Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:34 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Тема komandata pgнови  
Автор stefan ()
Публикувано28.03.00 11:25

Nuvdaia se ot pomosht: stawa wypros za komandata pg (neshto kato cat no move da se zadade ot koi red nagore ili nadolu da wryshta izhoda) - ta tazi komanda ia niama standartno w Linux-a. Niakoi da znae kak se kazwa ekwiwalenta w Linux-a. 10x

Тема komandata pgнови [re: stefan]  
Автор Ogo ()
Публикувано28.03.00 15:54

tail - за разглеждане края на файла (tail -n50 = 50 последни реда) head - за началото на файла - опция -n важи и тук

Автор pope ()
Публикувано28.03.00 17:56

gledash vnimatelno i pechelish obezatelno. pechat na pyrvite 10 reda ot file (emulira "head"): sed 10q pechat na pyrvia red ot file ("head -1"): sed q pechat na red 52: sed -n 52p zapochva ot red 3, pechata vseki 7-mi red: sed -n 3~7p pechata redove 8-12: sed -n 8,12p pechata vsichki redove s dyljina >= 65 znaka: sed -n '/^.\{65\}/p' pechata vsichki redove s dyljina < 65 znaka: sed -n '/^.\{65}/!p' pechata vsichko ot regexp do kraia: sed -n '/regexp/,$p' pechata poslednia red ("tail -1"): sed -n '$p' pechata poslednite 2 reda ("tail -2"): sed '$!N;$!D' pechata poslednite 10 reda ("tail"): sed -e :a -e '$q;N;11,$D;ba' Tova poslednoto e prekrasno, nali? :)

Тема komandata pg [re: stefan]  
Автор stefan ()
Публикувано28.03.00 18:25

10x bih iskal da wi popitam oshte neshto- w momenta se mycha da naprawia edin script kojto da mi proweriawa poshtata i ako ima nowi mail-owe da mi prashta SMS na GSM-a. Imam slednia fail ml_sms.log sys struktura: 8:From: "Stefan Nontchev" 39:From: "pprych" w moia skript triabwa da otdelia poleto 'From:' i prawia slednia cikyl: ......... for ml1 in `cut -f 3 -d : ml_sms.log` do echo 'From:'$ml1|mail -s EmailToSMS 5988516686@sms.mtel.net done ......... no wmesto da polucha 2 SMS-a poluchawam 5 sys slednoto sydyrvanie: ' From:"Stefan ' ' From:Nontchev" ' ' From: ' ' From:"pprych" ' ' From: ' cut-komandata mi gi wryshta prawilno, no for-cikyla mi gi nacepwa na wseki space zaradi in-a. Ima li drug nachin da gi procheta tezi 'From:'-owe ot faila mi 10x otnowo

Автор pope ()
Публикувано29.03.00 04:12

Moje da se mahnat vsichki blankove s for ml1 in `cut -f 3 -d : ml_sms.log | tr -d ' '` ako tova ti haresva esteticheski :)

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.