|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема
|
Въпрос до Бози и останалите цитатофили:
|
|
Автор |
Okaян яcтpeб (жар пиле) |
Публикувано | 06.02.06 10:15 |
|
Текст, изваден от контекста, за какво служи?
1. За представителна извадка по отношение на авторовия талант;
2. За тестване на това кой колко е чел; който е чел не се обажда най-често, а който не е, говори обикновено наизуст.
3. За упражнение от тип "рийдинг комприхеншън"? Това последното го правихме в подготве клас.
Питам не за друго, а защото считам, че текст извън контекста, не може да се разглежда. Все едно да ми покажеш снимка на ръка, гъз или пъп и да ме накараш по нея да дискутираме за целия човек, еееееееее, сори, но не става. Трябва да си наистина голям познавач на ръце, гъзове или пъпове, за да успееш да докараш нещо. Или да познаваш твърде добре конкретните части, свързани с конкретното цяло. Но ако ги познаваш твърде добре, какво има да дискутираш?
| |
Тема
|
Re: Въпрос до Бози и останалите цитатофили:
[re: Okaян яcтpeб]
|
|
Автор | aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.02.06 10:25 |
|
че къде видя да става дума за дискутиране
| |
Тема
|
[re: aз]
|
|
Автор |
Okaян яcтpeб (жар пиле) |
Публикувано | 06.02.06 10:43 |
|
Иначе що ще се пускат? И аз това питам, де. Дори дадох евентуални отговори, но може би не нацелвам правилния. Имам още няколко предположения, но ще ги споделя по-нататък.
| |
|
Това е социален експеримент. Всяка ваша реакция се отчита с датчик и се записва в синьо тефтерче!
| |
|
Липсата на реакция отчита ли се?
| |
Тема
|
|
|
Автор | aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.02.06 10:58 |
|
надали, надали
всъщност понякога, доста рядко, намирам по нещо интересно в поставените тук в клуба цитати.
нещо, което ме провокира да прочета някоя книга, или ме подсеща за нещо четено.
същото вършат и интернет търсачките, само че много по-често.
| |
|
текст, изваден от контекста и поставен в нов контекст (особено поставен наред с други цитати, картинки и т.н. и под ново заглавие) се преврйща в нов текст, насочен към нова таргет-публика: в случая уважаемите юзъри в клуб Литература.
Природата чука на мойта врата, с усмивка перверзна крилете ми вдига...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kpилe () |
Публикувано | 06.02.06 12:23 |
|
стига де, това сме го обсъждали, боза е казвала какъв смисъл вижда в цитатите и не е съвсем лишено от логика, за изваждането от контекста няма да отговори така или иначе.
защо реши сега пак да подхванеш темата, тамън са се поуспокоили страстите в клуба и пак някой ще се почувства преследван, друг обиден, трети недооценен и така нататък.
| |
Тема
|
[re: the_bomb]
|
|
Автор |
kpилe () |
Публикувано | 06.02.06 12:26 |
|
мдам, изваждането на текст от контекста си е същинско изкуство!
чух, че дори международни награди давали за това
| |
|
Защо да не каже за текст, изваден от контекст?
Интересно ми е дали този текст придобива нов живот или е един осакатен текст? В смисъл, че изтръгнат от естествената си среда губи жизнеността си? Нещо като препарирана пеперуда - красиво, но неживо?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|