|
|
|
Тема
|
Почина авторът на ”Спасителят в ръжта”
|
|
| Автор |
Roxy (bittersweet) |
| Публикувано | 28.01.10 23:18 |
|
|
28 януари 2010 / News.dir.bg
Американският писател Джеръм Дейвид Селинджър почина на 91-годишна възраст, съобщи неговият агент, предадоха световните агенции.
Смъртта на твореца е настъпила снощи в дома му в Корниш, Ню Хемпшир, уточни агентът Филис Уесбърг, цитиран от БГНЕС.
Най-голяма слава на писателя донася романът "Спасителят в ръжта", издаден през 1951 г., останалото му творчество са новели и разкази. В България са преведени също неговите "Девет разказа", най-извесният от които е„Идеален ден за лов на рибка бананка", както и сборник от четири новели под заглавие "Семейство Глас".
След два развода Селинджър живее в уединение, последната му публикувана книга е от 1965 година, а последното интервю, което дава, е през 1980. На младини той е лудо влюбен в дъщерята на класика драматург Юджийн О'Нийл. Уна О'Нийл обаче се омъжва за много по-възрастния от нея Чарли Чаплин.
| |
|
Тема
|
Re: Почина авторът на ”Спасителят в ръжта”
[re: Roxy]
|
|
| Автор |
StefanPan (М&М) |
| Публикувано | 29.01.10 00:56 |
|
|
Кхм...
Тоя спасител в ръжта. Някой може ли да ме светне кое му е великото, че нещо не мога да вдяна. Дали го прочетох твърде стар (над 20-годишен бях, май), дали нещо друго...
Ама да ми го обясни така, с думи простички, ако може и с примери. Абе като за прост човек, с две думи.
Иначе, Бог да го прости, Селинджър. И него не можах да го оценя.
И все пак, кхм... и все пак... не си спомням вече (а и тогава не знаех) защо, но Франи и Зуи оставиха следи...
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
|
|
тоя отдавна е умрел; литературно; селянин прос+
Попско чедо, дяволска унука. (народна пословица)
| |
|
Тема
|
[re: Roxy]
|
|
| Автор |
El Capitan (on sabbatical) |
| Публикувано | 29.01.10 11:15 |
|
|
J.D.Salinger-01.01.1919-27.01.2010
RIP
| |
|
|
|
Да,тва беше оригиналнно........
Ти еба майката проста.
| |
|
Тема
|
[re: StefanPan]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 29.01.10 11:18 |
|
|
Странно че не си успял да вденеш за кво иде реч предвид на сигнатурата ти,ма тука е пълно с позьорчета така че кво ли се чуда...
| |
|
|
|
Кхм, сигнатурата ми е извадена от контекста на една велика книга от един много сантиментален момент в нея. Няма никаква поза.
Разбира се, тази книга няма нищо общо с "флагмана" на "нежелаещите 16-17 годишни да се съобразяват и живеят с общоприетите норми".
Попитах простичко и очаквам разбираем, като за прост човек, отговор.
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
Тема
|
[re: StefanPan]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 29.01.10 12:26 |
|
|
Копеле,задаваш най-малоумния възможен въпрос на света:Какво е искал да каже автора?
Кво очакваш да ти се отговори ако се сещаш...
Освен да ти цитирам нещо от Кетчъра:"Спете здравата,простацииии....", ако се сещаш...
Редактирано от El Capitan на 29.01.10 12:27.
| |
|
|
|
Не бе, копеле, не питам какво е искал да каже автора. Та аз дори не си спомням вече какво е написал в нея.
Питам защо. Защо е велика? Кое я прави такава? Кои са най-силните моменти? Кои са нещата, оставили отпечатък - усещания, чувства, мисли, идеи... Освен "спете здравата, простаци". Друго?
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
|
|
цървул.
Попско чедо, дяволска унука. (народна пословица)
| |
|
|
|
|