|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Кои жанрове предпочитате?
|
|
Автор |
edna selianka (любопитна) |
Публикувано | 29.03.10 00:11 |
|
Какво чете българският мъж? Какво чете българската жена?
Ще обясня защо правя разделение между двата пола.
Вероятно сте виждали обявата ми за продажба на книги в този клуб. От скромния си продавачески опит смея да твърдя, че мъжете за мое учудване, именно МЪЖЕТЕ купуват и четат повече.
Какво си купувате в рамките на художествената литература:
1) любовни романи;
2) чиклит;
3) криминални;
4) трилъри;
5) ужаси;
6) фантастика;
7) исторически романи;
8) поезия;
9) сатира;
10) научно-популярни;
11) ... ... ...?
Гледай ся, к'ви въпроси ма вълнуват.
| |
|
Когато бях по-млада, четях класици - българи, западноверопейци, руснаци, поляци, испанци, писатели, поети. После минах на съвременни - американци, българи...
Сега съм на selfhelp книги, а се опитвам и да следя най-модерните български и чужди автори, но пари и време не остават.
| |
Тема
|
Re: Кои жанрове предпочитате?
[re: La Loba]
|
|
Автор |
barococo (непознат
) |
Публикувано | 31.03.10 15:44 |
|
Много се учудвам, че си учудена от това което те е учудило. Ако можеш да поясниш какво е 2?
| |
|
Първо не четех, щото не можех, но квото чуех, запомнях. Така бех до първи клас, когато се научих да четем, после прочетох "Синовете на великата мечка" - том ІІ (щото само него имах и беше достатъчно дебел, че да се правим на учен пред другите ритнитопковци от отборо). После прочетох неколко книги от задължителната учебна програма и завърших даскалото. След тва четох некви други книги, предимно за кеф и предимно "научна фантастика". После прочетох "Пътеводителя". И спрех да четем. Сега пишем у интернета и четем весник Шок. Бих могъл да правим и обратното, но не със същия успех.
| |
|
научна фантастика.
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
Фантастика, фентъзи...
| |
|
и аз започнах от "Топ и Хари" и имах само втория том , после четох трети и последно първи е тва е система
| |
|
Аз нямам специални предпочитания.
Сега съм се засилила да се запозная малко по-широко със съвремената руска проза. "Духлес" "Московиада" "Не всички се завръщат", но чакам панаира на книгата, за да си ги купя. Впрочем, кога ще бъде той? Обичайно около 24-ти май?
| |
|
о, духлес и дъ мацки е голям майтап! разбира се като всеки истински майтап е с претенции за "прецизен разрез на руското общество", "болезнена дисекция на съвременните руски нрави", "ташаци на рояци" и тн. с удоволствие ги почнах и двете, но като всяка простотия и тая бързо дотяга.
московиада не съм я чел, но видях в нета и звучи добре, леко безумно като семейство симпсън :)
людмила улицкая пробвала ли си я?
| |
|
тъй реших и аз, двете книжки ще ми дотегнат, та коя да бъде?- ми, първата.
Дамите в руската проза ги бях отписала заради бившата милиционерка.
Но за "Медея и нейните деца" май съм чувала и преди.
Добавям Улицкая в списъка за пазар.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|