|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
душици златни, сърчица развълнувани -
|
|
Автор |
ceлянинъt (член-простак) |
Публикувано | 06.11.05 09:22 |
|
милички - помогнете -
пак идентификационен проблем!
като как да се разбира:
"няма си хас!"
простак, простак - но вече европеец!
| |
|
"няма си хас" да се разбира като бълбуканица. такъв израз няма.
изразът е "има си хас", той не се променя, добил е значение на "възможно ли е", "не е възможно", като възклицание.
"хас" идва от турското "has", което означава изключителен, свойствен, присъщ, специален; особен; несмесен, чист... блябля.
този въпрос е за клуб "лингвистика", там ще ти отговорят по-прецизно, има си хас да не ти отговорят, може би по-задълбочено. особено ако не им вменяваш определения като "душици златни, сърчица развълнувани" и пр.
| |
|
повече няма да правя така!
сакън!
в знак на разкаяние - налагам си строга епиталама!
абе май епитимия беше?
язък!
| |
|
тва за грозните в "пороци" и на мене ми допадна, четох там.
| |
Тема
|
душичко златна :D
[re: ceлянинъt]
|
|
Автор | тoнди (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.11.05 01:28 |
|
нема да се пуашиш
в близките 5-20 год. нeма да го има този проблем
по сталински нали
| |
|
наистина е брилянтна литература:
"birenfystyk
(за мезе)
05.11.05 18:33
Срещам разни хора :) [re: kиoнapaпдиopднa]
Преди няколко седмици бързам по главната и почти неволно чувам разговора зад себе си. Явно са мъж и жена (момче и момиче, по-скоро), вървят с моето темпо и успявам да чуя няколко реплики, които ме карат да продължа да надавам ухо.
Тя: “Точно пък аз....с моята външност...”. Интонацията е подигравателна, но по онзи начин, по който в пубертета признаваме страхливо най-големите си “недостатъци”, като се мъчим да мине за самоирония. Почвам да се ослушвам.
Той: “Недей...” – нежно, блеещо, с овча покорност в гласа. Блах, мисля си, лигав момък, и неуверен.
Тя: “Ама защо, аз се самоиронизирам, адски ме кефи, това е страхотно качество!” с тон сякаш са и присъдили Нобелова награда за самоирония. И определено си мисли, че е по-интелигентна от него. Да бе, кефи те, открила си топлата вода.
Той: “Ами когато ти говориш лоши неща за себе си, мен..такова...ми става гадно...” Тука вече ми се драйфа.
Обръщам се, не мога повече, колкото и добре възпитана да съм.
И виждам мила картинка. Двама младежи, просто създадени един за друг: дълги, кльощави, еднакво грозни и с най-невероятно гърбавите носове.Не смеят да се хванат за ръка...И ме задминаха."
| |
Тема
|
Re: душици златни, сърчица развълнувани -
|
|
Автор |
truelife () |
Публикувано | 05.11.14 22:53 |
|
Редактирано от truelife на 05.11.14 22:59.
| |
|
щрък на покрива
Публикувано: 06.05.09 12:46:
*
______
,
Редактирано от post scriptum на 07.11.14 01:29.
| |
Тема
|
Re: душици златни, сърчица развълнувани -
|
|
Автор |
Greywind (сивия вятър) |
Публикувано | 20.11.14 09:05 |
|
Почивай в мир, Селски
| |
|
не мога да се логна като кречетало77 - латиница, паролата я знаете, моето егн, логнете се сега и с ТИТАНИК, който ви благодари за триенето повсеместно в този клуб в ефир.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|