Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:34 15.07.25 
Култура и изкуство
   >> Литература
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Stephen Kingґs Salemґs Lotнови  
Авторhermit_anon (Нерегистриран)
Публикувано18.01.01 22:25

Tova mi e liubimia negov roman, kato go prochetoh totalno mu se vuzhitih. Spored mene King susto go haresva mnogo stom kato mu e posvetil celi dva razkaza, ne znam da go e pravil za drug negov roman vupreki che vinagi obicha da svurzva mesta geroi i subitia v razlichnite si knigi. No dvata ot sbornika "Night Shift" - "Jerusalemґs Lot" i "One for the road" sa napisani predi i sled subitiata v Salemґs Lot.
Osobeno mnogo mi haresa Jerusalemґs Lot.. tipichno v Lovecraftski stil e.
Tolkova mnogo ima da se kjaje sa romanite mu.. vsichkite sa strahotni. No kakto kazva onzi starec ot onzi stranen New Yorkski club ima oste mnog nesta za razkazvane... :)

Тема Отг: По доброто от Стивън Кингнови [re: hermit_anon]  
Автор Avrora (новак)
Публикувано19.01.01 19:28

А какво ще кажеш за "Очите на дракона".
Най-доброто за всички,много дълбоко макар да изглежда като детска приказка.

Тема Отг: По доброто от Стивън Кингнови [re: Avrora]  
АвторHermit_anon (Нерегистриран)
Публикувано19.01.01 23:08

Da razbira se che mi haresva.. no ja chetoh tolkova otdavna che sega pochti sum ja zabravil.. takuv sum si. Nali znaesh che po princip toi ja pishe za dusteria si Naomi purvo i ne smiata da ja publikuva. Haresva mi che pravi tam vruzka s Tumnata Kula.
A kakvo ste kajesh za knigite pod psevdonima Richard Bachman? Mislia che "Putna mreja" nai mnogo mi haresa, izobsto monologa koito vodi geroia tam, vupreki che "Gnjav" beshe nesto veliko

Тема Отг: По доброто от Стивън Кингнови [re: Hermit_anon]  
Автор cлyчaeн минyвaч_anon (ентусиаст)
Публикувано20.01.01 13:51

Ами то май почти всичко, писано от него, е разкошно :) Като изключим "Безсъние" и "Неизживени спомени".
И в последната - "Сърца в Атлантида", прави връзка с Кулата. И с Лъча :))

nihil nihil nihilist

Тема Отг: По доброто от Стивън Кингнови [re: cлyчaeн минyвaч_anon]  
АвторHermit_anon (Нерегистриран)
Публикувано21.01.01 17:34

Za Bezsunie pochti sum saglasen s teb, ne znam prosto kakvo go beshe obhvanalo v tazi kniga, no za Neizjiveni Spomeni "Needful things" Sled kato ja prochetoh vtori put mnogo mi haresa naistina.. smiatam che i tia e strahotna!
Gledal li si CreepShow?, mislia che go ima i na komiks no v USA. Filma beshe strahoten, osobeno seriata v koiato uchastvashe Stephen King.
"Hearts in Atlantis" s neturpenie chakam da ja procheta na bulgarski, stoto niamah taja vuzmojnost a i v BG mai che oste ne beshe izdadena togava.. skoro se nadiavam da stane.

Тема Отг: По доброто от Стивън Кингнови [re: Hermit_anon]  
Автор cлyчaeн минyвaч_anon (ентусиаст)
Публикувано21.01.01 19:31

Creep show в България не е показвано, няма и да го покажат, струва ми се. Същото важи и за комикса.
"Сърца в Атлантида" е жестока - просто нямам думи за нея :)
А "Неизживени спомени" наистина не ми харса - това просто не беше той. Сякаш я беше писал, за да изпълни някакъв договор с някакъв издател - поне мен не ме хвана за гушата, както правеха останалите му книги. Изглеждаше ми много... формална.

nihil nihil nihilist

Тема И на мен !нови [re: hermit_anon]  
Автор Cruiser (новак)
Публикувано22.01.01 16:13

Все пак, мисля че в Сейлъмс Лот си остана ненадминат. Побъркваща реалност. Всяка сцена сама за себе си е описана с възможно най-запомнящите се думи. За мен тук наистина има някаква сила на художественото внушение, която не се поддава на рационално обяснение. А може би и умение да се борави с думите на подсъзнателно ниво. Години наред след това съм гледал подхилквайки се дузини филми с вампирщини, но дори и днес ми стига да си спомня онази сцена с потропващото на прозореца вампирче Дани Глик и да дръпна щорите на прозореца. Ей така, за всеки случай :-))

А мястото Сейлъмс Лот после се споменава мимоходом в още поне няколко негови романа,а не само в двата разказа. Всъщност, знаете, такъв град действително съществува на картата и е разположен в щата Орегон - родният щат на Стивън Кинг. И славата му е в действителност такава. И до ден днешен там се търгува с вампирски сувенири и аксесоари. Едно не ми е ясно обаче - дали Стивън Кинг е почерпил сюжета за книгата си от славата на това място или обратното. Някой знае ли действителната история по написването на романа ?
И още нещо - в Щатите наистина съществува в оборот фразата "Блед си, сякаш идваш от Сейлъмс Лот".

Тема Отг: По доброто от Стивън Кингнови [re: cлyчaeн минyвaч_anon]  
Публикувано22.01.01 23:53

Niamam turpenie da ja procheta na bulgarski minuvacho!!! A sto se otnasia za "Neizjiveni sponeni" i drug put King se e kefil da razkazva za kavki i skandali mejdu susedi, v tazi kniga toi se otpusna na volia da razkazva za tova i spored mene mnogo dobre go napravi, vse pak sum suglasen che beshe malko stranna.
A kakvo ti e mnenieto za filmiraneto na romanite mu?

Тема Отг: И на мен !нови [re: Cruiser]  
Публикувано23.01.01 00:00

Purvo iskam da te poravia che Stephen King e roden v Portland, Maine a ne v Oregon, inache e vuzmojno da ima takuv grad v USA, srestal sum takiva stranni imena po kartata kato sum ja razglejdal.
King beshe kazal che dulji Salemґs Lot nai veche na Drakula ot Bram Stoker, v niakoe interview ili nesto takova bshe kazal che ako ne e bila Drakula, edva li i salemґs Lot ste e bil na bial sviat, sustoto go kazva i za "Poveliteliat na Muhite" kato osnova za napisvaneto na TO,
vse pak izobsto ne smiatam che King e izplagiatstval ot Stoker za romana si.
za pruv put gledah filma Salemґs Lot i chak posle prochetoh knigata.. prosto beshe nesravnimo!!
Edva li niakoga ste ima po dobra kniga za vampiri ot tazi.. izobsto edva li ste ste ima po uvlekatelen i strahoten roman ot tozi!

Тема Отг: Отг: И на мен !нови [re: hermit_anon]  
Автор ss (непознат )
Публикувано23.01.01 10:50

Според мен най-готината книга на Кинг е ТО.Сигурно съм я чел десетина пъти.Според мен най-слабия му роман,който съм чел е Торба с кости-много измъчена работа.Колкото до филмите мисля,че съм гледал почти всички филми по негови книги.Доста добри бяха екранизациите по Сейлъмс Лот и Гробище за домашни любимци.Най-лошия филм по негова книга,а може би и най-лошия филм,който изобщо съм гледал някога е Tommy Knockers.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.