общо с отказа от Аз заради Той. Още по-малко с моделиране по вкуса на външни обстоятелства или на Те. Любовта няма много общо и с очакването, че Той ще направи всичко за Аз. В любовта всеки прави всичко, което може за другия, но така е и в приятелството, и в най-обикновените човешки контакти в ежедневието. Това, което отличава любовта от всичко останало е, че всичко, което се прави е заради Ние и че не се прави нищо против Ние. В този смисъл любовта е ангажимент. Не към кауза. Каузата е ценност отвън, в очите на другите, на ръкопляскащите или укоряващите несъпричастни. Не към човек. Човекът е ценност сам по себе си, все едно дали ни е познат или не. Към общност от двама, чието съществуване един без друг е невъзможно и в която всеки е ценен за другия с всичко, което е. Включително с егоизма си. Общност, извън която нито Аз, нито Той могат да бъдат докрай себе си и най-доброто от себе си. Затова любовта не се задоволява с безусловно даване и вземане. Тя е с претенциите то да става в Ние и заради Ние и никога да не става против Ние. Всичко останало е просто човечност. С все егоизма и алтруизма на човеците.
П.П. Имали ли сте Ние, никога, ама никога няма да го замените с Аз или Той. Още по-малко с Те. Каквито и да са обстоятелствата. Любов с нелюбов не се подменя тъй като. Обичаш ли - твоят живот е вашето Ние. А животът - ами животът е нещо важно.
Според мен.
| |
Тема
|
Re: Егоизмът на Аз и Той се срещат в Ние.
[re: Esmeralda]
|
|
Автор | azz (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.05.02 16:14 |
|
Hubavo kazano, no ako az se borq za NIE, a toi neprekusnato misli za sebe si samo i mnogokratno ubiva jivota i perspektivata za NIE, no v sushtoto vreme voden vse ot sushtiq egoizum ne iska dori da me osvobodi ot tova lujlivo NIE?/i ne iska da mi dade vujmojnot da namerq edno istinsko NIE/.
Kakvo da pravq
| |
Тема
|
Esmeralda shows absolutely no mercy -
[re: Esmeralda]
|
|
Автор |
navlek (general fault) |
Публикувано | 06.05.02 16:51 |
|
както финаки
| |
Тема
|
Esmeralda е терминaтор,
|
|
Автор |
Byclops (Eye in the sky) |
Публикувано | 06.05.02 17:30 |
|
тя е екстремист
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|