Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:54 14.07.25 
Култура и изкуство
   >> Литература
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Грижите ли се за книгите си добре?нови  
Автор jojo-mojo ()
Публикувано14.08.10 10:53

Срамувам се, но искам да си призная, че една книга пострада лошо в мои ръце.

Направо да не повярваш как се случи! Качих я на най-горната полица, да не я нарисува малката, защото повече ще и харесва с картинки. Съседът отгоре се наводнил и няколко часа е капало мръсна вода точно върху книгата.
Егати късмета!

Тема Re: Грижите ли се за книгите си добре?нови [re: jojo-mojo]  
Автор StefanPan (М&М)
Публикувано14.08.10 11:15

Но пък, попивайки капките, е спасила останалите.

------------------------
Слушай беззвучието...

Тема Re: Грижите ли се за книгите си добре?нови [re: StefanPan]  
Автор jojo-mojo ()
Публикувано14.08.10 11:31

Погледнато от този ъгъл, стана герой.

Хем ми е смешно, хем ми е мъчно.
Стават аварии.
Не стават ли?
Нали не съм само аз някакъв мародер на книги?

Тема Re: Да, [re: jojo-mojo]  
Автор kpилe ()
Публикувано14.08.10 11:59

извеждам ги на разходка всяка сутрин и вечер.

Тема Re: Да,нови [re: kpилe]  
Автор jojo-mojo ()
Публикувано14.08.10 12:06

Хм,
не искате да си признаете престъпление спрямо книга, за да не се използват думите ви срещу вас в съда.

Автор StefanPan (М&М)
Публикувано14.08.10 19:45

Стават, как да не стават - непрекъснато трябва да ги подменям, тия които подлагам под единия ъгъл на дивана.

------------------------
Слушай беззвучието...

Автор Aяpa (същата)
Публикувано17.08.10 18:36

Аз като дете смятах, че не може да си губиш времето само да ядеш и най-редовно четях, докато се храня. Приключенията на Лукчо напр. всяка страница беше придобила различен цвят, мирис, вероятно и вкус.

Автор Ли ()
Публикувано18.08.10 17:17

Поучителна история: по-добре книга, изрисувана от дъщеря ти, отколкото наводнена от съседа. Изводът е - никога не крий книга от детето :)))

Първото ми куче ужасно обичаше издадените в Русия книги, предполагам лепилото е било на някаква по-органична основа, знам ли. Но от цяла библиотека с книги, по-голямата част от които български, избираше точно руските издания и им гризеше основите. Кучето отдавна го няма, а книгите все още са в библиотеката и даже ми е мило, голяма работа, една подвързия.
Апропо, кучето се казваше Джеръм (понеже Монморенси ни се стори много дълго и претенциозно), а любимият му автор беше Булгаков.

Автор PipilotaViktualija (не онази)
Публикувано19.08.10 17:26

Признавам си, че имам навика да подчертавам, просто не мога да чета иначе. Даже понякога имам наглостта да драсна и някакъв коментар в полетата. Като изключим това, книгите ми са сравнително добре обгрижвани

. Изключение правят кориците на няколко тома История на музиката, които седяха на много нисък рафт и на които моята котка реши да си почеше ноктите преди години.

Тема Е, това са форсмажорнинови [re: jojo-mojo]  
Автор АВе (речникаря)
Публикувано24.08.10 16:45

обстоятелства!

Не носиш вина.

Сега ще трябва пак да купиш книгата и задължително да я оставиш на детето да я изрисува.

Затова се прави застраховка на къщата и всичко в нея. С парите, получени за белята, си възстановяваш съсипиите. Не е скъпо. С всички екстри, вкл. вандализъм и земетресение, за 3-стаен и 5-6 хил. тома книги ти е под 100 лв. на година. Е, викахме експерти за 100-тина стари книги за оценка, но ги плаща застрахователната компания. Гледаха ме като извънземен от застрахователната. Извадиха калкулациите за застраховката на една обществена библиотека за справка.
Имаше оферти и за по 30 кинта, но не покриваха рисковете, от които се интересувах.

Имам връзки, обади се, ако решиш. Ще ти извоювам ниска цена.

Редактирано от АВе на 24.08.10 16:56.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.