Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:00 03.11.25 
Култура и изкуство
   >> Литература
*Кратък преглед

Тема Непознатите авторинови  
Автор jojo-mojo ()
Публикувано16.01.11 01:16

Мъча се няколко часа с поредния трилър в очакване да се случи нещо. По средата на книгата съм и ще я захвърля по всяка вероятност. Мисля, че вече прочетох най-скучния откъс - автора описва посрещането на Нова година в Корея така приспивно, че се съмнявам корейците да са останали будни до полунощ / ако бяха го прочели, въобще нямаше да се познаят /. Честно, аз ще опиша по-вълтуващо площад Батемберг на 31.12. Но , такива са рисковете с непознатите автори. В конкретния случай - Крис Кузнески.
Въпреки разочарованията ще продължа да експериментирам. Така открих мадам Саган, дотогава неизвестна за мен

, а също и "Момчето на англичанина" , забравила съм името на автора, но книгата ми хареса. Попаденията ми са по-често приятна изненада.
Купувате ли си книги от непознати автори?

Тема Ненови [re: jojo-mojo]  
Автор kpилe ()
Публикувано16.01.11 01:23

В момента чета Something Happened от Хелър.

Първите редове не ме грабнаха като П. 22, но няколко страници по-късно вече бях зарибен

За съжаление не съм стигнал до непознатите автори все още

Тема Re: Не [re: kpилe]  
Автор jojo-mojo ()
Публикувано16.01.11 22:42

Аз не чета чуждоезична проза за отмора. Само лирика, само когато съм в специфично настроение. Също и специализирана професионална литература, но и за това ми е нужно настроение.

А как се "стига" до непознатите автори? Направил си си план какво ще четеш през тази година и в него фигурират повече или по-малко познати?

Тема Re: Непознатите авторинови [re: jojo-mojo]  
Автор Aяpa (същата)
Публикувано17.01.11 14:42

Да, купувам. Обикновенно прочитам първо откъс някъде и тогава.

Автор !Valencia ()
Публикувано19.01.11 20:47

Не съм си купувала, но са ми подарявали. Купувам си книги на автори, които са ми били препоръчани. И какво значи непознат автор? До преди няколко месеца не бях чела нищо от Салман Рушди, но той не ми беше непознат. Бях чела много неща за него покрай спорните "Сатанински строфи". Книгата, която прочетох наскоро ми хареса и си купих още две негови книги.

Автор MOLLE (непознат )
Публикувано20.01.11 20:40

Радвам се, че ти е харесала - книгата! Да, навремето, преди 20, години си купих случайно "Парфюмът" и до сега ми е любима книга. Зюскинд никой не го познаваше, но сега е класика!
Понякога Господ сам ти насочва ръката и....

Тема Re: Непознатите авторинови [re: MOLLE]  
Автор rikirik (непознат )
Публикувано20.01.11 23:18

"Парфюмът" - да това е велика книга! Жан Батист Грьонуй - герой веднъж!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.