Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:18 09.07.25 
Култура и изкуство
   >> Литература
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Вашата настолна (не художествена) книга?нови  
Автор Хитър 5ър ()
Публикувано15.01.00 17:49

Преди време, когато отворих темата за настолната книга някой подхвърли "А защо само художествена литература?". Ами добре. Хайде да видим коя е вашата настолна не художествена книга. По принцип това са книги по-скучни, излагащи някакви идеи, виждания, философии; даващи съвети в дадени области или развиващи нови теории и т.н. и т.н. Общо взето броят на прочетените не художествени книги е доста по-малък от този на художествените, това обаче не означава, че те са по-малоценни и маловажни или пък, че са второкачествени продукти. И така: Коя е вашата настолна (не художествена) книга?

Тема Вашата настолна (не художествена) книга?нови [re: Хитър 5ър]  
Автор марийка ()
Публикувано15.01.00 18:14

айде пак... коя, та коя... ами разбира се, че книга за домакинята, изд.1954 година от издателство народна култура. там има полезни съвети как да си прибираме старите бирени шишета в нарочно сандъче на тавана , как да образуваме пълнеж за възглавници от нарязани на колелца стари чорапи и най-въодушевяващото от всичко е първата рецепта за сандвичи в готварския раздел: сандвичи с черен или сьомга-хайвер тънки филийки бял хляб, без корите, нарязани с винена чаша на кръгчета или полумесеци прясно краве масло черен или сьомга-хайвер вземат се филийките и една по една (?!?) се намазват с прясно краве масло. след това хайверът се подрежда в пласт само от по едно зрънце и с шприц с масло върху него се рисува петолъчка или друга красива фигура. в друга рецепта чета упоено: ...бля-бля-бля...бля-дъра-бъра..... нужна е лъжица за разбъркване на соса точка

Тема Вашата настолна (не художествена) книга?нови [re: марийка]  
Автор зу ()
Публикувано15.01.00 18:24

Е-е-ей, Марийке, тая вълнуваща книга е на Чолчева нали? А има една... Ама хайде, че става много... Човекот за философия ти говори, а ти... Ама на теб ти е простено. Нали си колкото една празна торба от цимент... :о)))) Виж на мен такива са ми забранени, поради прекалено отявлените резултати, които имат върху скромната ми персона (основно откъм физика). Затова си чета... Кво ли беше... Една сложна дума... А, да ... енциклопедии... Майтапа настарана, опитвали ли сте да четете енциклопедимни речници? Нямам думи! Всяка рубрика ви препраща към следващи, и следващи, и следващи и така до безкрайност... Последното ми подобно мъчително преживяване беше с втория том на Робер - за личните имена (за незапознатите - всякакви лични имена -на хора, географски места, дори заглавия на книги). Мъка! Уж да проверя едно име, а като се навърза.... Ум ми зайде! Страхотия! И си дадох сметка колко много не знам! :о( Лошо нещо са енциклопедиите, от мен да знаете! :о)))))))))))

Тема Вашата настолна (не художествена) книга?нови [re: зу]  
Автор марийка ()
Публикувано15.01.00 18:50

добре, де, айде... като е за тебе... чета нещо от един француз, който много разбира от златни сечения. ама не ти го препоръчвам. то златно сечение, златно сечение, ама... я! да не е пак художествена литература тва, бе??? ми то за художество се говори вътре. па и оная, домакинската - ми и тя си е жива белетристика, като гледам - къде през 1954 в българия чер хайвер? ама карай да върви...

Автор soft` ()
Публикувано15.01.00 22:31

be naposledak nastolna e.....egoist i lik.......

Автор Аурора ()
Публикувано15.01.00 22:44

1."Жената и ненйната дълбинна психология" - Пиер Дако 2."Триумфът на психоанализата" - същият "Писмата на Луций Аней Сенека до Луцилий...май това са настолните.....А, да не забравя и "Мъдростта на вековете":))

Автор Хакера ()
Публикувано15.01.00 23:10

Моята е - политическа карта на Балканите от 10-ти век ...

Тема Вашата настолна (не художествена) книга?нови [re: Хакера]  
Автор vasko ()
Публикувано15.01.00 23:13

ima li takiva knigi? :o)

Тема Моите настолни книги!нови [re: Хитър 5ър]  
Автор Майкъл ()
Публикувано15.01.00 23:35

1.Теория на хаоса 2.Английска граматика 3.Китайска кухня за българи

Тема Томовете на...нови [re: Хитър 5ър]  
Автор Brotherblues-Прилепчо-Змейчо ()
Публикувано17.01.00 12:35

Цветан Стоянов, "Телескоп, път и две сиамски" на Вера Ганчева, както и книжка за оригами - не знам кой я е издавал:)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.