Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:04 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Novina vajna!нови  
АвторBG Programist_anon (Нерегистриран)
Публикувано26.12.00 21:54

Vijdali li ste poslednia model na BMW? Haresva vi? Haresva vi zashtoto si mislite che ima prekrasen dvigatel, iziashten vid, udoben e, byrz e, s edna duma - super e? Znaete che v BMW rabotiat hiliadi profesionalisti - ot pyrvia konstruktor do poslednia tehnik i kolata niama kak da ne e dobra?.
Vijte sega kakvo she vi kaja az. Taia kola e PYLEN BOKLUK! Rabotnicite i injenerite na BMW sa pylni bezdarnici, a prezidenta na kompaniata, Bill Shikylgruber, e prosto edin absoliuten kaput!
Zad lyskavata vynshnost na taia kola se krie edin chesto defektirash dvigatel, nedostatychno zdravo kupe i neveroiatno visoka cena. A i mojete li naprimer da preoburudvate dvigatelia ot 4 na 5 cilindrov? I skorostite ot 5 na 4? Ne mojete. Taka che tova BMW ne stava za nishto. Ili pone i duma ne moje da stava za sravnenie mejdu BMW-to i tova koeto izobreti tia dni studenta izobretatel-entusiast Linoks Prokopov ot Universiteta za Nacionalno i Svetovno Selsko Stopanstvo /UNSSS/, gr. Merichleri.
Niakoi moje da se usymni kak e vyzmojno edin skromen student da napravi neshto po-dobro ot ciala mogyshta korporacia. Emi vyzmojno e iavno. A i Linoks ne e kakyv da e student, a e zakyrmen s zdravi izobretatelski tradicii. Diado mu, Prokopi Prokopov, e izvesten izobretatel, izobretil predi vreme vechen dvigatel, penkiler i filosofski kamyk. Poradi vremenni zatrudnenia s proizvodstvoto na vechnia dvigatel, v Tvorenieto na Studenta e izpolzvan dvigatel ot senokosachka "Raduga". Tia dvigateli sa izkliuchitelno nadejdni, izpolzvani sled konversiata v samohodnite bronirani samovari (SBS-12), samonasochvashtite se senokosachki "Raduga" i redoseialkite "Maliutka", koito obyrnaha hoda na voinata v Eritreia. Razbira se v sluchai na otkaz ima i rezerven pedalen mehanizym na zavod "Balkan" taka che avtomobila na studenta ne moje prakticheski nikoga da "zacepi". Kupeto na avtomobila e napraveno ot 3mm debelo kremikovsko teneke, osiguriavashto zdravina pochti kolkoto na T-54. Prednite kolela sa ot kolelo BMX i osiguriavat neveroiatna manevrenost i lekota v pridvijvaneto. Za zadni kolela e izpolzvano koleso ot tramvaina motrisa, zakupeno ot pribran murgav sybrat sreshtu 5 lv. Tramvainoto koleso garantira neveroiatna stabilnost na pytia, i kakvoto i da stane kolata ne moje da se obyrne. Za vytreshna oblicovka studenta e izpolzval predimno dyrven material, zashtoto dyrveniata pridava uiut i stil. Tova dade povod na niakoi zavistlivi kritici na Tvorenieto da go obiaviat za "dyrveno", no tova si e za tiahna smetka.
Cialata mashinna chast na avtomobila - dvigatel, skorostna kutia, predavki, zybchatki i pr. sa napraveni taka che chovek moje byrzo i lesno da si gi preraboti i prenastroi. Naprimer ako ne vi haresva 3-cilindrov dvigatel mojete s edin eleganten zamah da natisnete edin buton i da go "prekompilirate" v 6-cilindrov. Neshto poveche - avtomobila se dostavia s pylen nabor rabotni cherteji za da ulesniavat potrebitelite v tehnite razvoini napyni. Ia idete i pitaite tia ot BMW zashto ne vi davat chertejite! Nima moje da se sedne v kola za koiato ne e iasno kak e napravena!
I sega dryjte se da ne padnete - Tvorenieto na studenta a absoliutno bezplatno! Samo plashtate $10 dostavna cena i avtomobila shte vi byde dovlechen na adresa! Ia da sravnim sega s 60000 DM za BMW! (Ne stava vypros za tia deto karat kradeni BMW-ta).
Razbira se ne ochakvaite da skoknete i da pochnete da karate vednaga, tova e seriozen avtomobil za profesionalisti, a ne nekkvo Maruti-Turuti za bezmozychni sekretarki! Pyrvo triabva da si nastroite avtomobila, da go "kompilirate" kakto se kazva. Naprimer otkyde studenta da znae vie na kakyv pyt imate namerenie da shofirate - asfalt, kyldyrym, jylti paveta, planinski chukar i pr. Tova vie triqabva da go ukajete chrez instalirane na shasito i kardannia mehanizym. Stava elementarno - e ne i ako ste typa sekretarka-blondinka. Vyobshte za da privedete v dvijenie celia avtomobil sa vi neobhodimi niakoi drebni poznania - "Dvigateli s Vytreshno Gorene" - teoria i praktika, "Teoria na Karburatorite", "Mashinni Elementi i Zybchatki", "Kardanni Mehanizmi v Syvremennia Avtomobil". Mnogo polezna se okazva i knigata "Az popraviam Trabant" na izdatelstvo "Nauka i Kultura". Iasno e che vsichki tezi poznania sa chast ot obshtata kultura na vseki sredno inteligenten chovek i ne bi triabvalo da razkolebaiat koito i da e nasochil se veche kym avtomobila na Linoks. Ne byva obache da se tvyrdi che avtomobilyt na Studenta e napylno zavyrshen. Linoks raboti usileno i pochti vseki den ni radva s po niakoia nova versia na Tvorenieto si. Predvijdat se ekstri i za nai-ligavite potrebiteli. Taka naprimer v sledvashtia model se ochakva da ima spirachki (dosega vseki spirashe kakto moje), ogledalo za obratno vijdane i shibidah. Po-natam shte se misli za predno styklo, radio i klimatik, i togava naistina, ama 100%, BMW shte duha supata na avtomobila na Studenta! Samo vypros na vreme e.

