|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Грижите ли се за книгите си добре?
|
|
Автор |
jojo-mojo () |
Публикувано | 14.08.10 10:53 |
|
Срамувам се, но искам да си призная, че една книга пострада лошо в мои ръце.
Направо да не повярваш как се случи! Качих я на най-горната полица, да не я нарисува малката, защото повече ще и харесва с картинки. Съседът отгоре се наводнил и няколко часа е капало мръсна вода точно върху книгата.
Егати късмета!
| |
|
Но пък, попивайки капките, е спасила останалите.
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
Погледнато от този ъгъл, стана герой.
Хем ми е смешно, хем ми е мъчно.
Стават аварии.
Не стават ли?
Нали не съм само аз някакъв мародер на книги?
| |
|
извеждам ги на разходка всяка сутрин и вечер.
| |
|
Хм,
не искате да си признаете престъпление спрямо книга, за да не се използват думите ви срещу вас в съда.
| |
|
Стават, как да не стават - непрекъснато трябва да ги подменям, тия които подлагам под единия ъгъл на дивана.
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
Тема
|
Re: Грижите ли се за книгите си добре?
[re: jojo-mojo]
|
|
Автор |
Aяpa (същата) |
Публикувано | 17.08.10 18:36 |
|
Аз като дете смятах, че не може да си губиш времето само да ядеш и най-редовно четях, докато се храня. Приключенията на Лукчо напр. всяка страница беше придобила различен цвят, мирис, вероятно и вкус.
| |
Тема
|
Re: Грижите ли се за книгите си добре?
|
|
Автор |
Ли () |
Публикувано | 18.08.10 17:17 |
|
Поучителна история: по-добре книга, изрисувана от дъщеря ти, отколкото наводнена от съседа. Изводът е - никога не крий книга от детето :)))
Първото ми куче ужасно обичаше издадените в Русия книги, предполагам лепилото е било на някаква по-органична основа, знам ли. Но от цяла библиотека с книги, по-голямата част от които български, избираше точно руските издания и им гризеше основите. Кучето отдавна го няма, а книгите все още са в библиотеката и даже ми е мило, голяма работа, една подвързия.
Апропо, кучето се казваше Джеръм (понеже Монморенси ни се стори много дълго и претенциозно), а любимият му автор беше Булгаков.
| |
|
Признавам си, че имам навика да подчертавам, просто не мога да чета иначе. Даже понякога имам наглостта да драсна и някакъв коментар в полетата. Като изключим това, книгите ми са сравнително добре обгрижвани. Изключение правят кориците на няколко тома История на музиката, които седяха на много нисък рафт и на които моята котка реши да си почеше ноктите преди години.
| |
Тема
|
Е, това са форсмажорни
|
|
Автор |
АВе (речникаря) |
Публикувано | 24.08.10 16:45 |
|
обстоятелства!
Не носиш вина.
Сега ще трябва пак да купиш книгата и задължително да я оставиш на детето да я изрисува.
Затова се прави застраховка на къщата и всичко в нея. С парите, получени за белята, си възстановяваш съсипиите. Не е скъпо. С всички екстри, вкл. вандализъм и земетресение, за 3-стаен и 5-6 хил. тома книги ти е под 100 лв. на година. Е, викахме експерти за 100-тина стари книги за оценка, но ги плаща застрахователната компания. Гледаха ме като извънземен от застрахователната. Извадиха калкулациите за застраховката на една обществена библиотека за справка.
Имаше оферти и за по 30 кинта, но не покриваха рисковете, от които се интересувах.
Имам връзки, обади се, ако решиш. Ще ти извоювам ниска цена.
Редактирано от АВе на 24.08.10 16:56.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|