Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:14 10.05.25 
Култура и изкуство
   >> Литература
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Как се чете такъв текстнови  
Автордecп (Нерегистриран)
Публикувано17.04.08 11:37

ще публикувам чужд текст, взех го от liternet, искам да ви питам как се чете текст без препинателни знаци, тази мода навлезе преди години, но аз ли нямам модерно мислене, ми не мога да поема текста, да го осмисля и да ме зарази с настроението си, което означава, че все едно не съм чела нищо.
Ако авторът беше сложил точките и запетаите
или пък
да сложи
нещата
ей така
дали нямаше да
харесам някои моменти
вътре
но пак не е много сигурно:))
/това се води кратка проза/

ХРОНИКА НА ЕДИН ПРЕДИЗВЕСТЕН УИКЕНД

Владислав Христов

web

в този дом не се говори шепотите затискат горещината а тя се пръска подобно огромен жълт цирей из стаите това е последното обиталище на преродения гьобелс старец със сиви боксерки посрещащ своите гости ти ще спиш в кухнята а ти в спалнята тук всичко е разграфено на квадратчета и триъгълници с неправилни страни потта се кодензира по тавана нощем тихо ръми някакво постоянно шушнене приличащо на изпускащ газ маркуч изпълва пространствата но защо си шепнат новодошлите след като старецът чува само това което му е изгодно после им задава въпроси за нещата които дори не са посмели да си кажат това лято е за студенокръвни влюбените не издържат на такива температури домакинът им напомня съседите отгоре хвърлят фасове ще подпалят всичко а после става страшно затова прозорците не се отварят спалнята е пълна с бурканчета лютеница и стари броеве стършел в бойлера има само студена вода през нощта старецът се смилява над гостите включва бойлера може да си вземете един душ им казва оставяйки на масата стар семеен албум той с жена си младоженци дъщерите им като ученички техните дъщери като бебета някакъв братовчед с краката нагоре на пионерски лагер нямаш много време заявява старецът на момчето момичето му смига стискат ръцете си под масата след малко излизат да вечерят заключват домакина отвън а после дълго се целуват в асансьора на сутринта тримата закусват пъпеш горещината се е свила под кухненската масичка очаквайки някой да й подхвърли парченце неделя следобед е време за подреждане на багажи найлоновата торбичка с използвани презервативи е последната следа от тяхното присъствие това беше първият им уикенд заедно един прекрасен уикенд въпреки непоносимите температури и липсата на кислород последен оглед на стаите никой нищо не е забравил саковете са пред външната врата гьобелс изпраща гостите си с репликата всичко което ще направите ще бъде направено

Тема Re: Как се чете такъв текстнови [re: дecп]  
Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано17.04.08 12:05

такъв текст аз не бих чел, независимо дали е със или без препинателни знаци, времето ми е ценно

Не страшны дурные вести -
Мы в ответ бежим на месте.

Тема Re: Как се чете такъв текстнови [re: DarkSide]  
Публикувано17.04.08 12:40

за теб знаем, ти пишеш, не четеш

Авторbirdy (Нерегистриран)
Публикувано17.04.08 12:48

на мен пък ми хареса, има си ритъм и не е объркващо, изреченията не са дълги.
Само веднъж се обърках, когато прочетох, че "горещината се е свила под кухненската масичка очаквайки някой да й подхвърли парченце неделя следобед". Но всъщност не е объркване, хареса ми повече, отколкото ако имаше точка там

Публикувано17.04.08 12:57

за теб знам, сестра ти е курва

Автор kpилe ()
Публикувано17.04.08 13:21

хей, хайде да ме запознаеш със сестра й...!

Тема Re: Как се чете такъв текстнови [re: birdy]  
Автор kpилe ()
Публикувано17.04.08 13:22

всяко нещо си намира някой ....човек или птица, който/която да го хареса

или поне да каже, че го харесва

Редактирано от kpилe на 17.04.08 13:23.

Публикувано17.04.08 13:48

дори в шегите си неумел, представи си, че имам починала сестра от левкемия или пък е изнасилена от четирима и после са я удушили и какъв идиот ще си тогава в очите ми

Тема Re: Как се чете такъв текстнови [re: birdy]  
Публикувано17.04.08 13:52

кои изречения не са дълги, аз видях едно от двайсет реда

идеята ми беше, че текста повече губи, отколкото печели с прилагането на различните модерни похвати, ти си намерила някакво попадение тук там, но аз не успях щото се задъхах на средата

Тема Re: Как се чете такъв текст [re: дecп]  
Публикувано17.04.08 14:43

сега и на липса на въображение ли ще се обждаме? Мога да си представя значително по-ужасни неща за сестра ти, само още веднъж се опитай да кажеш, че не чета

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.