Avtomobilyt na Studenta ima redica revoljucionni novovyvedenia i toi ne strada ot nito edin ot nedostatycite na BMW-tata. Vseki detail e originalno izmislen ot Studenta a ne e kraden kakto praviat tia izmekiari ot BMW, koito vsichko nagotovo sa otkradnali ia ot Mercedes, ia ot Benz, za Daimler da ne govorime. Za podrobnosti vijte diskusiata mejdu studenta Linoks i Bill Shikylgruber, izvesten oshte i kato Bill Glupaka.

Vyzmojnostta za nastroiki, tova che e bezplaten, tova che e 100% siguren i nadejden praviat izobretenieto na studenta Linoks osnoven kandidat za Avtomobil na Bydeshteto. Ochakva se sled 10 godini prakticheski vseki shofior da upravliava kolata na studenta, a takiva idiotshtini kato BMW iavno shte ostanat v nai-mrakobesnite stranici na istoriata na avtomobilostroeneto.

Vash J. R.

Тема Отг: Novina vajna!нови [re: BG Programist_anon]  
Автор HlTMAN (непознат )
Публикувано27.12.00 00:49

Be ia HODI se SHIBAI niakade che mi pisna ot tebe be.

Lele plasha se kolko si tup

Тема Otg: Novina vajna!нови [re: BG Programist_anon]  
АвторJeremyd_anon (Нерегистриран)
Публикувано27.12.00 00:56

Awe pi4, ti si mnogo bolen we! Shto ne otidesh na lekar da se pregledash wmesto da publikuwash glupawite si mneniq, ot koito nikoi ne se interesuwa! Ti kakwo si mislish, 4e na nqkoi mu puka kwo kazwash li? HAHAHAHA! Shto me karash da se smeq. I wyobshte kwo prawish w toq klub? Nqmash li si twoi klubowe ta idwash da dosajdash na drugite tuka? Ne se li useshtash 4e stawash smeshen we4e!!! Ako beshe malko po-umen moje bi shteshe da razberesh, 4e wsi4ki ti se smeqt!!!
Twa e!!!Glupaka si e glupak; wari go, pe4i go se Glupak si ostawa!!!
Jeremy

Авторlinux guy_anon (Нерегистриран)
Публикувано27.12.00 07:03

Даааа, имаше един стар и хубав филм- "Диамантената ръка", та там Анатолий Папанов има една разкошна реплика, която важи за тебе:

"Если человек идьот, ето на долго!".

В Библията пише: "Не хвърляй бисерите на прасетата!", затова и повече няма да
коментирам темата linux-windows с тебе.

