|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Toia Boris Vian e goliam sadist mai...
|
|
Автор |
Djony Manukian () |
Публикувано | 12.06.00 18:19 |
|
Kato pro4etoh "Shte se izpluia na vashite grobove"na Vian se shokirah..,no koeto e po-strashnoto -haressa mi!!V neia po nai-jestok na4in edin negar ubiva dve beli
jeni...-napravo ujas!Kato go 4etesh ti stava gadno..,no razbirash 4e toi ima pravo..i se ujasiavash ot jestokata deistvitelnost..Mnogo me obarka taia kniga..-taka da se kaje mi promeni svetogleda...Daje neznam zashto pisha tuk..:-))..Iavno zashtoto smiatam 4e moje niakoi da spodelia mnenieto mi.;-)..Knigata e napravo strahotna no shokira s otkrovennostta si!!Pishete mi ako iskate..;_)
| |
|
Ами напреднал е, аз бях чела само Пяната на дните и " L'arrache-coeur" което може да се преведе като"уред за изтръгване на сърца" - но все още не звучеше садистично. Мисля че намира света за нормално грозен, а красотата - за отклонение, болест в това блато.
| |
Тема
|
[re: Лидия]
|
|
Автор |
Poaro () |
Публикувано | 13.06.00 00:41 |
|
Taka e...no tova si ima svoyat char.....
I na men mi idva tvurde silno....no mi haresva
Predpolagam ,che tova leji dulboko vuv vsichki ot nas i za tova e shokirashto ,no OK!;0)
| |
|
Абе тъпанари ако си мислите че в Борис Виан има нещо садистично вие сте....
Абе напълно не в час сте!
Как мое да сте толко тъпи!
бе вие сте направо инфантилни!!!!!
| |
|
Тиквичке не псувай, не съм го чела последното му произведение. Не го намирах садистичен, по-скоро - меланхоличен.
| |
Тема
|
[re: Лидия]
|
|
Автор |
Aurora () |
Публикувано | 13.06.00 13:09 |
|
Здравей, Лидия!
едва ли може да се каже, че Борис Виан е напреднал с тази книга, тъй като тя е написана през 1946г. под псевдонима Върнън Съливан, а "Пяната на дните"(`47г.) и "Сърца за изтръгване"(`53г.), които ти си чела са писани след това.
Чела съм почти всичко на Виан и интересното при него е, че е писал в доста различни стилове. Сама си видяла колко нежна и чувствена е "Пяната на дните", соколкото може да бъде нежна и чувствена една негова книга:)
Любим писател ми е:)
| |
|
Estestveno-adski me kefi Vian......i az sam 4ela "Pianata na dnite"...,no "Shte se izpliuia varhu vashite grobove" e savsem,ama korenno razli4na!!
| |
|
raztsufnal ki4est glog i tlusta e sviniata/nehae tia za bog vse rovi po zemiata
a kravata pase pur6ivata trevitsa
i sus onui prase 6te stane kurvavitsa
no bog e po velik ot niakakvi salami
vseznae6t,mnogolik
prekrasno toi ni mami
Boris Vian "surtsa za iztrugvane"
kogato 4etah"4oveka vulk"ne znaeh dali tova na litseto mi e usmivka ili grimasa
| |
|
Чела съм го само епизодично, спомням си че е руснак по произход - Борис Вианский или нещо подобно - та макар и случайно да ми е попадал, ме е впечатлил доста. Спомням си в "пяната на дните " странната му лиричност - в тая книга орхидеите растяха по калдаръма между паветата и в сърцето на една от героините. но го обичам задето ненавижда Йан-Пол Сартр - справка - "Сърца за изтръгване":)))
| |
|
и аз така мислех...помниш ли в `пяната на дните` как непрекъснато се бъзикаше и го наричаше партр (от пръдня на фр.:))), но всъщност в биографията му четох, че те са били приятели големи:)))
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|