Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:05 20.07.25 
Култура и изкуство
   >> Литература
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема странна, но истинска историянови  
Автор 1001 ()
Публикувано18.04.00 11:31

Това е една истинска история, която ми се случи преди година и половина. Може и да ви прозвучи невероятна, но за мен си е съвсем истинска, макар и доста странна. Не мога да разказвам хубаво, но ще се опитам, за да я чуете и вие. Вървя си аз по плажа край морето. Уточнявам, че става дума за Жълто море (водата му е тъмно-синя, поне край брега), и плажът е край един самотен залив, на 30 километра от най-бизкото селище. Вървя си и си влача краката по пясъка, наблюдавам скалите, надвесени в края на плажа, чайките (и там има чайки) и вълните, които се разбиват в камъните. Изведнъж усещам как нещо ме бодва под крака, и стъпвам на криво. Наведох се и изрових от пясъка черупка от някакъв голям охлюв, нещо като рапан, но със бодли, и жълто-зелено-оранжев на цвят. Бодлите бяха доста притъпени, някои - счупени, но все пак успя да ме убоде по крака. Разгледах го разсеяно, и го доближих до ухото си. И тогава чух нещо като шепот. Някои биха казали, че това е обичайното шумене от подобен вид раковини, обаче не беше така. Първо се стреснах и дръпнах ръката си. После пак се заслушах и захочнах да долавям членоразделна реч. Гласът бе тих, шепнещ, мек, тъжен, спираше от време на време и пак продължаваше, но за беда почти нищо не можех да разбера. Говореше на някакъв странен език, нищо общо със познатите ми думи от европейски езици... С китайския съм много зле, знам по-малко от хиляда думи, а корейски или японски въобще не знам, та е възможно гласът да е говорел на някой от местните езици... Ами какво стана по нататък ли? Продължих разходката си бавно към скалите. Държах раковината близо до ухото си и слушах шепота на гласа, като продължавах да недоумявам как е възможно това. По някое време гласът се оживи, и започна умоляващо да писука. Тогава се убедих, че това е глас на жена. Нещо ме умоляваше и настояваше, обаче не можех да разбера какво. Понякога минаваше в съвсем тиха гама, друг път се повишаваше. По някое време, вече почти бях стигнала до скалите гласът почти заглъхна и трябваше да напъна слуха си за да го чувам. Когато се изкачих на първата скала той съвсем спря. Аз също спрях, и се огледах. Нямаше нищо особено наоколо. Направих 2-3 крачки назад, но гласът не се появи отново. Повъртях раковината в ръцете си, пак я доближих няколко пъти до ухото си, но гласът го нямаше. Какво стана по нататък ли? Ами когато се върнах в селището разказах случката на няколко човека, но всички ме гледаха насмешливо и не вярваха, някои даже ми се присмяха на приказките, и не мен ми стана кофти. На другия ден сутринта, докато се разхождах по рибния пазар показах раковината на едни рибари, и ги попитах дали са виждали такива. Оказа се, че ги имало по тия места, но ги вадели от дълбокото, при тралене на дъното, от дълбочини над 150-200 метра. По плажа се срещали изключително рядко. Разказах им на развален китайско-английски моята история от предния ден. Те се разсмяха добродушно, само един възрастен рибар не се смееше. Когато си тръгнах той ме настигна и започна да ми приказва нещо. За беда той не знаеше английски, но доколкото разбрах ми разказваше някакво тяхно предание. Ставаше дума за срещи на рибари в минали времена с безмълвни русалки и русали (щото имало и мъжки) - някакви морски същества, които имали ръце-перки, опашки, люспи, като риби, но със глава подобна на човешка. Били големи колкото пораснало дете (китайските деца са доста дребнички, та вероятно русалите са били около метър- метър и нещо) Та тия същества говорели по странен начин- чрез раковини, които държали в ръкоперките си. Старецът твърдеше, че раковините били от същия охлюв , като намереният от мен... Запазих разбира се раковината, пазя я и до днес, но не ми е проговорила отново. Може би ако се върна на онзи бряг ще проговори. А може би зад скалите се е криела някоя срамежлива русалка, излязла на безлюдния плаж? И отнасяйки този голям рапан, може би съм я оставила безмълвна завинаги...

Тема моля те! моля те!нови [re: 1001]  
Автор НеОНеЛ ()
Публикувано18.04.00 12:35

моля те‚ напиши ми писмо‚ моля те! моля те! моля те!

Тема ихаааааа....нови [re: 1001]  
Автор Deny ()
Публикувано18.04.00 14:05

наистина странна, невероятна случка! защо не се върнеш пак там - не можеш ли??? ами ако е така, както си мислиш???

Тема ne znamнови [re: 1001]  
Автор LabGuy ()
Публикувано18.04.00 15:46

dali e istina ili ne, no istoriata si ja biva... i gotino razkazana be tia! :-)

Тема Джан шан'г хао:)нови [re: 1001]  
Автор Ясен *<;о) ()
Публикувано19.04.00 09:36

До дзие за хоу историята! Най-после някой да пусне нещо нежно в тоя клуб...:)

Тема Когато прочета нещо такованови [re: Ясен *<;о)]  
Автор Brotherblues ()
Публикувано19.04.00 10:42

и ми се оправя настроението за целия ден поне:)

Тема странна, но истинска историянови [re: 1001]  
Автор 1001 ()
Публикувано19.04.00 16:36

Благодаря ви за хубавите отзиви ;) сигурно и на вас са се случвали разни странни неща, сигурно и вие сте чували любопитни истории, ще се радвам да ги разкажете тук пред всички. Аз също ще се включа, знам още хиляда ;)) 1001

Тема Нямам възможностнови [re: НеОНеЛ]  
Автор 1001 ()
Публикувано19.04.00 17:10

Нямам възможност да пиша дълги писма или с много хора, защото се включвам от клуб и времето ми е ограничено. За желаещите да ми пишат съм написала адреса си ;)) 1001

Тема аха....нови [re: Deny]  
Автор 1001 ()
Публикувано19.04.00 17:16

Знаеш ли, мислила съм да изпратя раковината на една приятелка от Китай, с молба да я занесе на онзи пуст бряг, но не знам дали ще приеме, защото тя живее на повече от 800 км от там... А иначе аз често я слагам до ухото си, особено вечер, и се вслушвам в шуменето с надеждата, че разстоянията не са проблем за полета на въображението ;)) 1001

Тема ЗНАМ???? ЗНАМ???? ЗНАМ????нови [re: 1001]  
Автор Deny ()
Публикувано19.04.00 22:17

Това, което разказа, не ти ли се е случило????? Знаеш го от някъде??????????????? Иде ми да се тръшна и да умра!!!!!!!!! Щом е така! "Да пукна" - както казва една приятелка!!!!!!!!!!!!!!! :(( :((((((((((

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.