|
Тема
|
60
|
|
Автор |
ad miral (андорския флот) |
Публикувано | 14.07.25 15:56 |
|
60
автор: Дивак Турлак
Ба си ужаса. Да остарееш. Събуждам се вече на 60. 60 обиколки около слънцето. Главата ме цепи. До мен лежи лелка. На 60. С пижама. Самолетът не само не ще да литне, а и от хангара не ще да излезе. Пие ми се вода. Зверски ми се пие вода. А вчера ми се пиеше водка. Бях само на 59. Измъквам се от леглото и стъпвам на килима. Пареща болка в двата палеца ме кара да седна. Сигурно е подагра. Болят ме даже ноктите на палците. Болят ме коленете. Влизам в банята и се поглеждам в огледалото. Само преди няколко часа бях угледен мъж, само на 59 години. А сега вратът ми син. Синьо окото. Три зъба ги няма. Вече съм на 60. Пия вода. Пак лягам до лелката в леглото ми. И си мисля, какъв ужас е да си обиколил 60 пъти слънцето. Да си видял 720 пълнолуния. Това вече не е живот.
А само преди няколко часа бях на само на 59. Пиеше ми се водка. С едно момиче на 60 отидохме на кръчма. Хапнахме. Ударих 5 водки. Излязохме. Некви юнаци се заядоха и се сбихме. Като младежи. Прибрахме се. Самолетът отдавна форсираше двигателите по пистата. Тръшнах 60 годишното момиче на килима. Забих палците на краката в него и се почна. Изпохапахме се като диви кучета динго. После заспахме. Голи. А сега съм буден. 60 годишна развалина. Кихам. И ми се пие вода.
Не остарявайте, хора! Страшно нещо е старостта. Кошмар некъв. Да ти се пие вода.Редактирано от ad miral на 14.07.25 16:15.
| |
|
|
|
|