|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Влюбване
|
|
Автор |
dari () |
Публикувано | 19.01.00 09:19 |
|
Палиш си цигарата с емоции, гориш ги, толкова много са, че с пълни шепи хвърляш в казана на чувствата, докато изведнъж, по средата на зимата, останеш без огън.
И ти стане едно студе-е-ено.
Едно самотно и тихо.
Страшно дори.
Навън бялата обездвиженост попива остатъците от есенни шумове. Ехото става лепкаво и горчиво и се самопоглъща.
Напрягаш слух да доловиш познатото хрущене на снега под подметките му...Нищо. Нито човек, нито куче минават под прозореца ти.
Отваряш дебелия разръфан тефтер, в който не си писала не знам откога... и се зачиташ в първите срещи, в премълчаната нежност и изпуснатите без каишки усмивки, нервно изписани със забързан, неравноделен почерк. Сякаш пак оживяваш. Недогоряла съчка изпуква в огнището. Поглеждаш празните страници по-нататък и скъсваш няколко. Хвърляш ги на въглените. Протяга се огнен език, жаден за още. Скъсваш му. После пак. Късаш и хвърляш, късаш и хвърляш...Опияняваш се от горенето и се стопляш. За миг пак си влюбена...
В огън от спомени.
| |
Тема
|
Влюбване
[re: dari]
|
|
Автор |
Залез () |
Публикувано | 19.01.00 09:35 |
|
Много хубаво си го написала. Предполагам че това е есе. Ако правилно съм те разбрала обаче при теб живота е пълен с много емоции, които бързо идват и бързо си отиват. Права ли съм?
| |
Тема
|
Влюбване
|
|
Автор |
vera () |
Публикувано | 19.01.00 09:57 |
|
Това за празните страници много ми хареса!!!
Забелязах,че съм запълвала белите листа в началото и края на Голямата Любов.А през останалото време страхливо съм се пазела от бялото поле.Може би е неосъзнат стемеж за запазване(замразяване) на съществуващото щастие.
Но нали след всеки написан край,следва и неписано начало...
| |
Тема
|
Влюбване
[re: vera]
|
|
Автор |
dari () |
Публикувано | 19.01.00 09:59 |
|
YES!
Точно така съм и аз!!! Някакво лудо суеверие ме обзема, когато посегна да пиша за щастието - сякаш, ако го излея на лист, ще го разруша. Тъпо е, обаче е вкоренено в мен.
| |
Тема
|
Влюбване
[re: Залез]
|
|
Автор |
dari () |
Публикувано | 19.01.00 10:06 |
|
Не. Аз невинаги пиша, изхождайки от вълненията си в даден момент. Това беше по-скоро надничане в бъдещето. :-) Разбира се, за да надничам така уверено в бъдещето, сигурно съм стъпила върху някоя повтаряща се зависимост от миналото...
Емоциите наистина свършват рано или късно и ти оставят само бледи снимки и откъси от разговори, не мислиш ли?
Даже сега, когато съм изпълнена с емоции и знам, че съм щастлива, пак си оставам скептик...
А дали е есе - хм. Твърде кратко е за есе. Приеми го по-добре като отломък от мислите ми, събудени днес рано-рано и насила...:-)
| |
Тема
|
Влюбване
|
|
Автор |
vera () |
Публикувано | 19.01.00 10:09 |
|
А,може би трябва да се говори за него непрестанно.Да се подчертават дебело прекрасните моменти.За да останат само те след края.
Но от друга страна,нали няма край! Нали??
| |
Тема
|
Влюбване
[re: vera]
|
|
Автор |
dari () |
Публикувано | 19.01.00 10:27 |
|
Ами не знам дали думите не го изхабяват някак си???
А за прекрасните моменти - не носят ли те двойно повече болка, отколкото са носили радост, след края? Дали пък не е по-добре нищо да не изживяваш, за да не можеш и за нищо да съжаляваш????
Няма ли край? Хм. Иска ми се да ти повярвам. Но повече ми хареса мисълта, че след всеки край има ново начало. Банално, обаче ме радва!
| |
|
!!!!!!!
| |
Тема
|
Влюбване
|
|
Автор |
Залез () |
Публикувано | 19.01.00 10:59 |
|
Всъщност няма значение какво е въпроса е че е хубаво и звучи някак много искренно. Наистина спонтанните неща, които ни хрумват са израз на нашата душевност и те са много по хубави от тези които дълго ги обмисляме преди да ги напишем :-))))
| |
|
Какво означават тези удивителни?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|