Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:37 15.11.25 
Култура и изкуство
   >> Литература
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Повреден ли съм или...нови  
Автор StefanPan (М&М)
Публикувано11.05.10 00:41

Зачетох ето

, препоръчано в друг клуб и се зачудих. Единственто свежо нещо ми се сториха преводите на Гугъл. Коментарите на автора ми навяваха унетяващото чувство на плиткост и плосковатост.
Аз ли съм повреден или?

------------------------
Слушай беззвучието...

Тема Ставаме двама...нови [re: StefanPan]  
Автор АВе (речникаря)
Публикувано11.05.10 09:40

повредените, ако броиш и мен.

П.П. Посоченото "произведение" е нацелено към друга публика, Пане. Към такава, която е много на Вие с английския, а към останалите гледа с вродено работническо-селско подозрение за лингвистичен саботаж.

Редактирано от АВе на 11.05.10 09:50.

Тема Re: Ставаме двама...нови [re: АВе]  
Автор StefanPan (М&М)
Публикувано11.05.10 15:55

Е значи наистина съм повреден - аз съм именно от тия, които са на Вие с английския (пък и с всякакви чужди (и родни) езици) макар и да имам някаква интуитивна представа за него. Всъщност, именно на тази представа се опира веселостта ми при четенето на Гугъл преводи от английски. Само не разбрах защо авторовата част нещо ми страда от остра идейна недостатъчност. Нали би трябвало да ме нацели право в десетката, бидейки именно в нейната таргет група.

А въпросната веселост извира от спомена за ония невинни детски години на отривателства и велики прозрения, съпътствани с искрено учудване и недоумение; включително и откритието, че на английски "как си" е "как правиш ти правиш".

------------------------
Слушай беззвучието...

Тема Re: Ставаме двама... [re: StefanPan]  
Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано11.05.10 16:39

"как правиш ти правиш" не е "как си" (и изобщо не е въпрос), а означава "приятно ми е да се запознаем" и изисква да му се отговори със същото "как правиш ти правиш".

Тема Re: Повреден ли съм или...нови [re: StefanPan]  
Автор kpилe ()
Публикувано11.05.10 22:02

Ми нивото на Сиромахов винаги е било като на някой форумец из тукашните клубове с чувство за хумор малко над средното и ерудираност малко под средната за форумите.

И темите/списванията му са от същия характер като темите по форумите. Което не значи, че понякога няма някои много добри попадения.

Автор Дeбeлorъз__Hинджa ()
Публикувано11.05.10 22:45

иво сиромахов си носи клеймото на слави, с цялата плиткост, плосковатост, лук, мач и боза, но понякога има

Автор NUT (ot ada)
Публикувано11.05.10 23:10

аз определено съм повредена!
преди малко послушвах тедко мостов при И@А..
който звучеше и изглеждаше - като клошар:

та
за каква "повреда" иде реч?!

Тема Re: Повреден ли съм или...нови [re: Дeбeлorъз__Hинджa]  
Автор StefanPan (М&М)
Публикувано12.05.10 01:32

Нда, тук има попадения. Ако не беше преиграл с присъединяването и напускането, щеше да бъде екстра.
Йорданка Фандъкова и "Една красива снежна София, без снегорини" Гот ми е.

------------------------
Слушай беззвучието...

Тема Re: Повреден ли съм или...нови [re: NUT]  
Автор StefanPan (М&М)
Публикувано12.05.10 01:35

Знам ли... Останал съм с впечатлението, че кой не харесва Сиромахов, не разбира.

------------------------
Слушай беззвучието...

Тема Re: Ставаме двама...нови [re: DarkSide]  
Автор StefanPan (М&М)
Публикувано12.05.10 01:35

------------------------
Слушай беззвучието...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.