Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:45 06.11.25 
Култура и изкуство
   >> Литература
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Комиксинови  
АвторAлфpeд (Нерегистриран)
Публикувано15.06.06 15:53

Здравейте!

Извинете ме, ако темата ви се струна off,
но искам да ви попитам:
- обичате ли да четете комикси?
- има ли български комикс, който да ви харесва?
- какъв комикс бихте си купили (жанр, герои, цена)

Благодаря предварително за всеки отговор!

Тема Re: Комиксинови [re: Aлфpeд]  
Авторeзepo (Нерегистриран)
Публикувано15.06.06 18:16

сп. Дъга- скоро не сме го купували, но за Уики, Мозъчните донори и Последният самурай бяхя готини.
С щерката даже си имаме фланелки с Уики.

Автор:) (Нерегистриран)
Публикувано15.06.06 18:24

не.
Твърде глупави ми изглеждат. Само картинки. :)
И в младенческите си години - не. Тогава комиксите бяха онези лъскавите и корекомски, сиреч недостъпни за плебса, който пести жълтите соц.стотинки, Пиф и Еркюл, чието име по-късно с учудване разбрах, че било всъщност Херкулес. И твърде добре, "засукано", бяха нарисувани, за да ми харесат.
Както и по-сетнешните разни супермени и супергерои с развяващи се плащове, които зървах инцидентно по страниците на... дори не знам на кои списания.

По едно време ми попадна един фотокомикс /сега ми избяга точният термин - май фотоновела/ на испански - в общи линии нещо като разкадросана сапунка.

Та - с две думи - не обичам.

Автор(Нерегистриран)
Публикувано15.06.06 20:36

Култовите "Чоко и Боко" от сп. Дъга и "Крали Марко" сп. ФЮТ

Автор Anjeliens ()
Публикувано15.06.06 20:44

Ами, още си пазя първите 20 броя на списание Дъга и понякога ги отварям.Онова, което виждам е с дъх на детство и на още нещо...Спартак, Елемаг, Чоко и Боко, Дарко - ами какво да ти кажа - класни са

Автор Haчko (страхлив корем)
Публикувано15.06.06 20:45

Обичаме да четеме комикси, как

От българските ми харесваха почти всички от старата "Дъга", а от новата - "Лошите зли и Дъга" и "Бонзай". И обратното - "Искра и нейният тъмен" и "BIOT" бяха отвратителни, въобще не ги четях. Бозава работа.
Ти какво, проучваш пазара май...

Има начин отново да бъдем добри.

Тема Я, браво, бе..нови [re: Aлфpeд]  
Автор MдП (`)
Публикувано15.06.06 22:37

Точно се бях зарисувала и видях комиксова тема и ми дойде вдъхновението да сътвоя един шедьовър с огромна, високохудожествена стойност и, така де, стига глупости, ама донякъде го направих и ми писна - така че, граждани, вие решете какъв е края на тази поучителна истария.

Тема Re: Я, браво, бе..нови [re: MдП]  
Автор lachistein™ (cangaza)
Публикувано15.06.06 22:49

харесва ми винаги адекватното изражение на Фета. издава солиден житейски опит и завидна еманципираност
текстът е по-скоро блестящ. синджирчето на казанчето кърти.

Тема Re: Комиксинови [re: Xм]  
Автор lachistein™ (cangaza)
Публикувано15.06.06 22:58

да, обожавах комиксите от сп. Фют, особено "Крали Марко" през периода, когато беше с текста и рисунките на Ивайло Иванчев- след това лекичко се дебилизира, но останах верен

Тема Re: Я, браво, бе..нови [re: MдП]  
Авторeзepo (Нерегистриран)
Публикувано16.06.06 08:56

Първа награда!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.