Точка.

АвторСтанчо Горския_anon (Нерегистриран)
Публикувано27.12.00 08:43

Това ми хареса. Доста е по-добро от предишното писание.

Поздрави.

Тема Отг: Novina vajna! [re: BG Programist_anon]  
Автор Linuxer (непознат )
Публикувано27.12.00 21:22

Ski sa be Badjo,
nyakak si mnogo darzha da mi dadesh otgovor na edin moj vapros. Moje li? Izvinyavaj che ti otnemam vremeto, no az te beh pomolil da mi obyasnish neshto za ISP-tata i po-tochno kak moga az lichno da polzvam Windows za ISP celi...?
Kakto i da e de kato stana vapros za avtomobili... Ochevidno ti si mnogo svetnat i mnogo v chas i tam, ne samo pri kompyutrite... AAAHA!
Da mi kazhesh primerno kak bi mogal da se doberesh do daden vrah v Bulgaria na kojto imash da svarshish neshto v snega, zimata primerno s "BMW 850 csi". Za spravka mozhesh da polzvash Internet ili saotvetna literatura, zashtoto sam siguren che posochenoto oboznachenie na tozi etap nishto ne ti govori. Az ti garantiram che bi imal problem i uspeha ti shte bade po golyam ako polzvash za saotvetnoto izkachvane na daden bair "LADA NIVA 1600".

Bate, az sam probval...
S kola proizvedena 10.1999 godina s cena ot 21000 DM da se kacha, i to na prolet 2000 godina, na edno bairche. E, da, da ama ne. Tova sashtoto kachvane do samiya vrah stana ama ne s vaprosnata kola a s RUSSIAN Jeep tip UAZ-69, kato za celta be vklyucheno samo zadnoto predvane, a ne 4x4.
Ta blagodarenie na tozi avtomobil se svarshi rabotata. Za sravnenie pazarnata cena na podobna kola v momenta e okolo 1000-1500 DM.

Ako imash nekakvi vaprosi az sam nasreshta:

linuxer@dir.bg

Авторblabla_anon (Нерегистриран)
Публикувано28.12.00 00:36

ami hora kfo da vi kaja, chestno dobre se posmjah, pomuchilo se e momcheto, postaralo se e... ama mai ne e za tuka. Kato ne mu haresfa, kato ne moje i kato ne iska da se nauchi neka ne se burka kadeto mu e rabotata. Po dobre da si napravi edin kanal MS Windows i tam da si pishe na volja(stranno zashto takuf kanal njama;} Puk az sum ubeden che nikoi ot nas njama da sedne i da pishe gluposti tam ako takuv kanal imashe. Mejdu drugoto imashe edin star vic sravnjavash avtomobilnata s kompjutarnata industrja, koito glasi che ako imaha ednakvi tempove na razvitie to mojehme da si poruchvame BMWta kato djuneri za zakuska... Puk toja prijatel kato mu ugasne kolata, da sleze, da pie edna studena vodichka... i pak da si vleze. Moje puk da trugne, znae li chovek, boja rabota;P

Тема Отг: Novina vajna!нови [re: blabla_anon]  
АвторNever Mind_anon (Нерегистриран)
Публикувано28.12.00 06:09

I like it :-))
Mnogo me kefi toia. Ot kyde se prykna? :-)

Тема ВАЖНО!нови [re: BG Programist_anon]  
АвторPenguin_anon (Нерегистриран)
Публикувано28.12.00 20:46

АСОЦИАЦИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВА!

Продължителното возене в автомобили марка BMW води по необратимо увреждане на вашите мозъчни клетки. Един от първите видими ефекти е, че пострадалият се разучава да пише на кирилица и започва да пише полуграмотни текстове на латиница.
--------------------------------
"Уроди!" - свободен цитат на един прочут българин от докомпютърната ера.

Тема Vlez v meditsinska ...нови [re: BG Programist_anon]  
АвторTapanar_anon (Нерегистриран)
Публикувано29.12.00 17:26

tam ima edin - MULETO. I toj gi pise kato teb dalgi protiazni i bez osoben smisal ama s mnogo emotsii. E az ne cheta nisto koeto e nad 10 reda. Ako nemozes da si izrazis misalta kratko - tolkoz po zle. To sigurno i programite sa ti takiva - dalgi protiazni i bez osoben smisal ama s mnogo emotsii.
A sas zdrave.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.