|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Че Гевара
|
|
Автор |
marinka_suny (sunbeam) |
Публикувано | 22.09.05 22:19 |
|
Ако някои ми предложи интересна литература свързана с Че Гевара или Фидел Кастро ще съм много благодарна.Предварително блародаря.
| |
|
За теб Гугъл няма ли?
Ако имаш самолет, не го карай като тротинетка! (лична мисъл!)
| |
|
За мен има Гугъл , но искам препоръка за книга от човек ,които е чел тази книга и има впечатления от нея. Ако има такъв чудесно.
| |
Тема
|
Имам личните му дневници
[re: marinka_suny]
|
|
Автор |
Mag (Highlander) |
Публикувано | 23.09.05 00:35 |
|
Но са на испански. Все пак е родният му език.
Подарявам я на всеки почитател на Че.
Разбира се - който пръв си ги поиска.
П.П. А за Фидел Кастро и Камило Сиенфуегос (май го не знаете ама е бил втори след Фидел, не Че) имам една книга с автобиографични бележки (анекдоти). Пак на испански.
"Красиви сме, но бодем!"Редактирано от Mag на 23.09.05 00:38.
| |
Тема
|
Re: Имам личните му дневници
[re: Mag]
|
|
Автор |
marinka_suny (sunbeam) |
Публикувано | 23.09.05 01:11 |
|
За дневника му от пътешествието с мотоциклети из Южна Америка ли става въпрос?
| |
Тема
|
Re: Имам личните му дневници
[re: marinka_suny]
|
|
Автор | Maлkaтa Mю (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.09.05 14:14 |
|
Гледала ли си "Дневниците на мотоциклетиста"?
Аз не можах да отида тази година на СФФ да гледам филма,
правен е по този дневник, май.
Струва ли си?
| |
|
?Pero tu solamente estos detalles da la biografia del Che sabes y recuerdas?
?De motocicletas?
Yo te digo de la la biografia del Che despues de la revolucion cubana.
И да ти го кажа на български та дано ме разбереш. Книгата си остава моя собственост. А е издадена в много малък брой екземпляри. С номера.
С разрешението на самия Фидел. Въпреки нелицеприятните спомени на Че за конфронтациите с него.
Мислех си, че правите нещо значимо. Лъгал съм се!
П.П. Книгата ми мога да я предложа в Котбис. И сигурно ще взема някое и друго евро. Но на такива като тебе - nunca!
"Красиви сме, но бодем!"
| |
|
Za6to taka se razgnevi izvednaj ???
| |
|
Ама как може да ми говориш за Ернесто, когато бъкел не знаеш от неговата биография.
И ще ми правите сайт за него!
Боже, опази ме!
Това ще стане поредният боклук и дезинформация на хората в нета. Боже! Опази ме!
Казах го и пак ще го потвърдя - екземплярът от неговите (на Че) записки е в броиран тираж. Получих го заради един подарък за Фидел за неговата 60-годишнина. Тука има хора, които са видели грамотата ми от Министерството на отбраната на Куба за тоя подарък (общо дело а не само мое).
Но явно вие за Ернесто знаете толкова колко моята маца знае за обратната страна на Луната.
Начинанието ви е безплодно! Дори опасно. Изключително опасно.
Прекратете го! Незабавно.
Ернесто Гевара и Линч е човек.
Не си търсете идоли. Търсете хора. Защото Ернесто беше жив човек. С недостатъците си, с идеалите си, с борбата си.
Вие сте дечковци!
"Красиви сме, но бодем!"
| |
|
1. Недей така дечковци ,защото понятие си нямаш с кои кореспондираш! 2. Аз нямам никакво намерение да правя сайтове или да изпадам в култ към някоя личност. 3. Пуснах тази тема за да ми помогне някои да разбера нещо повече по въпроса, а не да слушам приказки от 1001 нощи и да си ходя заблудена (което всъщност пак е възможно) . Новоиздадена литература няма,стари издания почти няма по антикварните книжарници , затова ако искаш да помогнеш -давай ,ако не здраве да е !!!
А картинката по долу ми се стори доста тематична затова я сложих!!!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|