|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
Повреден ли съм или...
|
|
| Автор |
StefanPan (М&М) |
| Публикувано | 11.05.10 00:41 |
|
|
Зачетох ето , препоръчано в друг клуб и се зачудих. Единственто свежо нещо ми се сториха преводите на Гугъл. Коментарите на автора ми навяваха унетяващото чувство на плиткост и плосковатост.
Аз ли съм повреден или?
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
Тема
|
Ставаме двама...
[re: StefanPan]
|
|
| Автор |
АВе (речникаря) |
| Публикувано | 11.05.10 09:40 |
|
|
повредените, ако броиш и мен.
П.П. Посоченото "произведение" е нацелено към друга публика, Пане. Към такава, която е много на Вие с английския, а към останалите гледа с вродено работническо-селско подозрение за лингвистичен саботаж.
Редактирано от АВе на 11.05.10 09:50.
| |
|
Тема
|
Re: Ставаме двама...
[re: АВе]
|
|
| Автор |
StefanPan (М&М) |
| Публикувано | 11.05.10 15:55 |
|
|
Е значи наистина съм повреден - аз съм именно от тия, които са на Вие с английския (пък и с всякакви чужди (и родни) езици) макар и да имам някаква интуитивна представа за него. Всъщност, именно на тази представа се опира веселостта ми при четенето на Гугъл преводи от английски. Само не разбрах защо авторовата част нещо ми страда от остра идейна недостатъчност. Нали би трябвало да ме нацели право в десетката, бидейки именно в нейната таргет група.
А въпросната веселост извира от спомена за ония невинни детски години на отривателства и велики прозрения, съпътствани с искрено учудване и недоумение; включително и откритието, че на английски "как си" е "как правиш ти правиш".
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
|
|
"как правиш ти правиш" не е "как си" (и изобщо не е въпрос), а означава "приятно ми е да се запознаем" и изисква да му се отговори със същото "как правиш ти правиш".
| |
|
|
|
Ми нивото на Сиромахов винаги е било като на някой форумец из тукашните клубове с чувство за хумор малко над средното и ерудираност малко под средната за форумите.
И темите/списванията му са от същия характер като темите по форумите. Което не значи, че понякога няма някои много добри попадения.
| |
|
|
|
иво сиромахов си носи клеймото на слави, с цялата плиткост, плосковатост, лук, мач и боза, но понякога има
| |
|
Тема
|
Re: Повреден ли съм или...
[re: StefanPan]
|
|
| Автор |
NUT (ot ada) |
| Публикувано | 11.05.10 23:10 |
|
|
аз определено съм повредена!
преди малко послушвах тедко мостов при И@А..
който звучеше и изглеждаше - като клошар:
та
за каква "повреда" иде реч?!
| |
|
|
|
Нда, тук има попадения. Ако не беше преиграл с присъединяването и напускането, щеше да бъде екстра.
Йорданка Фандъкова и "Една красива снежна София, без снегорини" Гот ми е.
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
Тема
|
Re: Повреден ли съм или...
[re: NUT]
|
|
| Автор |
StefanPan (М&М) |
| Публикувано | 12.05.10 01:35 |
|
|
Знам ли... Останал съм с впечатлението, че кой не харесва Сиромахов, не разбира.
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
|
|
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|