Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:47 23.07.25 
Култура и изкуство
   >> Литература
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Toia Boris Vian e goliam sadist mai...нови  
Автор Djony Manukian ()
Публикувано12.06.00 18:19

Kato pro4etoh "Shte se izpluia na vashite grobove"na Vian se shokirah..,no koeto e po-strashnoto -haressa mi!!V neia po nai-jestok na4in edin negar ubiva dve beli jeni...-napravo ujas!Kato go 4etesh ti stava gadno..,no razbirash 4e toi ima pravo..i se ujasiavash ot jestokata deistvitelnost..Mnogo me obarka taia kniga..-taka da se kaje mi promeni svetogleda...Daje neznam zashto pisha tuk..:-))..Iavno zashtoto smiatam 4e moje niakoi da spodelia mnenieto mi.;-)..Knigata e napravo strahotna no shokira s otkrovennostta si!!Pishete mi ako iskate..;_)

Тема Toia Boris Vian e goliam sadist mai...нови [re: Djony Manukian]  
Автор Лидия ()
Публикувано12.06.00 23:52

Ами напреднал е, аз бях чела само Пяната на дните и " L'arrache-coeur" което може да се преведе като"уред за изтръгване на сърца" - но все още не звучеше садистично. Мисля че намира света за нормално грозен, а красотата - за отклонение, болест в това блато.

Тема Toia Boris Vian e goliam sadist mai...нови [re: Лидия]  
Автор Poaro ()
Публикувано13.06.00 00:41

Taka e...no tova si ima svoyat char..... I na men mi idva tvurde silno....no mi haresva Predpolagam ,che tova leji dulboko vuv vsichki ot nas i za tova e shokirashto ,no OK!;0)

Тема Баси дебилитенови [re: Djony Manukian]  
Автор Голямата Тиква ()
Публикувано13.06.00 03:01

Абе тъпанари ако си мислите че в Борис Виан има нещо садистично вие сте.... Абе напълно не в час сте! Как мое да сте толко тъпи! бе вие сте направо инфантилни!!!!!

Тема Баси дебилитенови [re: Djony Manukian]  
Автор Лидия ()
Публикувано13.06.00 12:09

Тиквичке не псувай, не съм го чела последното му произведение. Не го намирах садистичен, по-скоро - меланхоличен.

Тема Toia Boris Vian e goliam sadist mai...нови [re: Лидия]  
Автор Aurora ()
Публикувано13.06.00 13:09

Здравей, Лидия! едва ли може да се каже, че Борис Виан е напреднал с тази книга, тъй като тя е написана през 1946г. под псевдонима Върнън Съливан, а "Пяната на дните"(`47г.) и "Сърца за изтръгване"(`53г.), които ти си чела са писани след това. Чела съм почти всичко на Виан и интересното при него е, че е писал в доста различни стилове. Сама си видяла колко нежна и чувствена е "Пяната на дните", соколкото може да бъде нежна и чувствена една негова книга:) Любим писател ми е:)

Тема Toia Boris Vian e goliam sadist mai...нови [re: Djony Manukian]  
Автор Djony Manukian ()
Публикувано13.06.00 19:16

Estestveno-adski me kefi Vian......i az sam 4ela "Pianata na dnite"...,no "Shte se izpliuia varhu vashite grobove" e savsem,ama korenno razli4na!!

Тема Toia Boris Vian e goliam sadist mai... [re: Djony Manukian]  
Автор FLEX ()
Публикувано13.06.00 23:56

raztsufnal ki4est glog i tlusta e sviniata/nehae tia za bog vse rovi po zemiata a kravata pase pur6ivata trevitsa i sus onui prase 6te stane kurvavitsa no bog e po velik ot niakakvi salami vseznae6t,mnogolik prekrasno toi ni mami Boris Vian "surtsa za iztrugvane" kogato 4etah"4oveka vulk"ne znaeh dali tova na litseto mi e usmivka ili grimasa

Тема Благодаря , Авроранови [re: Djony Manukian]  
Автор Лидия ()
Публикувано14.06.00 02:57

Чела съм го само епизодично, спомням си че е руснак по произход - Борис Вианский или нещо подобно - та макар и случайно да ми е попадал, ме е впечатлил доста. Спомням си в "пяната на дните " странната му лиричност - в тая книга орхидеите растяха по калдаръма между паветата и в сърцето на една от героините. но го обичам задето ненавижда Йан-Пол Сартр - справка - "Сърца за изтръгване":)))

Тема хей, Лидия:))нови [re: Лидия]  
Автор Aurora ()
Публикувано14.06.00 17:20

и аз така мислех...помниш ли в `пяната на дните` как непрекъснато се бъзикаше и го наричаше партр (от пръдня на фр.:))), но всъщност в биографията му четох, че те са били приятели големи:)))

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.