|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|
преди месец ето този (ph.d. по когнитивна психология) спечели наградата за най-добър роман в собствената си страна.
сравняват го с пинчън, д.ф. уолъс и ричард пауърс.
първият му превод (на английски, от самия него) се очаква най-рано през 2007.
иначе се занимава с ето неща.Редактирано от Бoзa Kocмaтa на 19.11.05 22:15.
| |
|
|
|
Не съм чела нито един от тримата, за които споменаваш. А "този пич" на снимката си е цяла история само като го гледаш, бонзаи, слончета, широка верижка за часовник, чай и нещо като лед в лявото око)
Acropolis adieu
| |
|
|
|
:)
.
пауърс е ето ,
a е още почти :)
| |
|
|
|
Да, пуснах търсачка. Защо пък Пинчън да не е сборен образ, много хубава идея. Май не са издавани на български тез?
Апропо, скоро четох "Нюйоркска трилогия" на прехваления от някои Пол Остър. Е, голяма, ама голяма тъпня. Ужасна скука.
Acropolis adieu
| |
|
Тема
|
Re: hu'z hu
[re: yф]
|
|
| Автор | Б.K. (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.11.05 23:14 |
|
|
пинчън май е издаван на български, не знам.
какви ли не спекулации имаше по негов адрес, вкл. че бил тед качински, представете си, молависъ.
изобщо.
пол остър не ща да чета.
| |
|
Тема
|
Re: hu'z hu
[re: yф]
|
|
| Автор |
the_bomb (няма пък) |
| Публикувано | 20.11.05 01:22 |
|
|
eто малко Пинчън на руски
Природата чука на мойта врата, с усмивка перверзна крилете ми вдига...
| |
|
|
|
някой знаели какво е Конгнитивен в частност?
М
и
н
а
в
а
щ
••
watch if you're smart!•••
| |
|
Тема
|
Re: paul v
[re: ¤ QTEK ¤™]
|
|
| Автор | Б.K. (Нерегистриран) |
| Публикувано | 20.11.05 15:10 |
|
|
здрасти,
предполагам, че все някой знае :)
| |
|
|
|
сега преподава в корнел. .
| |
|
|
|
Здравей, когнитивен (cognitive) в частност значи "познавателен", когнитивната психология е част от психологията, която се занимава с изучаването на познавателни психични процеси като мислене, памет, възприятие.
Основната разлика, която я обособява е това, че разчита на своя методология - експеримент, за да доказва твърденията си, за разлика от класическата психология, която се състои от недоказани спекулации и твърдения, с което се намира доста близко до философията, макар че трябва да призная, че е особено лоша философия.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|