Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:34 04.11.25 
Култура и изкуство
   >> Литература
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема бе то редактиранетонови  
Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано10.04.08 15:01

било голEм кеф!!!! Заседнал съм над първите си 50 страници от една седмица и трия думички като изключително, явно, обаче, очевидно, понеже, защото, безумно, безкрайно ... обърнах всичкото страдателен залог в активен, изтрих повторенията и ненужните обяснения, махнах всичките деепричастия, разкарах повечето кратки и всички дълги думи ... после изпринтих каквото беше останало, хванах червената химикалка и повторих операцията ... страниците намаляха наполовина, а аз продължавам да намирам начини да направя изреченията още по-чисти и ясни .... И като си помисля, че на някои хора им плащат за този кеф .... [zavijdam neblagorodno]

Не страшны дурные вести -
Мы в ответ бежим на месте.

Тема Re: бе то редактирането [re: DarkSide]  
Автор a зМодератор ( *)
Публикувано10.04.08 15:08

само така! :)

Тема Re: бе то редактиранетонови [re: DarkSide]  
Автор Fragask ()
Публикувано10.04.08 16:20

Ан тъй, дотук добре. Сега пробвай и да пишеш прав

Тема Re: бе то редактиранетонови [re: Fragask]  
Публикувано10.04.08 16:34

абе пробах и без ръце, ама не се получи

Тема Бе, то редактиранетонови [re: DarkSide]  
АвторBrightSide (Нерегистриран)
Публикувано10.04.08 16:55

било голямо удоволствие! Заседнал съм над първите си 50 страници от една седмица и трия думички като "изключително", "явно", "обаче", "очевидно", "понеже", "защото", "безумно", "безкрайно" ... Обърнах всичко от страдателен залог в активен, изтрих повторенията и ненужните обяснения, махнах всичките деепричастия, разкарах повечето кратки и всички дълги думи ... После разпечатах каквото беше останало, хванах червената химикалка и повторих операцията ... Страниците намаляха наполовина, а аз продължавам да намирам начини да направя изреченията още по-чисти и ясни .... И като си помисля, че на някои хора им плащат за това удоволствие....

..................

Майтап бе, Уили! Помниш ли Йосарян от "Параграф 22" как цензурираше писмата? Един ден махал прилагателните, друг ден членовете, после глаголите и т.н.

Автор Лил ()
Публикувано10.04.08 17:15

Вчера представяха някаква книга по телевизията и като голям талант на автора й беше отбелязано, че той явно от самото начало си пише кратко, а не първо дълго, пък после да го съкращава. Аз не го разбрах тогава, но сега като чета Дарки с неговите мазохистични самообрязвания, почвам да зацепвам.

Дарки, а ти с replace ли работиш или си четеш пътьом текста? ;)

Тема Re: бе то редактиранетонови [re: Лил]  
Публикувано10.04.08 17:35

ми онзи явно си е талант и неговата е лесна - ори, мели, яж, искам да кажа, пиши, принти, раздавай автографи, пък аз требе първом да го напиша, после требе да го прочета, сетне требе да се напъна да разбера кво е искал да каже авторЪт и чак тогава мога да започна да го кастря и натамънявам та белким стане ясно и на некой от читателите за кво става дума.

Автор Лил ()
Публикувано10.04.08 17:44

В интерес на истината онова начало, дето 3 пъти го преработва, вървеше все към по-добро, поне по мое скромно мнение. Така че може би си на прав път.

Тема Re: бе то редактиранетонови [re: Лил]  
Публикувано10.04.08 20:25

Море, сега да ми падне тва начало, както ме е увлякъл касаплъка, одма го редуцирам до три реда и без прочие

Автор nightsun (пристрастен)
Публикувано10.04.08 23:15

приятелю, активен и пасивен има в латинските езици, в нашия имаме страдателен и деятелен, а не страдателе ни активен

поправих те, защото ми стана смешно

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.