Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:11 16.11.24 
Култура и изкуство
   >> Литература
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Re: safoнови [re: mimi]  
Авторbhn (Нерегистриран)
Публикувано17.12.03 22:18

Аz бих ти предложила да намериШ книгите и да ги прочетеШ. Всяка библиотека Ще ги има или поне по големите.
Или си пусни търсачка в интернет, е освен ако не очакваШ хората тук да ти напиШат доклада де...

Авторcивия вятъp (Нерегистриран)
Публикувано17.12.03 22:28

пусни тема в ева и ева, после комбинирай две-три по дълги мнения и докладът ти е готов

Тема Re: safoнови [re: cивия вятъp]  
Авторvevina (Нерегистриран)
Публикувано18.12.03 21:16

jivqla e na LESBOS!ima 6kola za mladi momi4eta v koqto gi podgotvq za realniq jivot v koito da uspeqt vapreki predrasadacite da otstoqvat mnenieto si (za6toto jenite ne sa bili osobeno na po4it v drevna Garciq,osobeno v izbora im na saprug)
pi6e luibovni stihove ,izpalneni s mnogo 4uvstvo (vsi4ki 4asti na luibovta - bolka i 6tastie ,stradaniq i iznevqra i t .n......)bila e mnogo privarzana kam u4eni4kite si ,ima stihove i za luibovta si kam tqh (no ne stava vapros za platoni4eska a za duhovna luibov/t. e. ne e bila lesbiika:)/bila e edna ot nai -dobrite poetesi za vremeto si (izbirana e dva pati za parva poetesa vav sarevnovanie m/u vsi4ki gracki polisi )ve4e vezrastna se vluibva v dosta po-mlad ot neq maj koito q izostavq zaradi druga i tq se hvarlq ot nai-visokata skala na o.lesbos v moreto
nadqvam se pone malko da sam ti pomognala....a literaturata i ot koqto ne e zapazeno mnogo moje6 da nameri6 vav vsqka biblioteka
6te se spravi6 spoko ne e tolkova stra6no:)

Тема Re: safoнови [re: vevina]  
Публикувано18.12.03 22:10

споко бе, не се вълнувай ,ще вземе да ти стане нещо...

знаем ние за платоническата либов и колко платонически е любил платон приятелчето си (сократ ли беше?)

изобщо гръцките философи са били гей до гей май :))

лошо няма да има тук там и по някоя лесбийка

Авторmimi (Нерегистриран)
Публикувано19.12.03 18:23

mersi za informaciqta koqto mi dadoxte i opredeleno 6te mi pomogne da si dopalnq doklada.
Veseli praznici na vsi4ki :)

Автор Akaдeмия (непознат-a)
Публикувано28.12.03 13:05

Ако не е късно, мога да ти предоставя едни от забранените стихове на Сафо. Публикувани са единствено в Гърция и едва от година бяха разрешени официално за публикуване извън нея- в Америка, Германия, Англия и Италия.
Това е рядък сборник, с който всеки, който иска да се запознае ИСТИНСКИ с цялостното творчество на Сафо трябва да го прочете.
Аз притежавам изданието на итал. език и мога в предод да ти предоставя част от творбите в него..?

Академия

Тема Re: safoнови [re: cивия вятъp]  
Публикувано28.12.03 13:13

разбирам ако закачите тема приветствие или тема с линкове към сайтове за литература, но не виждам нито една причина това да стои закачено най отпред...
/сивия вятър/

Предполага се, че тук изказваш желанието си и изискването в литературен клуб да се пускат единствено теми съобразени с твоите разбирания за ИСТИНСКА литература или просто за литература.

пусни тема в ева и ева, после комбинирай две-три по дълги мнения и докладът ти е готов
/сивия вятър/

Но според това, Сафо не само НЯМА място в клуб "Литература", но и НИКОГА, по тези разбирания, не е писалата литература. И най-вече, според това изказване, за да разработин литературеН доклад за даден автор, творба се изисква да сравняваме днешния морал и сексуалност с тогавашните... Интересни мотиви. Наистина интереснИ и показващи познаване на литературата.

Академия

"В България всеки е свикнал да дава мнение за ВСИЧКО. Най-вече просто да се дава някакво мнение."
/М. Ангелова/

Моето момче, важно е да привлечем вниманието на околните към нас, ако това е наше желание. Но е ВАЖНО и КАК ГО ПРАВИМ...
Важно е да взимаме становище и да изказваме лично мнение по дадена тема, но е ВАЖНО и да го правим, когато имаме НАИСТИНА какво да кажем, а не просто да казваме нещо.

Редактирано от Akaдeмия на 28.12.03 13:15.

Тема Re: safoнови [re: Akaдeмия]  
Публикувано28.12.03 14:49

о, това са дребни работи :)

почети ме още малко и ще видиш къде къде по значими неща, за които да се хванеш и да оправдаеш изблици на негодувание към виртуалната ми особа.

но аз те разбирам...

Тема Re: човек се познава по много неща,нови [re: cивия вятъp]  
Публикувано28.12.03 17:33

но се познава и по това за какво се хвали. Какво намира за гордост и кое определя самия него.

Не правиш елементарнА разлика м/у това да се намира повод за критика, да има реален такъв и това тя да продължава да намира обосновка. Отново и отново.

Не, не ме разбираш. Разбираш само себе си.

Академия

Тема Re: човек се познава по много неща,нови [re: Akaдeмия]  
Публикувано28.12.03 18:39

виждам обаче че ти ме разбираш и проникваш до същината на сърцето ми, затова вършееш след мен с изобличаващи реплики

не знам да съм крил някога мнението си за теми от типа "ох, напишете ми темата/доклада по литература" или сантименталните цитирания на любовна поезия или текстове на песни, които никога не се ограничават от каквато и да била тематика на клуб.

също не одобрявам и рекламата на определен сайт, също не я одобрява и дира, но карай, дребна работа.

имаш пълното право да ме критикуваш, обикновено казвам което мисля и това предизвиква реакции, но такъв съм си, какво да се прави, нито се гордея нито се срамувам от това, просто иначе не бих бил аз

мисля че изчепахме моята личност, нека по добре да поговорим за теб, защото то е по важно в случая... :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.